Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Novemberi Időjóslás

Közzétéve: 2018. 10. 27. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 20 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Katalin kopog, karácsony locsog - tartja a népi mondás. Õseink sok százéves tapasztalattal a hátuk mögött vélekedtek így. De mit ígér még november?

Szent András hava, Õszutó, Nyilas hava, Enyészet hava - ez mind november jelzője. November havával is rengeteg időjósló néphagyomány maradt meg.

A gazda mondókája szerint:

Ködös Márton után
Enyhe telet várhatsz,
Havas Márton után
Farkast soká láthatsz.
Szent Erzsébet napja
Tél elejét szabja.
Az András napi hó
A vetésnek nem jó.

Ha 1-jén, Mindszentek napján szép, tiszta időjárás van, azzal havas, hideg telet jósol ez nap, az esővel pedig enyhébbet. Nedves Mindenszentek lágy telet, a derűs, zordat jelent. Ha ezen a napon száraz a levágott cserfaág bele, akkor kemény tél lesz, ha nedves, akkor enyhe.

11. Márton napja is tartogat jóslatot: Számtalan időjóslás fűződik a naphoz. "Márton olykor fehér lovon jár" - tehát felkészültünk a havazásra. "Ha Márton lúdja jégen áll, karácsonykor sárban botorkál", vagy "ha jókedvű Márton, kemény lesz a tél."
Vagy ha borús, azzal szürkés telet mutat, ha napfényes, azzal zimankósat.

19. Erzsébet napja: Ha Erzsébet megrázza a dunyháját, havazni fog karácsonykor is. Ha viszont csak eső esik, akkor enyhe lesz a tél.

25. Katalin napja: Időjárásban a karácsonnyal ellentétes: "ha Katalin kopog, karácsony locsog."

András napja, november 30-a az időjóslást az egész következő évre adja: a napján leszelt, besózott, a 12 hónapról elnevezett hagymakarikák kalendáriuma szerint azok a hónapok, amelyeken újév reggeléig elolvad a só, esősek lesznek majd.
Forrás: Ezoterikus.hu