Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Mennyire illetek össze? Beszédetek megmondja!

Közzétéve: 2017. 11. 15. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 339 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ha meg szeretnénk tudni, hogy kapcsolatunk hosszú életű lesz-e, mindenképp figyeljünk oda arra, hogyan beszél partnerünk...

A legújabb kutatások szerint a leginkább összeillő párok tagjai hajlamosak egymás nyelvi fordulatait lemásolni. Minél inkább hasonlítanak a szófordulatok és szóhasználat, annál közelebb vannak egymáshoz pszichológiailag a szerelmespárok.

Amerikai kutatók szerint ez a nyelvhasználati egyezés (LSM) különösen a szerelmi kapcsolatok boldog és felhőtlen szakaszaira jellemző. "Mivel ez a fajta egyezés teljesen automatikusan jön létre, ezért általa könnyen lemérhető egy kapcsolat milyensége" - nyilatkozta Molly Ireland, a kutatás vezetője. 

A kísérlet során a tudósok 2000 egyetemi hallgató nyelvi fordulatait vizsgálták meg egy írásos felmérés segítségével. A felmérés első részében száraz tudományos nyelven megfogalmazott kérdések voltak, amelyekre a diákok hasonló stílusban válaszoltak, a második részében pedig könnyed stílusban megfogalmazott kérdések voltak, amelyek esetében a válaszok gyakran szlenget is tartalmaztak. "A másik beszélő, vagy ebben az esetben az írott anyag stílusa rendkívüli módon befolyásolja a mi beszédstílusunkat - nyilatkozta James Pennebaker pszichológus professzor - Ez a közeli szerelmi kapcsolatoknál még inkább így van, sőt a kapcsolat minősége könnyen lemérhető azon, hogy a szerelmesek mennyire veszik át egymás szófordulatait."

A kutatók ezek után egy híres viktoriánus költőpár, Elizabeth Barrett és Robert Browning levelezését és költészetét vizsgálták meg. Az elemzés szerint a házasság mindkettejük költészetére erősen hatott. "A szóhasználat erős hasonlóságot mutatott, különösen házasságuk korai szakaszában" - nyilatkozta Ms. Ireland. A kutatás részletes leírása a Journal of Personality and Social Psychology című szaklapban olvasható.
Forrás: Ezoterikus.hu