Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

A természetfeletti érzékek fajtái - Te hányat ismersz?

Közzétéve: 2020. 05. 14. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 17 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Deja vu, empátia, telepátia, jóslás... Ez bizony mind egy csoport, de nézzük csak, miben hasonlóak és miben eltérőek. Mit és mire használjunk?

 
Deja vu
   
A deja vu érzés, mikor olyan szituációba kerülünk, amit mintha már átéltünk volna egyszer. Az oka még nem feltárt, azonban vannak rá magyarázatok, melyek kizárják a természetfelettit. Az egyik ilyen magyarázat, hogy az ismerős emlék az agyunkban hamarabb tudatosul, mint az első tapasztalat. A másik lehetőség, hogy már álmodtunk hasonlót. Esetleg láttunk a tévében hasonlót, vagy hallottunk róla másoktól.

Empátia

Olyan készség, mikor tudatosul bennünk mások érzése. A 6. érzék leggyakoribb esete, mikor képtelenek vagyunk elmagyarázni, hogy miért érzünk úgy, ahogy. Bár hozzá kell tenni, hogy saját érzéseink megkavarhatják a tapasztalásunkat, és így nem lehet tudni pontosan, hogy nemcsak saját érzéseinket értjük meg a másik lehetséges lelkiállapota révén.
 


Telepátia

A telepátia képessége, mikor mások gondolataiban tudunk olvasni. Nagy távolságokat is áthidalhat, és az is előfordulhat, hogy egyazon szobában vagyunk a másikkal, mégsem "halljuk" őt. Az intenzív élmények vagy vészhelyzetek fokozhatják a telepatikus képességeinket. Lehetséges, hogy megérezzük, hogy egy barátunk bajban van, akkor is, ha amúgy előtte sosem tapasztaltuk ezen képességünket.

Jóslás

Ez jelentheti, hogy valamit tudat alatt látunk, pl. hogy egy baleset fog bekövetkezni. Ha hangokat hallunk és úgy látjuk a jövőt, nos, annak szimptómája nagyon közel áll a skizofréniához. Ez megmagyarázza azt is, hogy sok ember, aki természetfeletti képességekkel bír, pszichiátriai kezelésen vesz részt manapság.
Forrás: Ezoterikus.hu