Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

11 Tipp a sikeres állásinterjú utáni időszakra

Közzétéve: 2017. 11. 07. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 350 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Új munkahelyre mész? Nem tudod mit vegyél fel? Hogyan viselkedj? Tegeződj? Magázódj? 11 nagyszerű tippünk eligazít az első nehezebb napokra!

 
1. Szerződésünket szokás szerint két példányban írjuk alá, egyik a munkáltatónál marad, a másik nálunk. Az aláírás a munkakezdés napja, azaz a belépés után közvetlenül tagjaivá válunk a kollektívának.
Aláíráskor a munkáltató ismerteti velünk a szerződésben és a törvényben foglalt jogainkat, kötelezettségeinket, a cég belső szabályzatát, elvárásaikat.

2. Egyik legfontosabb a számunkra kiadható szabadság mértéke, melynek kiadási rendjéről már most kérdezzük meg főnökünket, így elkerülhetőek a későbbi kínossá is válható szituációk. Tudnunk kell, ki a felelős a szabadság kiadásáért, kinél kell jeleznünk erre vonatkozó igényünket, és leginkább mennyi idővel előtte. Vannak cégek, ahol táblázatban vezetik a munkatársak igényeit, mindenki láthatja a beosztást, tudnak előre tervezni. Ehhez legalább egy hónappal előre kérik a munkavállalót, hogy jelezze, előreláthatólag mikor kíván távol maradni a munkától.

3. Öltözékünk, ékszerezettségünk, stílusunk simuljon bele a környezetbe. Ha elvárás a hivatalos öltözék, eleget kell tennünk ennek az igénynek. Érdemes még állásinterjú előtt feltérképezni a terepet, hogy a cég alkalmazottak milyen ruhában járnak be dolgozni. Első napunkon öltözzünk fel könnyen levehető, kétrészes ruhába, gondolva az orvosi vizsgálatra.

4. Étkezésre a munkáltatónak időt kell biztosítania, ha hat óránál hosszabb időt töltünk munkahelyünkön. Étkezéseinket ne a számítógép, vagy íróasztal felett oldjuk meg, használjuk az erre a célra kijelölt helyiséget, legjobb esetben a konyhát. Kérdezzük meg egy szimpatikusabb munkatárstól, hogy milyen szokások vannak a cégnél, ha ételt rendelnek, kérjünk mi is egy menüsort, hogy tájékozódhassunk az árakról, lehetőségeinkről. A második hónaptól, ha étkezési utalvánnyal támogatnak, választhatunk olyan ebédkiszállítót, ahol elfogadják ezeket az utalványokat. Minden nap csomagoljunk magunknak valamilyen szendvicset, szelet csokit, müzlit, vagy gyümölcsöt.

5. Mobiltelefonálás, telefonálás belső szabályozáson alapul. Zavarhatunk másokat, ha közös irodában dolgozunk, így korlátozzuk minimálisra a beszélgetéseket, telefonunkat állítsuk rezgő, vagy néma üzemmódba.

6. Munkaközi szünetekre akkor van lehetőség, ha ezt a belső szabályozás biztosítja. Munkavédelmi Törvényünk szerint a számítógép előtt végzett munka, ha eléri a 8 órát, 50 perc képernyő előtt végzett munka után 10 perc szünetet kell biztosítani számunkra. A kisebb szünetekre rákérdezhetünk, ekkor tájékozódhatnak a dohányosok a dohányzóhelyről, frissítő, kávé, tea készítési lehetőségekről is.

7. Munka- és tűzvédelmi oktatásban és orvosi vizsgálatban részesítenek szinte minden munkavállalót. Előbbit, ha veszélyes helyen dolgozik és védőfelszereléseket kell használnia, illetve az iroda tűzrendjéről adnak felvilágosítást, utóbbit egy általános egészségügyi vizsgálatként kell elképzelni. Az orvosi vizsgálaton szerzett adatokról törzslap készül, felvezetik anamnézisünket, jelenlegi egészségi állapotunkat. Szemvizsgálatot végeznek, vérnyomást mérnek, de készíthetnek komplett menedzserszűrést is.

8. Az első napok izgalmában a sok új információtól zsonghat a fejünk, a fontosabb kulcsszavakat, ismereteket jegyezzük le. Ha rossz a névmemóriánk, a kollégákról készítsünk pár szavas ismertetőt magunk számára. A beilleszkedés folyamata sosem egyszerű, de közvetlen, kellemes modorban megfogalmazott mondanivalónkkal jó benyomást tehetünk másokra. Amit tudnunk kell mindenkiről: neve, munkaköre, elérhetősége, miként kapcsolódnak munkaköreink egymáshoz. Jó megjegyezni a beceneveket, családi állapotokat, hobbijukat.

9. Térképezzük fel a helyi szokásokat, ha a frissítőt, vagy a harapnivalót közösen veszik, szálljunk be mi is a ránk eső résszel. Tegeződés felkínálása esetén fogadjuk el a lehetőséget, ha letegeznek, ne vágjunk morcos képet. Mutatkozzunk be érthetően, jól hallhatóan, esetleg kérjünk a főnöktől valakit, aki bevezet a cég életébe, segít a beilleszkedésben.

10. Ne személyeskedjünk, ne beszéljünk ki senkit a háta mögött, ne legyünk a korábbi csaták új területe.

11. Aludjuk ki magunkat előző nap, hétvégén ne menjünk fárasztó kirándulásra, buliba, eseményekre. Munkakezdésünk napján legyünk frissek, üdék, ápoltak és kipihentek, így könnyebben vesszük majd az akadályokat.
Forrás: Ezoterikus.hu