Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

5 híres szellemtörténet Brit földről

Közzétéve: 2018. 07. 04. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 229 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kísértet járta helyek - a kísértetek szemszögéből nézve. Rengeteg érdekes, különleges, szellemek lakta ház található Anglia és Skócia területén. Sok legenda fűződik ezekhez, íme a leghíresebbek!

A történetek mind egyes szám első személyben íródtak, mindenki, aki tollba mondta a szellem történetét úgy idézett, mintha maga a szellem, az ott ragadt lélek számolt volna be az eseményről. Ez angol földön így szokás...

Athelhampton Hall, Dorset, Anglia

A történet forrásának ideje: 16. század

Előzmény: A Martyn család a 15. század elején lakott ebben a házban. A család oszlopos tagja volt egy kismajom, az elbeszélést pedig a család egyik lánya mondta tollba.

Történet: Az én hibám volt. Annyira szomorú voltam aznap, hogy egyáltalán nem foglalkoztam a kis állatunkkal. Kinyitottam a kandalló melletti titkos ajtót, bementem és bereteszeltem a kallantyút. Nem tudtam, hogy a majom követett. Megcsalt a szerelmem, s már nem akartam tovább élni, így öngyilkos lettem, anélkül, hogy észrevettem volna magam mellett a majmot a kis helyiségben. Szegény állatka a halálba szenvedte magát, kaparását még a mai napig lehet hallani a falak között a házban.


Baldoon kastély, Bladnoch, Skócia

A történet forrásának ideje: 17. század

Előzmény: A kastély, melynek ma már csak a romjait láthatjuk, Sir David Dunbar tulajdonába tartozott. A fia, akit szintén Davidnak hívtak, Sir James Dairymple lányával, Janettel élt házasságban. Ez a történet a feleségéről, Janetről szól.

Történet: Imádtam Archibaldot. Nekem nem számított, hogy egy garasa sem volt ugyan, viszont édesapám azt akarta, hogy David Dunbarhoz menjek feleségül. Õk nem kedvelték cseppet sem Archibaldot, folyton piszkáltak azért, mert én foglalkoztam vele. Nem akartam, hogy a szüleim rossz sorsra jussanak, így belementem a házasságba Daviddal.

Viszont nem akartam vele lenni és a nászéjszakánk is igazi tragédiába fulladt. Senki sem tudja, mi történt pontosan. A hálószoba ajtaját feltörve találták, a férjem súlyosan sérülten hevert a földön, engem meg a sarokban vérben úszva leltek meg.

Olyan dolgokat láttam aznap éjjel, amikről nem tudok beszélni. Megpróbáltam kitörölni az emlékezetemből a képeket, de azok folyton visszatértek hozzám, így egy hónappal később, 1669. szeptember 12-én én is eltávoztam az élők sorából. Néhányan azt hiszik, hogy én támadtam meg a férjem, mások azt, hogy Archibald tette, vagy az ördög maga. A titkot azonban csakis én őrzöm.

Sokszor visszatérek arra a helyre, különösen minden évben azon a napon, mikor összeházasodtunk, s egyértelmű jelét adom járkálással, kopogással, hogy jelen vagyok.


Berry Pomeroy kastély, Totnes, Devon, Anglia

Előzmény: A kastélyt a Pomeroy család építette a 12. században, mely egészen 1547-ig élt itt, mikor is az épületet Edward Seymour vásárolta meg. Ez a történet Margaret Pomeroyról szól.

Történet: Hogy lehet egy testvér ilyen kegyetlen? Hagytuk, hogy egy férfi férkőzzön kettőnk kapcsolatába, és tönkretegye testvéri szeretetünket. Az emberek azt mondták, hogy szebb vagyok, mint testvérem, Eleanor. Talán szebb is voltam, viszont a szeretetnek nem szabadna felszínesnek lennie és mélyebben kellene gyökereznie a küllemnél. Ugyanabba a férfiba voltunk szerelmesek, viszont Eleanor azt gondolta - valószínű a szépségem miatt, - hogy a férfi engem jobban szeretett nála.

Féltékenységében bezárt a toronyba és hagyott ott meghalni. Kívántam az utolsó percemet, viszont az élet nem akart elhagyni engem. Hosszú órákon keresztül szenvedtem, a testvérem mégsem tett ellene semmit. Csak azt remélem, hogy utólag úgy érezte, megérte.

Még mindig sétálok ott a romok között, néhányan azt mondják, aki meglát fehér ruhámban, az hamarosan eltávozik az élők sorából. Ha arra jársz, talán jobb, ha nem keresel, ha meglátsz, ne nézz a szemembe!


Bosworth Hall, Leicestershire, Anglia

A történet forrásának ideje: 1758

Előzmény: A Bosworth Hall 1680 óta áll, az utóbbi időben kismama otthonként üzemel, illetve kórházként és konferenciateremként is. 1758-ban Sir Wolston Dixie és lánya Ann élt itt. Ez Ann története.

Történet: Apám szégyellte magát miattam. Szerelmes voltam a kertész fiába, aki rendszeresen meglátogatott éjszaka. Gyönyörű idők voltak azok, viszont apám rájött a románcunkra és egyáltalán nem örült neki. Továbbra is titokban tartottam a találkákat, mivel tudtam, ha kiderülnek, apám biztosan a tettek mezejére lép. Bárcsak engedte volna, hogy láthassam szerelmemet, viszont nem, ő a saját útját választotta!

A kertben kis csapdákat helyezett el, melyet a kedvesemnek szánt, azonban szerencsétlen módon aznap éjjel a fiú szállásán akartunk találkozni és én léptem bele az egyik csapdába. Annyira borzalmasan megsérült a lábam, hogy le sem tudom írni. Senkinek sem kívánom azt a fájdalmat, még önző és kegyetlen apámnak sem. A szobámba vonszoltam magam, viszont annyira sok vért vesztettem, hogy hamarosan belehaltam a sérülésembe.

Még ma is járkálok azon az úton, ahol a vérem végigcsepegett a padlón, szerelmemet keresve. Ha a kastélyban jársz, figyelj a szürke ruhás nőre, az én leszek!


Bramshill ház, Hampshire, Anglia

A történet forrásának ideje: 18. század

Előzmény: 1953 óta a ház rendőrkiképzési akadémia volt, viszont az épületre már a Saxon időkből is találunk feljegyzéseket. 1605-ben Edward Lord Zouche földesúrrá vált, aki épp ezen a helyen kezdett el építkezni újonnan szerzett pozíciója végett. A ház 1612-ben készült el. 1699-ben aztán Sir John Cope birtokába került az épület. A szellemet a család egyik tagjaként azonosítják.

Történet: A házasságkötésem napja volt és nagyon boldog voltam. Különféle játékokat játszottunk és mindenki jól szórakozott. Viszont a csillagok nem boldognak szánták ezt a napot számomra, épp ellenkezőleg. Bújócskát játszottunk. Én egy régi kis fészerben bújtam el, senki sem találhatott volna rám, azt hittem, nagyon okos vagyok. Egyre nagyobb csönd lett viszont mindenhol és úgy döntöttem, hogy kijövök a fészerből, igazi győztesként.

A fészerajtó retesze azonban nem akart megmozdulni, akármilyen erősen próbálkoztam is. Kiabáltam és sikoltoztam, viszont senki nem jött felém. Lehet, hogy nem volt levegő a fészerben és megfulladtam. Még mindig sétálok a házban és keresek valakit, aki végre rám talál és kiszabadít börtönömből...

Forrás: Ezoterikus.hu