Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Õsi ausztrál szimbólumok, babonák és álmok

Közzétéve: 2019. 05. 30. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 108 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Kalauz az ausztrál szimbólumok jelentésértelmezéséhez – vajon milyen különbségek és hasonlóságok fedezhetőek fel az egyes szimbólumok jelentéstartalma között?

Ausztrália – hazánktól végtelen távolságban fekvő földrész. Vajon az ott élők kultúrájában hogyan jelennek meg bizonyos szimbólumok? Mit jelent a bagoly, a béka, a légy vagy épp a delfin? Egészen mást, mint pl. az európai kultúrkörben, vagy erőteljes a hasonlóság?

Hangya

A hangya és az egész hangyaboly életmódja sokakat megigézett már. Nem is csoda, hisz lenyűgöző eme csepp állatok szorgalma. Egy hangyaboly munkáját figyelve szinte elfelejtjük az időt és csak a most számít.

A hangya a kézimunkával hozható összefüggésbe az egész világ különböző kultúráiban, akárcsak a méhek. A szociális struktúrájukban is igen hasonlatosak a méhekhez, főleg, hogy ott is vannak a munkások és persze a királynő, akit szolgálnak.

Az álmokban a hangyaboly olyan stabilan áll, hogy képes ellenállni mindenféle pusztító természeti energiának, ugyanakkor figyelmüket semmilyen a szabadban maradt ételmaradék nem kerüli el  Az álomképekben megjelenhet a hangyák vörös színe is, mely az első elemre - a Tűzre - utal, ami nem is véletlen, hisz a csípésük igencsak égethet!

A hangyák képesek felfedezni egyetlen morzsát, és pillanatok alatt egy egész hangyaboly dolgozik majd az élet elhordásán. A koncentráció energiái evidensek itt, egy igazi tömeg fókuszál ugyanis egy munkára, hogy azt együtt végezzék el. A hangyák megjelenése a házadban arra emlékeztet, hogy bármilyen tiszta legyen is háztartásod, viszont mégis van, ami egyszerűen elkerüli a figyelmedet. Arra tanítanak, hogy légy pontos és szentelj időt a legkisebb részletek rendben tartására is. Egyik jellegzetességük, hogy képesek a csapatmunkára és a nagy kollektív érdekében tevékenykedni. A hangyák képesek a testsúlyuknál sokkal nehezebb dolgokat is magukkal cipelni, - ergo vannak feladatok, melyek bár keménynek és nehéznek tűnnek, viszont megéri megtenni őket! Minden csak perspektíva kérdése, az üzenete pedig az, hogy az adott feladat még ha gigantikusnak tűnik is, viszont valójában mégiscsak te vagy az óriás, aki mindenre képes!

Pillangó

A pillangók a lélek szimbólumai. Sok kultúrában a születés, halál és a transzformáció körforgását jelképezik. Ha megjelennek életedben, annak spirituális háttere van. A leggyakoribb álomképben a halált szimbolizálja, - bár mindenki kineveti kicsinyke termete és jelentéktelensége miatt hernyó korában, viszont csodás pillangóként tér vissza, mely igazi győzelem a halál és az élet felett.

Az ausztrál káosz teória szerint a pillangó szárnycsapásai a világ másik részén földrengést okoz. Egy sokkal látványosabb módja azonban, ha a pillangó, mikor kifeszíti szárnyait, megpillanthatjuk annak mintázatát, akárcsak betekintést nyerhetünk az életünk fonák oldalára is, vagyis a minták utalnak majd jövendő eseményekre, változásokra az életünkben, illetve az örök kihívás és a körforgás folytonosságra.

A pillangó könnyedén össze is törik, hisz olyan kecses és törékeny teremtmény, - erős, ugyanakkor gyenge, - ez a paradoxon az életet magát szimbolizálja. Minden tett, mindegy, hogy nagy az, vagy kicsi, valamilyen eredményt hoz majd az életedben. A pillangó arra emlékeztet, hogy számolj a következményekkel, s képes légy kettéválasztani a dolgokat az életedben, úgy, hogy megtartsd az egyensúlyt. A pillangók spirituális fejlődést hoznak az életedbe, egy transzformációt és egy mélyebb megértést. A pillangó képes feltárni az élet szövevényes mivoltát és szembeállítani a valósággal és az arcodba mondani az élet üzenetét. A pillangók boldog röpködése a szerelmet is szimbolizálja és közös táncuk a kooperációra utal párkapcsolatunkban. A pillangók az élet szépségére hívják fel a figyelmedet és színük, illetve, hogy milyen virágra repülnek, árulkodnak arról, hogy milyenné válik majd az életed a jövőben.

