Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Te boldog vagy? Netán csak képzeled?

Közzétéve: 2020. 10. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A boldogság nehezen definiálható, akár a szeretet. Rengeteg formája van, mindenkinek mást jelent, és az is előfordulhat, hogy valaki nem is tudja, pontosan mit jelent számára ez az érzés.

 
Sokan nevetnek a gyermekek butácskának tűnő megjegyzésein, mint pl. "tudom, hogy anya szeret, mert vesz nekem túrórudit." Pedig van abban igazság, hogy a szeretetet akkor érezzük igazán, ha kimutatják nekünk.

Miért félünk idővel a boldogságtól? Egyáltalán a boldogság egyenlő azzal, hogy szeretünk, és szeretve vagyunk?

Gyermekkorunktól kezdve - ha szerencsés helyre születünk, - sok szeretetet kapunk, és így idővel képessé válunk rá, hogy "idegen" embereket is megszeressünk. Faramuci helyzet, ha visszautasítják a szeretetünket. Nehéz megérteni, ha valakit nagyon szeretnénk, és ő nem hagyja. Az esetleges sérülések miatt egyre kevésbé bízunk önmagunk szerethetőségében, és tarthatunk tőle, hogy megint kitárjuk magunkat valaki más felé, nehogy az fájdalmat okozzon. A szeretet egy idegen ember felé sajnos kiszámíthatatlan és kevésbé adott, mint az anyukánk felől.

És a boldogság? Ha meg is szeretünk valakit, és ő viszonozza az érzéseinket, a boldogság még mindig nem adott. A boldogság valakinek a biztonságot, másoknak az izgalmat és megint másoknak a szenvedélyt jelenti. Nem lehet megítélni okosan kívülről egy kapcsolatot boldognak vagy boldogtalannak, a nekünk feltűnő jelek alapján. Mivel, hogy eleve azok a momentumok szúrnak szemet nekünk, ami nekünk furcsa. Ha mi másképpen is élünk, attól ők még lehetnek nagyon egy hullámhosszon.
   
Nem is beszélve arról, hogy úgy is lehet nagyon boldog az ember, hogy szeret valakit, aki talán nem is tud róla. Nálamnál sokkal bölcsebb emberek is megmondták már, hogy szeretetet adni nagy ajándék.

A boldogságot mégis leginkább az elégedettséggel lehetne meghatározni. Aki elégedett az életével, az boldognak mondhatja magát. A boldogság egyfajta életszemlélet. Az elégedettség érzése megnyugtató és nem űzi az embert egy állandó vágy, hogy még többet kapjon a sorsától. Te éred el a saját céljaidat! Ha tudod, hogy mik azok, valósítsd meg azokat!

A tinik sokat álmodoznak az élet habos oldaláról, melyet igen könnyedén úgy definiálnak pl., hogy "Bárcsak őt érdekelném, más nem is kell!" Az, hogy valakit érdekelsz, azt is jelenti egyben, hogy törődik veled és az érzelmeiddel, - miért is felejtjük el ezt idővel? Az apróságok okozta kicsiny örömök...

Viszont, és ez nagyon fontos: ne tegyél mást boldoggá, ha te magad nem vagy az! Senki nem várja el tőled, hogy mártír légy, mert a benned buzogó elfojtott érzelmek egyszer felszínre törnek, és akkor jaj annak, aki rád kényszerítette azokat! Bár az is igaz, hogy sokszor mi magunk hagyjuk önmagunkat sodortatni az árral, mert mások azt mondják, hogy "örülhetsz, vigyázz erre a kapcsolatra!" És mi megtesszük.

Légy boldog, már ma! Nem szabad várni a nagy "megváltásra"! Inkább irigyeljenek, mint, hogy sajnáljanak a boldogtalanságod miatt! Szóval:
 

Te boldog vagy?

Forrás: Ezoterikus.hu