Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mi a halál? Jelei és a lélek utazása

Közzétéve: 2020. 09. 17. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

A halál, mint végső búcsú? Ahhoz, hogy a halált megfelelően tudjuk fogadni, megérteni és tovább lépni, tulajdonképpen meg kell értenünk az élet folyamatát!

 
A buddhista tanok alapján

A halál bekövetkeztének három alapvető oka van: a karmikusan meghatározott élet vége, az életre való érdem megszűnése, illetve az életenergia kimerülése.

Mi a halál?

A halál az elménk és a testünk kapcsolatának megszűnése miatt következik be. Bár mindenki tudja, hogy élete egyszer véget ér, tudásunkat azonban nem kívánjuk e téren bővíteni, sőt igyekszünk úgy élni, mintha örökké tennénk azt. Ily módon a világ dolgai különös jelentést kapnak életünkben, legyen szó az anyagi javakról, tárgyakról, illetve az elvont fogalmakról, mint a hírnév és az elismertség. Könnyen bekövetkezhet tehát, hogy mikor eljön az időnk, teljesen felkészületlenül állunk e természetes folyamat előtt.

Sokan azt mondanák, hogy akkor van vége életünknek, mikor megáll a szívünk, de ez nem teljesen igaz. Míg a testünk elménkkel kapcsolatban áll, fizikailag még nem léptük át az élet küszöbét. A testünk olyan akár egy kísértetház, melyben a lelkünk a kísértet, mely halálunk után is tovább él. Lelkünk se nem fizikai, se nem egy fizikai folyamat mellékterméke, hanem a testtől teljesen független teremtmény.

A halál jelei

A jelek lehetnek távoliak és nagyon közeliek is. A távoli jelek egyfajta figyelmeztetések, hogy érdemes előkészületeket tennünk rá, hogy békével távozhassunk el. A jelek akkor is feltűnhetnek, ha nem is szenvedünk egyébként betegségben. Lehetnek testiek, lelkiek, vagy akár álombeliek is.

A lélek utazása

A lélek olyan, akár az esőcseppek, melyek lehullanak az égből a mezőkre, és örök körforgásban újból és újból keringenek az ég és a föld között. Sokan, akik egész életükben ignorálták a halállal való foglalatosságot, igen nyugtalanul haladnak az idők végezete felé. Többen közülük csupán ez idő tájt fordulnak a meditációhoz. A meditáció segít elfogadni és megérteni a halál tényét, ugyanakkor a környezetünk számára is elviselhetőbbé tenni a veszteséget. Ebben az időben a hozzátartozóinknak éppúgy szüksége van arra, hogy valahonnan erőt merítsenek a búcsúzáshoz. A pozitív energia vagy bennünk van, vagy nincs, de semmiképpen nem szabad negatív hangulatban elbúcsúzni egymástól!

Az álom

Buddha szerint minden, amit teszünk a lelkünk műve. A lelkünk olyan, akár egy mező, melyen a tetteinkkel hintjük el a magvakat. Az álomba merülés igen hasonló a halál eljöveteléhez. A testi folyamataink lelassulnak, az elménk pihen, lelkünk nyugovóra tér. Az egyetlen különbség az álom és a halál között, hogy az utóbbinál a tiszta fény, mely alvás közben is jelen van a test és a lélek között, egyszerre megszűnik. A halál és az újjászületés között található egy köztes állapot, melynek során döntésre kerül, hogy miként születünk újjá, aszerint, hogy lelkünk melyik része sérült életünk során és melyik nem.

Az újjászületés megértése

Az újjászületésnek két oka lehet: ha egyéni tetteket akar lelkünk végrehajtani, vagy, ha karmánk még nem teljesült be. A karmánkat örökölhettük szüleinktől, vagy önmagunk karmája is lehet, vagyis szüleink kapcsolatának karmája átöröklődik ránk már a nemzés pillanatában.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás