Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mi az a 10 dolog, ami boldogabbá tesz?

Közzétéve: 2020. 07. 29. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Hogy milyen boldogok is vagyunk igazán? Ha életünk tökéletesítésre szorul ezen a téren, akkor íme néhány jó tanács. Meglehetősen egyszerűek, így kifogásra nem nagyon lesz ok.

 
Ha érezted már, hogy életed elvesztegetett idő és az esőcseppes ablakon kifelé bámulva az évek elrohannak melletted. Ha gyakran felhangzik a kérdés: „Mit akarok az életemtől?”, akkor olvassuk el Gretchen Rubin jegyzetét, aki azt kutatta hogyan lehetünk boldogabbak.

1.     Ne a mély dolgokkal kezdjük.

A boldogság-projekt ne hosszú meditációval és az önidentitás kérdéseinek megválaszolásával kezdődjön, hanem olyan egyszerű dolgokkal, mint időben lefeküdni aludni, rendszeresen és egészségesen étkezni. Ezeknek a dolgoknak bizonyítottan nagy hatásuk van a boldogságunkra.

2.     Ne engedd lenyugodni a napot haragod felett.

Korábban minden engem ért sérelmet rögtön kibeszéltem magamból, hogy semmiképpen ne emésszenek belülről. Most már tanulmányok bizonyítják, hogy a harag mindenáron történő kiengedése badarság. A jelenéktelen dolgokkal kapcsolatosan kieresztett harag csak felerősíti a rossz érzést.

3.     Gondolj rá, amíg meg nem érzed...

Lehangolt vagyok, magamra erőltetek egy mosolyt és máris boldogabbnak érzem magam. Haragszom valakire, teszek valami apró figyelmességet az irányába és az érzéseim máris csillapodnak. Ez hátborzongatóan jól működik.

4.     Érdemes kockáztatni.

A kihívás és az újdonság kulcselemei a boldogságnak. Az agy szinte kívánja a meglepetést, a váratlant. Azok az emberek, akik ismeretlen helyekre utaznak és új dolgokat tesznek a hibák ellenére is boldogabbak, mint azok akik a rég begyakorolt, ismerős tevékenységeket végzik hibátlanul.
 5.     Ne "kezeld" a rossz hangulatot.

Sokszor gondoljuk, hogy egy pohár bor, egy adag fagyi, egy cigaretta, egy új ruha feledteti rossz kedvünket. A tapasztalat azt mutatja, hogy a gyönyör csak percekig tart míg a lehangoltság egész nap velünk marad. Álljunk meg egy pillanatra és mérlegeljünk, vajon valóban segít ez rajtam?

6.     Vásárolj boldogságot.

Bár a pénz önmagában természetesen nem boldogít, egy-egy jól eltalált ajándék igenis nagyszerű hatással lehet ránk, főleg, ha megtanuljuk értelmesen költeni pénzünket, akár családunkra, akár egészségünkre, akár szórakozásunkra.

7.     Ne ragaszkodj a legjobbhoz.

Kétfajta döntéshozó létezik. Az egyik mindig az elégedettségre koncentrál, és ha megtalálja a neki megfelelő hotelt vagy tésztaszószt, akkor elégedett. A maximalista viszont hiába találta meg a neki megfelelő biciklit, vagy hátizsákot, nem nyugszik, míg minden lehetőséget ki nem próbált. Az elégedettségre törekedő emberek általában boldogabbak, mint a maximalisták. A maximalisták túl sok időt és energiát pazarolnak döntéseikre és a végén is csak azon aggódnak, hogy a legjobbat választották-e.

8.     A mozgás öröme.

A mozgás az egyik legmegbízhatóbb hangulatjavító eszköz. Már egy 10 perces gyaloglás is sokat segíthet

9.     Ne zsörtölődj.

Sokan gondolják, hogy ha nem perelnek a párjukkal, akkor sohasem lesz meg ez vagy az. Tévedés. Sosem gondoltam volna, hogy a zsémbeskedés csak még idegesebbé és mérgesebbé tesz, és amikor felhagytam vele határozottan boldogabb lettem. A zsémbeskedést szavak nélküli utalásokra cseréltem, mint pl. villanykörte vagy üres tejes doboz az asztalon.

10.  Tegyünk valamit.

Sokan vallják, hogy a boldogság genetikai örökség és "Csacsinak" vagy "Tigrisnek" bizony születni kell. Habár a genetika valóban nagy szerepet játszik, boldogságunk egy jelentős részét azért ellenőrzésünk alatt tarthatjuk. Tegyünk meg hát mindent és bátran indítsuk el saját boldogság-projektünket. 

 

Forrás: Ezoterikus.hu