Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Hogyan legyen saját mantrád?

Közzétéve: 2020. 09. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 16 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mantra szó két szanszkrit szótag összetétele: a „man” jelentése gondolkodni, a „tra” jelentése önmagunk felszabadítása. Kinek lehet saját mantrája?

 
A kérdés rossz! Hisz bárkinek lehet sajátja, akár sok-sok mantrája! Mantrádat dolgozd ki magad az adott élethelyzetedhez igazítva, vágyaid megerősítéséhez, betegségeid, egyéb bánataid leküzdéséhez.

Egy mantra ismétlése, vagy hallgatása megnyugtatja az idegeinket, a pozitív gondolkodás felé irányítja elménket, megszabadít a negatív befolyásoktól, így örömtelivé és békéssé válik hangulatunk.

A spirituális dimenzió

A mantrák gyakorlásának spirituális oka van. Intuitív szinten valamennyien vágyunk az öröm után lelkünkben. Ez olyan vágy, mely egy konkrét élményből gyökereztethető, s az univerzumban lévő valódi helyzetünkhöz visszatalálva, magával vonzza az örök szentség vidámságát.

Ha sikerül elérnünk a belső felismerés és realitás ezen szintjét, ez mindenképpen egy örömteli élmény lehet, - legalábbis Anivarchneeya Anandam szanszkritja szerint. Azért is örömteli, mivel a lélek alapvető természete a tiszta öröm, az ananda.
Az indiai bölcsek ezt a spirituális élményt az emberi élet alapvető céljának tekintik, akár érezzük ezt folyamatosan, akár nem. A történelem során számos esetben, mint a Samadhi becses státuszát említik ezt az állapotot, ahol a kimeríthetetlen léleköröm, az „atma” egybecseng a mindenek felett álló lélekkel, a „paramatmával”. Élni anélkül, hogy megtapasztalnánk ezt a különleges érzést és egyesülést a szentséggel, igen nagy veszteség lenne. Ahogy Swami Vivekenanda is megmondta: „Minden lélek potenciálisan szent, csak fel kell ébresztenünk.”

Sajnos a mindennapi problémáink és elfoglaltságaink egyre távolabbra sodornak bennünket e cél elérésétől. A napi gondok felemésztik a kezdeményező szellemet bennünk, míg a világ materialista realizmusa felőrölne bennünket, míg csaknem egyedül érezzük majd magunkat egy üres környezetben. Ha időt hagyunk magunknak, talán meghalljuk lelkünk suttogó szavát, érintkezésbe léphetünk az örök szépséggel bensőnkben! Tény, ami tény: az élet kihívásai bizony sokszor megkérdőjelezik bennünk, hogy vajon mi is az élet értelme, - ezekben az időkben muszáj, hogy mélyebbre merüljünk magunkban és megtaláljuk a létezésünk okát! A mantrák ténylegesen rendelkezésre álló eszközei annak, hogy segítsenek visszasodorni bennünket eredeti céljainkhoz és rendeltetéseinkhez, ugyanakkor megnyugtatnak, békéssé tesznek és teljessé teszik mindennapjainkat. Ahogy a szanszkritban is leírták, a mantrák „Manah Traayate iti Mantrah”, vagyis „megnyugvást hoznak a beteg léleknek.”

A gyógyító dimenzió

Érdekes módon számos jelenkori kutatás eredménye azt mutatja, hogy a mantrák tapasztalható hatással vannak az egészségünkre és pszichikai állapotunkra is. Dr. P. Pandya M.D. kardiológus arra a megállapításra jutott, hogy egy bizonyos mantra, a Gayatri mantra képes csökkenteni bármely szívbeteg személy stresszes hangulatát, vagyis így is csökkenteni képes a szívbetegségek kialakulásának veszélyét.

Más kutatások azt a következtetést vonták le, hogy a mantrák nemcsak neurológiai változásokat, de pszichológiai javulást is eredményeznek. Egy mantra ismétlése növeli az endorfintermelést, mely természetes módon hozzájárul a jó közérzetünkhöz és jó hangulatunkhoz.

A hindu feljegyzések szintén azt magyarázzák, hogy a szanszkrit szavakat ismételve egyensúlyt teremthetünk magunkban, a forró és a hideg között is, mely ugyebár a vérkeringést stimulálja. A megfelelő adagnyi mantrának valamennyi szótagja hangokat, vagyis rezonanciát kelt gerincünkben, mely felébreszti összes csakránkat, és szunnyadó energiáinkat.

Az ismétlések során ajánlott csendes helyen tartózkodni, párnán ülve, ideális esetben Kelet felé fordulva és selyemmel vonva be magunkat, miközben gerincünket egyenesen tartjuk! A párnák segítenek kivédeni a földi gravitációs erőket. Egy mantrát érdemes 108 alkalommal megismételni, reggel és este is, - az eredmény megújult psziché és érzelmi, spirituális egészség lesz!

Talán nem meglepő, hogy Indiában a gyógyító kezelések során is bizonyos mantrákat mormolnak az orvosok, melyek csak rásegítenek a beteg egészségügyi kondíciójának erősítésében, a gyógyszerek mellett vagy helyett a pozitív vibrációknak köszönhetően is!
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás