Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogyan lehet másképp bánni a pénzzel?

Közzétéve: 2019. 07. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 100 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ki ne szeretné a pénzt? Néhány tippünk segít, hogy még többet tudhass belőle magadénak! Néha tényleg nem gondolnánk, hogy milyen könnyen megy el a keményen megkeresett pénz...

Készíts költségvetést!

Ez az, ahol minden elkezdődik! Ha kiadási listát csinálsz, tudod, hogy mennyit kell kiadnod és mennyi marad a kívánságokra, vagy tartalékolásra! A költségvetés valójában az aktuális akciótervünk, - írd hát le, hogy mire számíthatsz az adott hónapban és vess rá egy pillantást, ha elbizonytalanodnál! Csak azt a pénzt költsd el, amit valóban a kívánságlistádra szántál, a többit fizesd be a számlákra és tegyél is félre egy kicsit!

Spórolj az italokon!

Első hallásra talán furcsán hangzik ez a szabály, viszont az italokon különböző féle képpen is spórolhatsz pénzt! Minden reggel egy trendi kávézóban vásárolsz magadnak egy tejes kávét például? Talán nem tűnik soknak egyszerre, viszont sok kicsi sokra megy, - mi lenne, ha otthon főznél inkább kávét magadnak?
Másodszor, mikor elmegyünk egy étterembe enni, általában inni is szoktunk valamit, - sokat spórolhatsz, ha kihagyod a drága itókákat és helyette inkább vizet kérsz! A gyümölcslevek, jegesteák úgysem oltják a szomjadat és legtöbbjük tele van cukorral!
 


Sétálj, amikor csak tudsz!

Valaki buszozik, más autóval jár és vannak, akik folyton taxit hívnak. Sétálj, ha jó idő van, vagy pattanj fel a biciklire, - így legalább letudod a napi sportot is!

Mondj nemet a hitelkártyákra!

Próbálj mindig készpénzben, vagy bankkártyával fizetni és felejtsd el a hitelkártyákat, mikor a láthatatlan pénzt költöd számolatlanul! Ez utóbbi kártyák nagy előnye bár, hogy gondtalanul élhetsz egy hónapig, viszont a hónap végén jöhet a kellemetlen meglepetés, - valahogy nem érezted a limitet a kiadásoknál és jóval túlhaladtál a kívánt summán! Ha a kezedben van a pénz, jobban érzed az értékét is, hidd el!

Ismerd a banki költségeket!

Tudd, hogy mennyibe kerül az online átutalás, az sms-értesítő, a pénzfelvétel egy másik bank automatájánál, esetleg külföldön!

Az impulzív vásárlás nem okos dolog!

Kontrolláld magad! Ha shoppingolni mész, tudd, hogy mennyit adhatsz ki, s miről kell lemondanod, legalábbis a következő hónapig! Az élelmiszerboltban egy bevásárló lista sokat segíthet abban, hogy fejben tartsd, mire is van valóban szükséged! No és ne felejtsd el soha, hogy először a kötelező kiadások jönnek, s csak utána az élvezet!

Rezsiköltségek kontroll alatt tartása!

Tudd, hogyan lehet spórolni a villany-, vízszámlán például! A környezet- és a pénztárcád kímélése végett, igenis kapcsold le a villanyt, ha nincs rá épp szükséged, és ne folyó víznél mosogass, moss hajat, stb., illetve kapcsold ki az elektromos készülékeket a lakásban, ha nem használod őket!

Gyűjtsd össze az aprópénzt!

Ha zavar az aprópénz csörgése a zsebedben, dobd be őket egy perselybe, - a hónap végén észreveszed majd, hogy tele van a kis szerencse malacos pénztartód, - így már érdemes beváltani egy kerek summára, nem igaz?

Írj le minden kiadást!

Néha elcsodálkozik az ember, mikor este belepillant a pénztárcájába, hogy hová illant el az a sok pénz, ami még reggel benne volt. Ha felírod, hogy mire adsz ki és mennyit, tudatosítod magadban a kiadási szokásaidat és tisztában vagy azzal is, hogy a sok kis élvezetnek olykor nagy ára van!
Forrás: Ezoterikus.hu