Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Lelki szemetesek 10 fajtája - te melyiknek sírod el a bánatod?

Közzétéve: 2020. 10. 06. Írta: Szûr Krisztina Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mindenkinek szüksége van egy vállra, melyre szomorkodva lehajthatja a fejét. A lelki szemetesek sokfélék lehetnek. Van, aki az anyjának, a barátjának (-nőjének), kozmetikusának mesél szívesen, van, aki a taxisnál panaszkodja ki magát.

Vannak olyanok is, akik inkább leírják bánatukat a naplójukba. Nos, teszteljük le az emberi siratófal tíz alfaját!
 
Napló:

Ciki-fok:
Megszokás kérdése. Persze, aki írásmániás, az a mi tanácsunk nélkül is mindig mindent leír. Ha nem ismert személyiség, még attól sem kell félned, hogy avatatlan kezekbe jut a napló. Az írásfóbiás egyéneknek némi szoktatásra van szükségük, hogy a napi naplóíráshoz hozzászokjanak – elvégre úgy semmi értelme sincs, ha hetek-hónapok kimaradnak. Annyi előnye mindenképpen van, hogy visszakereshetjük, mikor kezdett az agyunkra menni a férjünk. A költői lelkek paradox módon nem túl jó naplóírók. Gyorsabban gondolkodnak, mint amennyire a kezük szántani tudja a betűket, ráadásul írásaik nélkülözik a tárgyilagosságot, ami a naplóműfaj alapja. Ja, ne felejtsem kiemelni, hogy a napló alatt kizárólag papíralapú terméket, szóval nem digitális file-okat értek!

Együttérzés-fok:
Hát nem mondhatnánk, hogy megvigasztal, de legalább türelmes. Részvétet sem láthatunk rajta - hallgat a dög, mint a sír. Egy jó szót sem kapunk tőle. Viszont iszonyatosan jó a memóriája: bármikor visszakereshetjük, hogy 1997. június harmadikán úgy leégett a vállunk, hogy foszlott róla a bőr...

Értékelés:
Bármikor számíthatunk rá, tehát igazi barát. Ráadásul bármikor „leakaszthatjuk”, ami nem minden barátról mondható el. Bárhová velünk jön, és csak akkor ad ki feleslegesen hangot, ha kitépjük egy oldalát. Még hajnalban is képes arra, hogy a gondolatainkat magáévá tegye. Persze mivel bizalmasunk, nem szabad más kezébe juttatni. Paranoia-fokunk szerint válasszunk rejtekhelyet, zárható fiókot vagy széfet a számára.

Összességében: langyos.

Barátnő:

Ciki-fok:
Egyenlő a nullával. Ha nem mesélünk, akkor is látja a szemünk állásán, hogy mi az ábra. Ezért aztán túl nagy elhatározás sem kell ahhoz, hogy kiöntsük neki a szívünket. Csak beszélni kell, és kész.

Együttérzés-fok:
Egy barátnő mindent megtesz a komfortérzet fokozásáért. A shopping körúttól a füstölőkig mindent bevet, hogy jobb kedvre derítsen. A megfelelő mondatokat a megfelelő helyen mondja, a „minden pasi gazember”-től a „majd elviszi az ördög azt a csábító dögöt”-ig minden megy, mint a karikacsapás. Kenegeti a hájunkat, mi meg kajáljuk a segítségét, mint kacsa a nokedlit. Világos?

Értékelés:
Hatalmas dicséret. Bármennyire nagy volt is a lelki teher, a barátnő banális, moralizáló vagy részvéttel teli dumája után megkönnyebbülünk. A lelkünket apró darabokra szedettük, összeraktuk és utána már minden darabka a helyére került. Kivéve, ha kígyót melengettünk a mellünkön.

Összességében: meleg.

Kolléganő:

Ciki-fok:
Adja magát a dolog. Ki ne mesélne szívesen annak a személynek, akivel naponta 8 órát tölt el. Pláne, ha rákérdez, hogy vagyunk! Ráadásul igen kellemes intermezzo némi lelkizés, ha megszakíthatjuk vele a munka monotóniáját!

Együttérzés-fok:
Maximális együttérzéssel és figyelemmel reagál. „Ne mondd”, „nahát” és „még ilyet” - foszlányok szakítják meg az „és akkor azt mondta” és „mire azt csinálta” - mondatokat. Persze nagy kérdés, vajon valóban ad-e tanácsot. Ha ad, értelmeset-e. Õszintén-e. És nem veszi-e fel a kagylót, mikor Te elhagytad a szobát, hogy elmesélje az egészet a többi nőnek, hm?

Értékelés:
Mindenképpen legyünk óvatosak, kinek adjuk ki magunkat, és milyen mértékben. Igen nagy gondot okozhat, ha egészen a főnökig eljut az a tény, hogy Te a fénymásoló tetején üzekedtél a vezér-helyettessel, akibe bele is szerettél.
 
