Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyi ok szól a barátság mellett?

Közzétéve: 2020. 06. 24. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Olyan ez, mintha meg akarnánk indokolni, miért randizunk valakivel. Ám, ha az életed olyan pörgőssé vált, hogy nem marad időd egy kis szórakozásra és a barátaidra, riadót kell fújni.

 
A szakértő azt vizsgálja, miért is tesznek olyan jót nekünk a barátok.

Andrea Bonior pszichológus a The friendship Fix: The Complete Guide to Choosing, Losing, and Keeping Up With Your Friends című könyvében nagyon frappánsan ír a barátságról. Lássuk, szerinte milyen egészségügyi előnyeink származnak a jó barátságokból:


1. Jobb szokások – Az egészséges emberekkel fenntartott jó barátság fertőző hatással jár, vagyis ha sok időt töltünk olyanokkal, akik jót tesznek nekünk, egyre több egészséges szokást veszünk fel, például bekapcsoljuk a biztonsági övet, és használni kezdjük a naptejet. Az egészséges barátok miatt mi magunk is egészségesebbek akarunk lenni.


2. Figyelmeztetnek, amikor valami nincs rendben – A barátaink nem csupán szerepmodellek, hanem pillanatnyi lelki és testi egészségünk fokmérői is. Gyakran a barátok veszik észre, ha például túl sokat kezdünk inni, vagy túlzásba visszük a munkát. Ha valakinek nincsenek ilyen közeli társai, sokkal könnyebben belecsúszik a rossz szokásokba.


3. Védenek a depresszió ellen – Nyüzsgő, de néha személytelen világunkban gyakori az elszigeteltség érzése, hiába van valaki tele Facebook-os „barátokkal”. A szoros, tápláló barátságok azonban elterelik a depresszív gondolatokat, ha pedig mégis lesújtott, segítenek gyorsabban talpra állni.
 


4. Trauma feldolgozása – Egyértelmű, hogy traumás események után a társadalmi támogatás nyom a legtöbbet a latba. Minél jobb, annál gyorsabban talpra tudunk állni, és annál kisebb az esélye a poszttraumás stressz-betegség kialakulásának.


5. Stresszoldás – Könnyen félresöpörjük a barátságokat, amikor stresszes időszakot élünk át. Pedig a barátokkal töltött idő gyógyító hatása javítja életműködésünket, hatékonyabbá és kevésbé ingerlékennyé tesz bennünket. Segít megbirkózni problémáinkkal, ha egy jót nevethetünk, valaki meghallgat, vagy barátunk rémtörténete eltereli a figyelmünket saját rossz helyzetünkről.


6. Elménk megnyitása – Az eltunyulás a lelki és a testi egészségünkre is rossz hatással lehet. Minél jobban beszűkülünk, annál gyorsabb a leépülés az öregedés során. A jó barátok új tevékenységekkel, érdeklődési körökkel és gondolatokkal ismertetnek meg bennünket, ami nem csak életminőségünket, hanem élettartamunkat is befolyásolja.
Forrás: Ezoterikus.hu