Holló

Ezek az intelligens madarak a világ más tájain is megtalálhatóak, s univerzálisan az értelmet és a csendes nyugalmat szimbolizálják, illetve egyfajta spirituális hírnöknek is tartják őket. Gyakorta jelennek meg, mint az ördög hírnökei irodalmi művekben és filmekben egyaránt. A hollók a halott állatokkal táplálkoznak, így ismerik a halált és úgy tartják, hogy ők a közvetítők az élet és a halál között is. A hollók üzennek számodra, ha meghallgatod őket és azt is, hogy mi zajlik le a bensődben.

A hollók úgy fejlődtek, hogy képesek eszközöket is használni. Néhány évvel ezelőtt a japán hollók nemzetközi hírnévre tettek szert, mivel képesek voltak feltörni a mogyorót úgy, hogy azt az útra tették, hogy az autók átszáguldjanak rajtuk. A hollók leleményessége arra motivál, hogy te is nézz szét, gondolkozz és használd a logikus eszközöket céljaid elérésére! Valószínű, hogy valami már megtalálható a környezetedben csak arra várva, hogy felfedezd magadnak és használd. A hollók arra utalnak, hogy vannak egyszerűbb megoldások is az életben és, hogy mindig készen kell lenni a fejlődésre.

A hollók a boszorkányokkal is sokszor kapcsolatba kerülnek. A pszichikus én kerül a középpontba, ha e madár kerül szóba. A belső üzenetek, titkok kerülnek a figyelmünk középpontjába egy holló láttán. Hallgass a legfontosabb üzenetekre, tartsd nyitva a szemed és a szíved, nehogy figyelmen kívül hagyj egy fontos részletet! Az ősi álomképekben a holló megjelenése arra utal, hogy a legkeményebb próbákon halad majd a pszichénk annak érdekében, hogy elérje célját. Ezek általában valamilyen ego-kielégítő vágyak, melyek elérése fegyelmet követel. Ezek a vágyak, bár izgalmasnak tűnhetnek, viszont sok rossz energiát hordoznak, így ezért hajlamosak vagyunk a fontos dolgokat figyelmen kívül hagyni, míg a jelentéktelenekre helyezni a hangsúlyt. A hollók trükkjei általában visszafelé sülnek el. Csalafintaságuk miatt az ügyvédekkel is sokszor összefüggésbe hozzák őket. Sok nem eredeti ember számára a holló a halált jelképezi, s azt, hogy valamilyen változások következnek majd be az életükben.

Delfin

A delfinek a belső gyermek archetípusai, a mindenféle korlát nélküli gyermeké, aki boldogan és szabadon játszik. Vannak feljegyzések az ősök és a delfinek közötti kommunikációról. Az állatot magukhoz hívták és finom hússal jutalmazták meg. Ez a különleges kapcsolat a két különböző faj közti összetartást és kommunikációt is jelképezi.

Egy delfinről álmodni annyit jelent, minthogy képesek vagyunk a játékra, akárcsak a szórakozó gyermekek. Mindenesetre a delfinek valóban igen játékos teremtmények és képesek túlzásba vinni az incselkedést, nincsenek tisztában vele, hogy ez a fajta próbálkozás talán bánthat is másokat. Ez az akár gonosznak tűnő jellemző ritkán jelenik meg a delfinekkel kapcsolatban, pedig már néhány esetben fény derült rá, hogy vannak árnyoldalai is ennek a kedves állatnak.

Az ausztrálok számára a delfin az álomban a korlátlan szerelmet jelképezi, - ez teljesen érthető a játszó- és a kegyetlen gyermek tekintetében, hiszen a gyermekek is képesek határtalanul és mindenféle kondíció nélkül szeretni. Hagyd, hogy sodorjanak a hullámok, élj a mának! A delfin a kapcsolatainkra és a kommunikációnkra is fényt derít, - nyisd ki a szíved mások felé!

