Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Az ősi kultúrák 7 féme - mit ismertek eleink?

Közzétéve: 2018. 07. 11. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 223 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Arany, vas, elektrum, ezüst, ón, ólom és a réz bolygóbeli és asztrológiai kapcsolata rengeteg alapaspektusát képezi az alkímiának és a boszorkányságnak, - rangsorolva azokat színük, formájuk és talizmán-, illetve mágikus jellemzőik szerint.

Réz

A Vénusz uralma alatt áll, jegyei a Bika és a Mérleg, Oya Istenség befolyása alatt áll, és pénz-, illetve vagyonszerzéshez használják. Vénusz, mint a szerelem, a szépség, a művészet, a harmónia és a béke bolygója. Jellemzően passzív, magnetikus, feminin energiákat közvetít a többi bolygó felé, emellett szórakozást és nyugalmat. A réznek kiváló a kapcsolat teremtő ereje és könnyedén kombinálható más fémekkel, könnyen melegíthető és elektromosságot is képes közvetíteni.

A réz használata a mágiában a szerelemre, az érzékekre, a barátságra és bármilyen pozitív emberi kapcsolatra van pozitív és erőteljes hatással.

Arany

Az alkimisták az aranyat a Nap tinktúrájaként tartották számon, uralkodó bolygója a Nap és az Oroszlán jegyéhez tartozik. A mayák aranya a Keletet jelképezi. Az arany vegyjele az Au, a latin aurum szóból ered, melynek jelentése ragyogó napfelkelte. Az arany amulettek kiválóak depresszió ellen, a szív erősítése érdekében, az általános egészség, védelem és gyógyítás céljából. A legtöbb kultúrában a gazdagsággal, hatalommal és igazsággal hozzák összefüggésbe. A mágiában a maszkulin energiát, a hatalmat, az önbizalmat, a kreativitást, a pénzügyi jólétet, a reményt és a szerencsét jelképezi. Az arany ékszerek viselete erősíti az önbizalmat és a belső erőt.

Vas

A Mars uralma alatt áll, a Skorpió és a Kos jegyével áll kapcsolatban, általában a szellemek ellen használják, emllett erőt, védelmet biztosít számunkra. A Mars pirosas színe jelképezi a vas saját tulajdonságait. Ez a fém már ősidők óta ismert és használatos az emberek körében. Általában a férfiakkal és az aktív, erős karakterjellemmel hozzák összefüggésbe. A mágiában az energia, az erő és jóslatok eredményessége érdekében használják, azért, hogy kurázsit, termékenységet, gyorsaságot és erőt ajándékozzon az embereknek. A több energia érdekében érdemes sok vastartalmú ételt fogyasztani, mint vörös húsokat, májat, zöld színű zöldségeket, szárított gyümölcsöket és magvakat.

Ólom

A Szaturnusz uralma alá tartozik, a Bak és a Vízöntő jegyét uralja, általában az üzleti élet, az otthonok és az idő befolyásolásához használják. A Szaturnusz csodálatos köreivel híven jelképezi a bolygók kapcsolatát és egyben az utolsó bolygó is, mely emberi szemmel látható. Chronos, Szaturnusz görög neve, az idő apja. A legenda szerint a halál után a lelkünket ólomból készült mérlegre helyezik. A mágiában az alvilágot szimbolizálják vele, hozzásegít a mély meditációhoz, a negatív energiák megszüntetéséhez, a rossz szokások megtöréséhez, a védelem kialakításához, a stabilitás eléréséhez, illetve a kommunikáció elősegítéséhez is. Sose viselj azonban ólmot puszta bőrön és ne igyál ólomból készült edényből!

Ezüst

A Hold uralma alatt áll, az alkimisták Lunának nevezik. Asztrológiai háza a Rákba van, védelemre használják a mágiában. A Holdnak bár nincs saját tere, viszont kering a Föld körül. A Hold veri vissza a Nap fényét és a csiszolt ezüst épp annyira fényes, akár egy tükör. A mágiában a feminin energiát, a negatív energiák megszüntetését, az álmok és intuíciók előhívását, a fizikai munkát hívhatjuk elő segítségével. Az ezüst ékszerek viselete termékenységet, érzelmi- és hormonális stabilitást hoz életedbe.

Ón

A Jupiter uralma alatt áll, a Nyilas és a Halak jegyét uralja, a meditáció, a relaxáció, az elismerés, a vagyon és az uralom féme. A Jupiter a szolárrendszer legnagyobb bolygója, jellegzetes minőségei: vagyon, növekedés, siker, gyógyítás, regeneráció. A mágiában a vagyonod növekedéséhez használhatod, a siker elősegítéséhez, a stimulációhoz, illetve az energiák regenerációja érdekében!

Elektrum

Ez a fém egy speciális arany-ezüst (de természetes!) ötvözet, egyiptomi neve: asem. Sárgás színe egyértelműen az aranyhoz hasonló, hisz 75%-ban tartalmazza is ezt a fémet. Ez az ötvözet a bronzkor „eredménye”, csak négy helyen ismerték, ezek a következők: Kárpát-medence, Trója, a Kaukázus területe és Mezopotámia

Forrás: Ezoterikus.hu