Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Júniusi Időjóslás

Közzétéve: 2019. 05. 29. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 109 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Júniusi derült ég bőség, júniusi sár szükség! - mondták őseink, s tették ezt sok százéves tapasztalattal a hátuk mögött. Az eső most sokat árthat.

Nyárelő hava: június. E hónap folyamán, azaz a gabonaérés idején egyáltalán nem óhajtott időjárási jelenség az eső! A délvidékiek mondása szerint "Júniusi derült ég bőség, júniusi sár szükség".

Június 8.-án, Medárd napján különösen oda kell figyelni az időjárásra: ha ugyanis szép idő van, az azt jelzi, ilyen is marad egész nyáron! Ha viszont esik, a jóslat aszerint esni fog a következő negyven napon is. Ha ez bekövetkezik, komoly kárt tesz a gabonában.

Június 10. és 11.-e szintén a rossz idő előhírnöke, ha esik! A Margit és a Barnabás napján lehulló eső csak "viszi a termést".

Június 15.-én, Vida napján fordul igazi nyárba az idő.

Azonban a Medárd által jósoltakat keresztülhúzhatja Szent Iván tevékenysége június 24.-én, mert úgy tartják, a következő negyven napon ehhez hasonló idő lesz.
 

Népi mondóka

Ha száraz a nyár eleje
Szent Víd
Bő esőt hoz, szavamra, ezt
Elhidd!
Margit-napi esőcseppek
Tizennégy napig peregnek.
János-napi zivatar
Negyven napig elvakar.

Mit jövendöl a 100 éves naptár?

Szép idő lesz, ha Szent János bogara igen fénylik, ha az égen sok bárányfelhő létez, ha a dongók este sűrűen repülnek.
Rossz idő vagy eső szokott lenni, ha sok béka jő elő, ha a macskák nyalják, tisztítják magukat, ha a tyúkok a porban fürdenek, ha a kutyák füvet rágnak, ha a vakondok magasra túrnak.

Forrás: Ezoterikus.hu