Hangyászsün

Ez az anatómiailag nem túl bonyolultnak titulált állat ismert arról, hogy a kicsinyét a nőstény addig hordja az erszényében, míg az teljesen megerősödik és képes az önálló életre. A hangyászsünök túlzott védelemmel körülvéve nőnek fel. Főleg termeszeket és hangyákat esznek hosszú nyelvük segítségével. Megjelenésük arra utal, hogy valamilyen kellemetlen szituáció vár rád. Egy ősi monda szerint a hangyászsün mézet fedez fel egy fa törzsén. Mikor látja, hogy a többi állat megeszi a mézét, cserébe visszatér a táborhelyükre és megissza az összes vizet. Mikor azok észreveszik, hogy elfogyott az összes víz, kérik, hogy adja vissza, aki viszont elutasítja ezt a kérést. Az állatok bosszúból megdöfködik a sünt, akinek emiatt rücskös a bőrfelülete. A történet arra tanít, hogy osztozkodjunk másokkal, gondoljunk a jövőre, ne használjuk fel az összes tartalékunkat! Az ősi osztozkodás elmélete teljesen hibásan van értelmezve a nyugati emberek által, mely nem azt jelenti, hogy mindenki rendelkezik bizonyos dolgokkal, hanem, hogy mindent megosztunk egymással. A hangyászsün megjelenése az adást és a kapást mutatja, az osztozkodást. A család és a személyes kapcsolatok a legfontosabbak.

Légy

A lárvákból kifejlődő legyek, melyek olykor igen pimasznak bizonyulnak, bizony sokunkban viszolygást keltenek. Az álomban a légy a méhek szorgalmával ellentétes lustaságot jelképezi. A legyek csakis a mának élnek és esznek, ezért van úgy, hogy télen tartalékaik nélkül egyszerűen elhullnak. A légy megjelenése a tetteket indikálja, hogy örökké mozgásban maradhassunk, most váljunk produktívvá és így a jövő is kényelmesebb lehet. A repkedő legyek arra utalhatnak, hogy valamilyen csalódás ér az életedben, illetve, hogy nehezen adod fel és nagy türelemre van szükséged, hogy elviseld idegesítésüket. A körforgás szimbóluma is megjelenik bennük, hisz ők az elhullott húsokból táplálkoznak.

Béka

A békák a világ minden táján megtalálhatóak és általában a vízzel hozzák szoros összefüggésbe őket. A békák igazi énekesek, akik az esőt is jelzik. Az észak-ausztrálok álomképében a béka, mint a monszunokért felelős istenség jelenik meg.

Egy ismert álomban a béka nagyon szomjas és megissza az összes vizet. A többi élőlény észreveszi ezt, a béka szeretné visszaadni a vizet, de nem tudja. Az élőlények eldöntik, hogy megnevettetik a békát, hogy kijöjjön a víz a szájából. Sok sikertelen próbálkozás után a béka addig nevet és nevet, míg az összes víz kijön a szájából és elnyeri a mostani méretét. Ha egy béka eltűnik, az azt jelenti, hogy elvesztetted a humorérzékedet. Vagyis, figyelj rá, hogy vannak könnyek az életedben, melyeket érdemes nevetésre váltanod! A békabrekegés arra is utalhat, hogy vannak szavak, melyek nem akarnak kitörni belőled. A békák emellett azon is dolgoznak, hogy a víz mindig tiszta maradjon, vagyis jelképe arra hívja fel a figyelmedet, hogy tarts rendet magad körül. A béka a fejlődést is szimbolizálja, a változást, hogy képes a környezethez alkalmazkodni.

Kenguru

Ez a gyönyörű állat Ausztrália egyik kedvence, nem csoda, hogy számos dalban, gyerekmesében szerepel. Igazán népszerű szimbóluma az országnak, nagy becsben is tartják. Az ősi spirituális világ egyik alapvető jelképe. Intelligens élőlény, aki igen alkalmazkodó, ezért kihívást jelent az ellenfelei számára. A kenguruk hordákban élnek és a kapcsolatrendszerük igen jól konstruált, egyfajta hierarchiát képez. A kenguruk születésük után igen vékonykák, ezért az erszényben hordva erősödnek meg a nőstények által hordozva. Sőt úgy tartják, hogy a kenguruk képesek megválasztani azt is, hogy milyen nemű legyen a kicsinyük. Általában jobban kedvelik a nőstényeket, mivel azok tovább maradnak majd a hordával, illetve maga az anyaállat mellett.

A kenguru nagyvonalúságot visz az életedbe, kedvességet és empátiát. A kenguru az anyákhoz való viszonyunkat is jelképezheti, illetve, hogy képesek vagyunk-e ellátni másokat és segítőkészek vagyunk-e. Ezzel ellentétes az a tény, hogy a kenguruk megtámadtak már embereket is, vagyis a „vissza a vadonba” elvét is felfrissítik annak számára, akinek álmában megjelennek.

Egy ismert ausztrál álomképben a kenguru részt vett az emberek táncában, ami nagyon szórakoztatónak tűnt a nézők számára. A kenguru nem bántotta az embert, hanem társult hozzájuk.

