Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

7 lépés a beavatás útján

Közzétéve: 2019. 11. 07. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 203 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A beavatás fontos előfeltétele korunkban az alapvető erények kialakítása. Idetartozik többek között a türelem, a tolerancia és az együttérzés erénye.

1. Morális fejlődés

 

A beavatás fontos előfeltétele korunkban az alapvető erények kialakítása. Idetartozik többek között a türelem, a tolerancia, az együttérzés, a segítőkészség, az őszinteség, az elnéző lelkület, a mértékletesség és az önzetlenség erénye. Az immorális ember még nem érett a beavatásra.

2. Lelki béke

Nagyon fontos a beavatás előtt a lelki egyensúly és harmónia megteremtése. Ha valaki folyton kapkod, ideges, feszült, meg kell találnia azokat az eszközöket, amelyek segítségével képes megteremteni a lelki békét. A legjobb egy személyre szabott stresszoldó program összeállítása. Itt kell megemlíteni, hogy a pszichés betegség (pl. pánikbetegség, mániás depresszió, szenvedélybetegség, beteges szorongás, skizofrénia) is akadálya a beavatásnak.


Beavatásod alapkönyvei 2019-re itt!


3. Szellemi tanulmányok

A mai korban a beavatás fontos előfeltétele, hogy az ember egy bizonyos szinten tisztában legyen a szellemi világ tényeivel és lényeivel. Ehhez rendszeresen tanulmányoznia kell a szellemi tanítók, mesterek és beavatottak közléseit. A régi időkben a beavatás gyakran megelőzte a megértést. A jelenlegi korban viszont fontos, hogy az ember először megértsen bizonyos szellemi folyamatokat, s ezután jöhet a beavatás által ezek megtapasztalása.

4. Önállóság, szabadság

A beavatásra kész ember megáll a saját lábán, nem szorul folyton külső segítségre. Az önállótlanság, a másoktól való függés akadálya lehet a beavatásnak. A leggyakoribb probléma az önálló döntésektől való félelem (döntésfóbia) s a felelősségvállalás hiánya. Az önállótlan, függésekkel teli ember még nem érett a beavatásra.

5. Testi tisztulás

Fontos a beavatás előtt a test tisztítása, méregtelenítése. Régen a beavatást hosszú böjtök előzték meg. A testben lerakódott mérgek akadályozzák a lélek emelkedését is. Egy régi mondás szerint: amit eszel, azzá leszel. Az ősi tanítások is felhívják a figyelmet arra, hogy minden egyes táplálék hat a tudatra. A legkárosabb hatást a leölt állatok húsa és az alkohol fejti ki. Sok szellemi áramlat ezért követeli meg tanítványaitól ezek elhagyását. Ezeken kívül a tojás, a só, a fehér cukor, a fehér liszt, az állati zsír, a vegyszerekkel és adalékanyagokkal teli táplálék sem optimális. Együnk minél több friss, élő táplálékot (gyümölcs, zöldség), s végezzünk rendszeresen méregtelenítő kúrákat (pl. léböjt, gyümölcsnapok stb.)!

6. Beavatómester

Beavatás nincs beavatómester nélkül!
A beavatómester elfogadása tiszteletet és alázatot kíván a tanítványtól. Régen a tanítvány teljesen feladta szabad akaratát a mesternek, a mester-tanítvány viszony a teljes önátadásra épült. A mai korban a mester meghagyja a tanítvány szabadságát, s jól időzített tanácsaival terelgeti őt az úton. Ami fontos: a kölcsönös bizalom légköre, amely előfeltétele a beavatásnak. A külső Mester feladata, hogy a beavatás által elvezessen a belső Mesterhez. A belső Mester tulajdonképpen a Szellem, a magasabb ÉN, a bennünk élő Isten.

7. Szellemi praxis

Minden korban megadták a tanítvány számára a szükséges szellemi gyakorlatokat. Korunkban idetartozik a nap előrenézése reggel és a nap visszanézése este, a különféle koncentrációs és kontemplációs gyakorlatok, a meditáció és az imádkozás. A mai korban a beavatásnak nagyon fontos előfeltétele a nyitott szívcsakra. A szellemi praxisnak akkor van értéke, ha napi rendszerességgel végzi az ember!

Erre a hét területre kellene odafigyelnünk, hogy megkaphassuk a korszellemnek megfelelő beavatást. S végezetül ne feledjük: a beavatást nem lehet kierőszakolni, hanem önmagunk tisztítása, nemesítésre, fejlesztése révén a magasabb világok kegyelmi ajándékaként remélhetjük azt!Ajánlás: „Aki hisz a lélek csodájában, az őszinteség fontosságában, annak megjönnek az eredmények. Ha készen álltok arra, hogy pozitív változás álljon be az életetekbe, akkor készüljetek rá a kalendárium segítségével is.” (Gubás Gabi, Farkasházy Réka - színésznők)


Ha el vagy kötelezve a problémáid megoldása iránt, akkor neked szól:

 

Forrás: Freespirit.hu