Összességében: langyos.

Fodrász:

Ciki-fok:
Attól függ, mennyire bizalomgerjesztő a képe. Ha igazi szomorú vizslaszeme van, biztos meghallgat. Ha különben is állandóan elemzi a külvilágot, még némi okos ötletet is adhat. Ki mennyire bízik idegenekben –eldöntendő. Mindenesetre nem minden vizslaszemű vág jól hajat!

Együttérzés-fok:
Nem csak a nyissz-nyassz megy, mint a huzat. Egy fodrász mindent tud. Mindent hall, és tovább is adja nagy tudását. Lehet egy kicsit rövidebb az oldalánál? Nyissz. Bizony, csúf a világ. Nyassz. Mesélhetsz, amiről szeretnél, ő pedig hallgatja, amíg a keze között vagy. Ha fontosabb dolgokat mondasz, azt meg is jegyzi, hiszen a következő vendég is éhezik a jó információkra. „Van egy ügyfelem, azzal pont ez történt” – mondhatja majd… nyissz.

Értékelés:
A zubogó vizet, a kacarászást, motoszkálási zörejeket és a hajszárítólármát túl kell ordítani. Kérdés, melyik intim téma alkalmas még így a megbeszélésre. A táltól tálig gyaloglásnál pedig megszakad a beszéd fonala. Úgyhogy valójában nem ajánljuk.

Összességében: jeges.

Pultos:

Ciki-fok:
Józanul jobban zavar a nyíltság a bárpultnál, de becsiccsentve már kevésbé derogál. „Figyusz, hukk, te mint pasi mon’ má meg, há’ ugye hogy csinos vagyok, hukk. Mé’ néz más nőre, hukk, az a szemét La-ha-josom.” Ilyen és hasonló mondatok elhangozhatnak. Õt sem érdekli, Te is elfelejted. Ha jó tippeket adott, fájdalom, azt is.

Együttérzés-fok:
Ha bőséggel fogyasztasz a kínálatból, szeretni fog a pultos. Ha egy szál itallal dekkol a pult mellett, akkor kevésbé. Pláne, ha a pulton akarsz táncolni, hangosan hisztizni vagy hányni. Szóval, érdekkapcsolat. A „hm” és „aha” kontrákra persze bizton számíthat. Már, ha csak a „fal” kell, amelynek beszélhetsz.

Értékelés:
Fejfájás, pénzügyi és egyéb leégés, emlékezet kiesése tipikus. Ki is állt a pult mögött?!

Összességében: jeges.

Mama:

Ciki-fok:
Egy bizonyos kor felett és a probléma pitiáner fokától függően lehet ciki. Felnőttek éljenek felnőttként, és oldják meg a gondjaikat egyedül. Másrészről egy anya akkor is a gyereke pártját fogja, ha annak nincs igaza, ami igazán feldob. Családi problémákban ász. Ismeri a gyerekét, tehát valódi tanácsot ad. Persze a generációs, gondolkodásbeli különbség gond lehet. Külön opció ellenben a tele hűtő és fazék.

Együttérzés-fok:
Vitán felül áll, hogy magas. (Kivéve, ha összevesztek. Akkor azonban vele az egész lelki szemetelés kizárt.) Egyébként sem lehet arról lebeszélni, hogy véleményt mondjon az öltözködésedről, munkahelyedről és barátaidról, és az is érdekli, rendesen eszel-e és nem fáztál-e meg a szélben. Vigasztalni és ápolni csak ő tud igazán.

Értékelés:
Ha hosszasabban sírsz a vállán, biztos elveszted lelki terheidet, azonban fenékterhedet növeled két kilóval. Megkönnyebbülten, mosolyogva hagyod el a szeretet bástyáját. Somolyogsz az erkölcsi kitételeken, melyekből megtudod, hogy előre megmondta, ne kezdj Lajossal. Persze, nem kérdés: mama szeret és visszavár az újabb gonddal.

Összességében: forró.

Pszichológus:

Ciki-fok:
Ma már egészen elfogadott, ha valaki pszichológushoz jár. Mindenki felfogta, hogy a lelki probléma nem csak a diliseket jellemezheti. Lassan, amerikai mintára, hazánkban is sikké válhat a saját pszichológus, akihez a személyi edző és személyi dietetikus által szabadon hagyott hétköznapokon jársz, egészen banális gondjaidat előemésztetni.

Együttérzés-fok:
Nagy félreértés, ha azt hisszük, a pszichológus együttérző. Ez súlyos szakmai hiba lenne éppen úgy, mintha azt várjuk, hogy kész megoldásokat kapunk. A pszichológus funkciója abban rejlik, hogy úgy tud kérdezni, hogy a lelki bugyrokból felbányássza a problémákat. Lényegében profi mediátor, aki rávezet a helyes, legmegfelelőbb megoldásokra, ugyanakkor oldja a stresszt, megérteti a mögöttes mozgatórugókat is.

