Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Válság ellen tánc! Táncold magad nővé!

Közzétéve: 2018. 06. 09. Írta: Makács Anna Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 346 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Életem válságos időszakában kerültem kapcsolatba szorosan a tánccal. Úgy éreztem, nem vagyok a helyemen, egyre kevésbé láttam magam csinos nőnek, mindig rágódtam a dolgaimon, amiket nem tudtam sehogy sem megemészteni.

Ekkor ismerkedtem meg a szakrális körtánccal. Mindig úgy éreztem, hogy életelemem a zene és a tánc. Komolyan soha nem műveltem. Kisiskolás koromban énekeltem az énekkarban, táncoltam a tánccsoportban, de olyan sokszor ért megaláztatás, amikor nem voltam „tökéletes”, hogy felnőtt koromra már csak a fürdőszobában énekeltem, és még a férjemmel is nagyon ritkán táncoltam. A legelső körtánc-összejövetelen úgy éreztem, ez az én világom, teljesen el tudtam merülni a mozgásban. A táncolásban egy pillanatig nem éreztem tétet, a maximalizmusom háttérbe vonult, teljesen átadtam magam az élvezetnek. Persze ez így lenne természetes, mégis többen sokáig azért mentegetőznek, mert időnként még elvétik a lépéseket. Eddig csak hallgattam a zenét, és néztem a táncot, de még úgy is éreztem, hogy a táncnak hatása van a lélekre.

A péntek estéim a körtáncé. Különböző korú, foglalkozású, vérmérsékletű hölgyek jövünk össze ilyenkor hódolni ennek a szenvedélynek. Minden alkalom egyedi és megismételhetetlen. A körvezető minden alkalomra elkészíti virágokból, termésekből, gyümölcsökből, kendőkből, szalagokból, jelképekből (pl. kis angyalszobrok) és gyertyákból a körközepet, amit körbetáncolunk. Az összejövetel végén az összetáncolt energiákat egy szerettünknek elküldve együtt fújjuk el a gyertyákat. A köszöntőtánc alatt tekintetünkkel és mosolyunkkal üdvözöljük egymást. A lassúbb ráhangoló táncokat erőteljesebb, dinamikusabb földtáncok követik, ilyenkor csak úgy cikázik a körben az energia. A zárótáncok ismét lassúbb már-már meditatív táncok, addigra mindenki lecsendesedik. A gyertyaelfújást a megosztó kör előzi meg, amikor elmondhatjuk egymásnak az aznap este átélt, bennünk feljövő érzelmeket. Egy szabályt ugyanis szigorúan betartunk: a táncok között nem engedjük el egymás kezét és nem beszélgetünk, nem szakítjuk meg a kialakult energiakört. 
 

A körtánc foglalkozásokon többségében  már ismerős táncok bukkannak fel, de mindig tanulunk új koreográfiát is. A csoportnak vannak kedvenc táncai, természetesen nekem is. Kezdettől fogva különös vonzalmat érzek a gyerektáncok iránt. Különösen élvezem a toporzékolós zsidó és a lábunkkal napocskát rajzoló délszláv gyerektáncot. Ilyenkor lelki szemeim előtt szőke copfos kislányként jelenek meg, aki önfeledten ugróiskolázik. Felnőttként pedig büntetlenül kiadhatom magamból a felgyülemlett agressziót. Kedvelem a tuvai földtáncot, ami egyben termékenységi tánc is. Attól a mély különleges torokhangtól, amivel a tuvaiak énekelnek, mindig kellemes borzongás fut végig rajtam.  Természetesen imádom a moldvai, a görög és a latin erőteljes táncokat, komoly fizikai erőpróba is némelyik végigtáncolása. Ezeknek már a zenéje is táncra csábít. Magyar táncot is táncolunk, Sebestyén Márta, illetve a Gymes zenéjére koreografáltat. A meditatív táncok közül nálam a Békehozó a favorit. Már a legelső alkalommal megfogott, de csak később értettem meg, hogy a víz hangjai és a ringató mozgás hatására úgy érzem, mintha az anyaméhben lennék.  

A tévesztésről is érdemes szólni. A vezetőnk szerint soha nem véletlen, miért éppen azt a táncot és annál a lépésnél vétjük el. Olyan is előfordul, hogy ki kell állnunk a körből. A kineziológiához hasonlóan oldja a tánc a blokkokat az izmokból. Néha persze akkor is eltévesztjük, amikor már elbízzuk magunkat, mennyire jól megy. Gőgösségünkért a sors ilyenkor az orrunkra koppint: nagyobb alázatot, kérem.
   
Szinte hihetetlen, mekkora változáson megy át mindenki ez alatt a másfél-két óra alatt. Megérkezünk egy nehéz hét fáradalmaival, örülünk az ismerős arcoknak, feloldódnak bennünk a testi feszültségek, feltöltődünk energiával. Legtöbbször női kör jön létre, bár néhány alkalommal egy-egy férfi is részt vett már a foglalkozáson. A körtánc segíti a testi elfogadást is: ott tényleg igazi csajok vagyok, felvesszük a szoknyát, feltesszük a hozzá illő fülbevalót, kendőt kötünk a derekunkra, és siklunk, mint a sellők. Észre lehet venni, hogy milyen sokat javult a mozgáskoordinációnk, hiszen ezek a mozdulatok összehangolják a két agyféltekét. Tényleg különböző minden alkalom, hiszen nem mindig ugyanazok az emberek vannak jelen, de ha mégis, akkor is mindenki hozza magával az éppen aktuális örömét, baját, és ezek is meghatározzák, miket élünk át aznap.

Már az első alkalmaktól tapasztalom magamon a javulás jeleit. Újra nő vagyok, mosolygok, sugárzok, tudok bánni a nőiességemmel. Minden magában bizonytalan hölgytársamnak ajánlom ezt a terápiát: tánccal élessze fel magában a rejtőzködő nőt. Jó szórakozást hozzá!  
Forrás: Ezoterikus.hu