Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Jó kommunikáció? Egyszerű, csak senki nem tartja be...

Közzétéve: 2019. 11. 05. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 205 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Napi kapcsolatainkban folyamatosan kommunikálunk egymással. Mikor úgy hisszük, semmiféle kommunikációt sem folytatunk – nos, az is kommunikáció...

 
Származási környezetünk, vérmérsékletünk, személyiségtípusunk, kommunikációs nyelvünk még azonos neveltetés mellett is különbözik, arról nem is szólva, hogy mennyire másként értelmezi egy nő és egy férfi ugyanazt a kérdést.

A személyiségtípusokból kialakult kombinációk olyan egyedivé teszik jellemünket, hogy tanulmányozása sokszor házasságkötésbe torkollik…
Amikor valakit nagyon érdekesnek és színes egyéniségnek gondolunk, majd első benyomásainkat igazolják a sorozatos beszélgetések, levélváltások, hamarosan azon kapjuk magunkat, hogy a kölcsönös szimpátia barátsággá egyesítette kapcsolatunkat. Időnként ez szexuális töltettel párosul, így keletkeznek a szerelmi kapcsolatok.

Ha a szimpátia futótűz volt csupán, a kapcsolat megreked és néhány találkozás után vége is szakad, sokszor olyan észrevétlenül, mint amekkora hévvel érkezett. Azonban ha két olyan személyiségjegyű ember találkozik, akikben egy-egy jellemvonás jól tetten érhető, azaz hasonló személyiségtípussal rendelkeznek, kapcsolódó típusuk pedig különböző, egymás lelkének boncolgatása, kivesézése végeláthatatlan feladattal látja el a benne résztvevőket, kényszert éreznek, hogy házasságot kössenek – mielőtt valaki más is szeretné felfedezni magának párjuk titkait.

Megérteni a másik ember lelkében zajló érzéseket és a változás folyamatát közös cél, hogy a házasságot fenn lehessen tartani. Mindaddig azonban ez nem sikerülhet, amíg önmagunkat nem fogadjuk el erényeinkkel és igen, a hibáinkkal együtt. Amikor ezt a nehéz feladatot megoldottuk, akkor tudjuk csak felismerni kedvesünk igazi értékét, vagy rádöbbenni, mennyire nem illünk össze. Utóbbiból lesz a válás, mely mindkét fél számára sérülésekkel és újabb problémák felszínre kerülésével jár, a gyakorlati tennivalókon túl a mentális válságot is túl kell élni és lehetőleg pozitív énképpel felülemelkedni a történteken.

Különbözőségeinket megtanuljuk elfogadni, toleráljuk partnerünk gyengébb jellemvonásait és magunkat sem ostorozzuk saját gyengeségeink miatt, hosszú, boldog házasságra számíthatunk.

Szerencsések azok a párkapcsolatban élők, akik elmondhatják magukról, hogy kiegészítik egymást. Ez a szerencsés csillagzat akkor áll fenn, ha a négy személyiség alaptípus: szangvinikus, kolerikus, melankolikus és a flegmatikus egyenként rátalál komplementerére.

Ugyanezt a metódust alkalmazhatjuk munkahelyi kapcsolatainkra is. Amint felismertük személyiségünk alappilléreit, könnyedén társíthatjuk munkatársaink, főnökeink személyiségjegyeivel. A leghatékonyabb kapcsolatok kiépítéséhez természetesen mindig két ember kell, próbálkozhatunk felvenni a ritmust, ha mereven elzárkóznak előle, nem fog sikerülni.

Időnként hagyni kell a dolgokat a maguk medrében folyni.

Ahogyan szerelmi kapcsolatainkba, úgy munkahelyi kapcsolatainkba sem tiszta lappal érkezünk. Mindenkinek voltak már alkalmazotti és főnöki élményei is. Akkor is, ha nem így hívták. Ezek az apró mozaikok állnak össze egy egész képpé. Néha cserélődnek a kép darabjai, máskor erősebben kell illeszteni, időnként pedig lazábbra engedni az illesztéket, és van, hogy nem passzolnak össze a darabok.

Jó, ha tudjuk, hogy mi okozza a kommunikációs csatornában az akadályt. Érdemes szókincsünket gyarapítani, rendszeresen olvasni idegen nyelvből nyersfordítást és használni a szinonima szótárakat, probléma esetén könnyebben kifejezve magunkat hamar rájövünk, hogy a világ nem fekete és fehér, hanem tarka.
Ha vannak szavaink érzéseinkre, lesznek arra is, hogy konfliktusainkat kezelni tudjuk. Sokszor évek munkája kell hozzá, de a gyümölcs is beérik a fán a napsütéstől.
Forrás: Ezoterikus.hu