Koala

Ez a különleges, itt őshonos állat kizárólag eukaliptusz levelekkel táplálkozik és nincs szüksége vízre sem. Az őslakók számára a koalahús igazi alaptápanyag volt, viszont a bőrét felhasználni szigorúan tabunak számított, azt ugyanis nagyra becsülték, azt elismerve, hogy nem kell neki víz, így több marad az ember számára. Egy jól ismert álomban a koalát megfigyelik a környezetében élő egyéb állatok, - a te álmodban azt jelentheti, hogy valamit esetleg titkolsz a felszín alatt, amire mások nagyon is kíváncsiak lennének.

Bagoly

Ez az éjszakai állat a sötétség erejét, a misztikumot és a bölcsességet jelképezi. Az ősi kultúrában a nők számára egyfajta totemállatként működött. A bagoly igazán jó megfigyelő, aki általában öreg fák üregében él. Az ősök egy rítus alkalmával megvágták magukat és hagyták, hogy a vér végigfolyjon a bagoly testén, így jelezve, hogy tisztelik jelenlétét. Mikor aztán megjelent egyszer az ellenség, a bagoly jelezte a tűz fölött, hogy vigyázzanak a lakosok.

A bagoly általában a Holddal és az éjszakával áll összefüggésben, de a boszorkánysággal és a nőkkel is. A pogányság, a mítoszok, az okkultizmus jelentős szereplője is. Az elfogadást és a felismerést jelképezi, illetve különösen teliholdkor arra figyelmeztet, hogy vedd komolyan az álmaidat és annak jelentőségét életedben.

Fóka

A fóka az ausztrálok számára egy igazi rejtély. Természetükre nagyon kíváncsiak és igen érdekli őket a mozgásuk is. A hím fókák háremük körében élnek, védve a nőstényeket és kicsinyeiket. Vannak olyan hímfókák is, akik elhagyják a családjukat, miután megszületett a kicsinyük. Vannak olyan hím fókák is, melyek megtámadnak más hímeket. A fóka szimbóluma azt a jelentést hozza életedbe, hogy megpróbáld a saját szerencsédet egyedül is elérni. Talán át is kell majd gondolnod dolgokat kétszer is, melyek már korábban elintézettnek bizonyultak számodra. A fókák a kommunikációt és a segítséget is jelképezik. A fókák igazi zsonglőrök is egyben, akik képesek az orrukon is megtartani a labdát, - ebből az aspektusból tekintve a fókák önállóságot és önbizalmat visznek az életedbe.

Kígyó

Ausztráliában a legnagyobb számban találhatóak kígyók a világon, mindenesetre az emberi közelségtől félve inkább rejtőzködve maradnak az érdeklődő szemek elől. A kígyók a félelem egyik okát képezik szerte a világon az emberek tudatában, ugyanakkor az a tulajdonságuk, hogy képesek a vedlésre arra emlékeztetnek, hogy az ember is leveti a régi dolgokat magáról és alkalmas a változásra, a megújulásra. Kígyóbőrt találni valamilyen spirituális változás beköszöntére utalhat az életünkben. Sok kígyó együttléte valamilyen metamorfikus történésre utalhat a föld belsejében, illetve azt is jelentheti, hogy valamilyen szokatlan fog történni az életünkben, ez lehet akár olyan formában is, hogy a múlt visszatér a jelenbe. A kígyó akár egy szerpentin formájában is megjelenhet az életünkben, mely arra utal, hogy éljünk harmóniában a természettel. Vigyáznod kell, ugyanakkor olyan személyes energiát kapsz, mely segíthet elérni, amit akarsz.

Pók

A pókok - bár az egész világon fellelhetőek, viszont - sok ausztrál fejében a halálos pókháló jelenik meg először a pók szó hallatán. Egy pókról álmodni annyit tesz, mint tisztába jönni a személyes szexualitásunkkal és vágyunkkal, illetve figyelmeztethet arra is, hogy fókuszáljunk erősebben a saját érzéki oldalunkra. Egy álomképben a pók és szeretői mind pókokká válnak, hogy megmeneküljenek a vágyaiknak való hátat fordításból származó konzekvenciáktól. A pókokkal kapcsolatos jelképrendszer mindenesetre sok intrikával, drámával, mágiával, a vággyal és a vonzerővel is kapcsolatba hozható. Univerzális szimbólumként az anyát szimbolizálja sok erővel, karizmával, aki csakis áldozat után les a táplálás érdekében. A pókháló magát az életet szimbolizálja annak minden szövevényével és mely során megpróbáljuk elérni, amit akarunk. Ha pókot látsz, itt az ideje, hogy tisztázd a céljaidat és fókuszálj a saját vágyaidra.
Forrás: Ezoterikus.hu