Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

A füstölés művészete

Közzétéve: 2018. 07. 10. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 129 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Elődeink számára az illatos fűszerek, fák és ásványok égetése segített, hogy elrugaszkodhassanak az életüktől, a mindennapi problémák kínzó jelenlététől.

Minden ősi kultúrában füstöltek és igen széleskörű tudással rendelkeztek az égetés tudományával kapcsolatosan. Az Isteneknek, akiket úgy képzeltek, hogy az égben laknak, füstölt dolgokat mutattak be. A hatalmas füstölő tégelyekből vastag füstfelhők szálltak fel lassan a fellegekbe azért, hogy az ittlét boldogságáért imádkozzanak az Istenekhez. Már az ősi Mezopotámiában égettek áldozatként mirtuszt, cipruslevelet, akárcsak Babilonban is.

A füstölés szakrális, ceremoniális és rituális célból történt, hogy az imák meghallgatásra találjanak az Isteneknél. A füstölés által tisztították meg a tereket, a betegágyakat, az istállókat, gyógyították a betegeket, parfümözték a ruhákat, befolyásolták az álmokat, víziókat hoztak létre és javították a templomok akusztikáját is.

A füstölés alapjai

Minden hangulat számára, mely éppen jellemző ránk, vagy szeretnénk elérni magunk körül, létezik egy termék, amit füstölhetünk. Mi lenne, ha egy kicsivel több öröm költözne a szívünkbe? Ismerjük meg a füstölő pálcikák rejtelmes világát és segítsünk ellazulni a hétköznapokban is!
Forrás: Ezoterikus.hu