Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Miként légy a pénzügyek mestere? 9 tippünk segít!

Közzétéve: 2020. 06. 24. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Az elmúlt évek nem voltak valami kellemesek pénzügyi szempontból: világválság, tőzsdei ingadozás, az ingatlanforgalom lebénulása, stb. Jaj. Most remélhetjük mindannyian, hogy a következő években jobbak lesznek a kilátások!

Viszont a remény nem visz előre, csak a tettek. A tettek azok, melyek kiharcolják a változást.

Ha az egyik célod, hogy te irányíthasd a pénzed sorsát (ahelyett, hogy hagynád, hogy az irányítson téged) a következő gyorstalpaló pénzügyi alapokból ötleteket meríthetsz.

1.    Tarts szemmel minden fityinget, melyet kiadsz!

Ez a legjobb módja annak, hogy figyelemmel kísérd, mennyi a kiadásod és a bevételed és milyen dolgokra adsz ki a legtöbbet! Vezethetsz táblázatot egy jegyzetfüzetbe, a telefonodba, vagy a számítógépedbe bepötyögve. Mindegy, hogy melyik metódust választod, a lényeg, hogy légy konzekvens és legyen a jegyzetelés a napi ritmusod része, ne kritizáld magad, viszont lásd be, hogy mi az, amire a jövőben nincs égbe kiáltóan szükséged!

2.    Konkretizáld a büdzsédet!

Miután néhány héten keresztül figyelemmel kísérted a pénzforgalmadat, használd fel a jegyzeteidet a havi büdzséd megállapítására! A precízebbek akár heti tervet is készíthetnek! Néhányan azt gondolják, hogy ez egy felesleges macera, vagy egyszerűen csak unalmas, vagy nem tudják, hogyan is kezdjenek hozzá. A képlet pedig igen egyszerű: 50 %-ot szánjunk a szükségletekre, a büdzsénk maradék 20 %-t takarítsuk meg és ami megmarad, szánjuk minden másra, amit akarunk! Az egyik alapvető trükk: próbálj meg kevesebbet kiadni, mint amennyit keresel! Teljesen logikus gondolat, viszont sokan vannak, akik képtelenek megállni a saját határaiknál!

3.    Optimalizáld a bankszámládat!

Ne akarj csak a névre hagyatkozva évekig egy nagy, ismert banknál számlát vezetni, ahol a havi- és éves díjakért cserébe nem megfelelő szolgáltatást kapsz! Néhány tanácsunkkal megtalálod majd a neked megfelelő bankos és bankszámlát, mely személyre szabott és képes akár meg is fialtatni a pénzedet!

- Keresd meg azt a bankot, mely magas kamatú számlavezetést ajánl! Ez azt jelenti, hogy menj a biztosra, viszont, azért a kamatok tekintetében tudsz egy kicsit hazardírozni legalább!

- Ne igényelj hitelkártyát, ha képtelen vagy figyelni a limitre! Az “addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér” elv sokak számára jó módszer arra, hogy elkerüljék a havi pénzügyi gondokat.

- Fontos, hogy olyan bankot válassz, mely a közeledben van, vagy dönts az online bankolás mellett, ami mindig kéznél van, ha szükséged van rá! Nyithatsz akár több számlát is, annak tükrében, hogy mi az, amit szeretnél utal(tat)ni rá!
 


4.    Legyen tartalékod!

Ki tudja, hogy mikor lehet szükséged egy nagyobb összegre? Kezdd el mihamarabb a havi spórolást, hogy ne kelljen a problémák idején másoktól kéregetned!

5.    Kerülj ki a tartozások hálójából!

Komoly hitelt vettél fel, melynek havi fedezete igencsak problémás számodra? Legyen a hiteled térítése minden évben az első prioritásod! Ha van tartás benned, képes leszel lemondani sok dologról, annak érdekében, hogy minél előbb kikerülj a tartozásból és tiszta lappal kezdhess!

- Emeld fel a havi tartozások részleteit!
- Legyen tartalékod, melyet minden hónapban csak a tartozásod ellentételezésére szánsz!
- Ha több hitelt vettél fel, kezdd a legnagyobb kamatúnak a megtérítését először!
- Nincs olyan, hogy a legoptimálisabb megoldás, hanem csak a pillanatnyilag legoptimálisabb! Ha örökké a perfekcionizmuson töröd a fejed, állandóan nyugtalan leszel!

6.    Alapozd meg a nyugdíjadat!

Nem tudni, hogy konkrétan mennyi nyugdíjad lesz majdan, az viszont biztos, hogy abból vajmi keveset utazgathatsz, vagy ajándékozhatsz az unokáidnak! Minden havi megtakarításod egy része legyen a nyugdíj céljából elrakva! A legjobb, ha kötsz egy életbiztosítást, mely hosszú évekre szól és így biztos, hogy a végén csinos kis összeget kapsz majd a befizetett havi díjakért!

7.    Automatizáld a pénzügyeidet!

Ha nem tudsz bánni a pénzeddel, a legjobb, ha minden fontos havi átutalást automatizálsz a számládon, így is kizárva az emberi kéz és értelem befolyását és azt is, hogy egyszer csak komoly gondba keveredsz a csekkek nem befizetése miatt!

8.    Keress extra pénzt!

Rengeteg trükk van rá, hogyan ne csússzon ki megszerzett pénzed a kezedből, viszont az egyetlen módja annak, hogy ne legyenek pénzügyi gondjaid, ha némi extra pénzre teszel szert! De hogyan is lehetséges ez?

- Válts pénzügyi tanácsadót, aki jobb befektetéseket ajánl neked!
- Használd ki, ha van hobbid és keress vele extra pénzt!
- Adj el néhány dolgot, amire nincs szükséged!
- Beszélsz nyelvet? Egy tanítvány rendszeres oktatása sem megvetendő bevétel!

9.    Képezd tovább magad!

Légy up-to-date, olvass és kérdezz, mindenről, ami a világban történik és befolyásolhatja a pénzügyeidet! Remek könyveket is találsz a témában! Ha nem is értesz minden tanáccsal egyet, szűrd ki magadnak azokat, melyek előrelendíthetnek téged és képes lennél tartani is magad hozzájuk!

Befejező gondolatok: Néha vegyél nagy levegőt és tarts szünetet az örökös pénzmozgatásban! Higgy a sikeredben és abban, ha másoknak sikerült kikeveredni a pénzügyi slamasztikából, neked is szerencséd lesz!
Forrás: Ezoterikus.hu