Értékelés:
Értékes segítség, ha valóban megfogadjuk, amit a pszichológus mond, hiszen ismeretlenül is jól átlát rajtunk. Megoldani nem fogja helyettünk a dolgokat, és nem is tiszte, hogy ellenőrizze, innentől helyesen élsz-e. Szakmai korrektsége szerint pénzforrásnak is nézheti, akit mindig újra visszarendel.

Összességében: meleg
 

Talkshow:

Ciki-fok:
Szégyen-érzetet nem ismerő, kitárulkozó egomán az, aki millióknak meséli el a baját. És van ilyenekből éppen elég, hiszen a kukkolóshow-kba is jelentkeznek bőségesen, márpedig a talkshow ahhoz képest bölcsőde. Mit fizetnek a személyiségrombolásért és megaláztatásért? Nem nagy pénzt, ne gondold. A tanács, amit adnak? Ne hidd, hogy neked szól. A válasz megvolt, ők a problémát és a szereplőt keresték. Így kerültél Te a képbe. Ciki.

Együttérzés-fok:
Haaatalmaaas... amíg megy a műsor. Az összes néző, show-vezető veled van elfoglalva! Dédelgetnek és vigasztalnak. Pláne ha kissé kiszínezed, zaftossá teszed előadásodat. Ha olyan a műsor, még a baj okozóját is odarepítik, hogy zokogjatok egymás vállán. Látványos békülés, látványosan emelkedő nézőszám. Hurrá.

Értékelés:
Holnaptól Te is médiasztár szeretnél lenni? Szereted, ha filmeznek? Örülsz, hogy végre a középpontban vagy a kereskedelmi húsz perc erejéig? Akkor bizony jól teszed, ha felkelted a figyelmet azzal a sztorival, hogy akkor lettél leszbikus, amikor a biszexuális, call girl öreganyja megölte a pedofil, egyben kleptomán nagyapa arapapagáját. 

Összességében: jeges.

Ex:

Ciki-fok:
Az ex előtt könnyekben törhetsz ki, törhetsz-zúzhatsz. Nem fog haragudni, hiszen ismer. Nem image-romboló, mert már elhagyott. Valószínűleg eddig is előfordult ilyen jelenet, szóval rá se ránt. (Talán ezért szakítottatok?) És mindene megvan, ami az ember lányának lelki szemetesben szükséges: két vállán sírhatunk, két karjában megbújhatunk, és széles mellkasán hüppöghetünk.

Együttérzés-fok:
Naná, hogy odafigyel, ha nem éppen mérkőzést néz, hiszen összetartoztatok valaha, nem? Ha nem késre menő vita után váltatok el, biztosan szán rá időt, hogy a gondjaidat meghallgassa, és épületes megoldási ötletekkel lásson el, mindent egy csapásra pasisan megoldjon, szavakban. A hangulat relaxált, a karja dédelgető, az ágy meleg... ha ide juttok, mint gyakran előfordul - és ezt ő is tudta előre.

Értékelés:
Hát, hát: fel akarja melegíteni a káposztát, izé, ismeretséget? Valóban gyanútlanul ment a farkas barlangjába? Nagy kérdés, hogy „baráti” szintig mélyült a kapcsolatotok, vagy még mindig a potenciális partnert látjátok egymásban. Kérdés az is, hogy kinek milyen újabb kötöttségei vannak, akik számára a helyzet megalázó. Sajnos, gyorsan elfelejti az ember, miért is vált el a másik embertől, amikor pszichésen sérülékenyebb, nyitottabb hangulatban van.

Összességében: meleg.

Panasztelefon:

Ciki-fok:
Egyáltalán nem ciki, hiszen anonim módon anyázhatsz, bőghetsz vagy ordíthatsz. Kiadhatod az összes feszültséget. Ma már sokfajta panaszra van zöld vagy hupilila szám. Panaszt tehetsz a telefonvonalra, és feljelentheted a férjed. Meghallgatják a gondjaidat, és elvben kivizsgálják a panaszt, ha olyan jellegű. Beszélgetés közben meztelenül csücsülhetsz a kanapén, senkit sem zavar.

Együttérzés-fok:
Profik. Melegséget árasztó hangjuk van. A telefonos iskolázott válaszadó és kérdező. Mindent kiszed belőled, de csak pausál-választ ad, vagy megígéri, hogy továbbítja a panaszt a megfelelő helyre. Még véletlenül sem venné magára gondjaidat, hiszen ezt tilos. Õ nem a bizalmasod, csak alkalmazott, közvetítő napi több száz ember számára. De azért jól tud hallgatni és tutira titoktartó.

Értékelés:
Korrekt piaci áron panaszkodhatsz, a szolgáltatás kiszámítható, megbízható; akár megérheti valamennyit fizetni azért, hogy kiadtad magadból a feszültségeket. No és nézd meg, mennyi a percdíj.

Összességében: langyos.
Forrás: Ezoterikus.hu