Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

9 tipp, hogy a pasiból házitündért varázsolj!

Közzétéve: 2018. 05. 15. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 373 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Így válik a pasid igazi takarítótündérré! A házimunka azt jelenti nálatok, hogy a férjed egy évben kétszer gumit cserél és minden 3. hónapban cipőt pucol?

Eleged van belőle, hogy mindig egyedül rakj rendet, mivel a férjed sosem érintené meg a portörlőt magától?
Itt az ideje, hogy tegyél valamit a változásért: 9 új stratégia, amivel motiválhatod pasid rendrakó kedvét!

Világos mondatok

Sose használd a következő mondatokat: "Megtennéd...?", "Segítenél...?" és más ködösítő és kedveskedő megszólításokat! A feltételes mód kizárt! A férfiak agyában ugyanis ez úgy értelmeződik: "Szeretné tudni, hogy van-e időm most erre, vagy arra-persze, hogy van!" Persze ez még messze nem jelenti azt, hogy a partnered meg is teszi.
Mondd meg neki egyszerűen és tömören, hogy mik a feladatai és ne várd, hogy magától rájön - erre talán sosem kerül sor. Mondd neki pl.: "Vidd ki, légy szíves, a szemetet, holnap elviszik." Vagy: " Ma én mosom fel a padlót, akkor te porszívózol?"

Túlzásba vinni

A nők hajlanak rá, hogy inkább összeszorítsák a fogukat és minden dolgukat rögtön, de máris megcsinálják - a férfiak először inkább lepihennek, lekapcsolnak egy alacsonyabb fokozatra és arra gondolnak: "először pihi, aztán lehet, hogy megcsinálom a dolgom."
Ha nálatok is ez a helyzet, akkor muszáj, hogy először csináljatok valamit közösen-még azelőtt, hogy a pasid elfeküdne a szófán, vagy azelőtt, hogy felrobbannál.
Meséld el neki nyugodtan, hogy mennyire elfáradtál ma, de még be kell vásárolni, el kell mosogatni.

A külső körülmények figyelembevétele

Ne várd el a partneredtől, hogy magától kipucolja a fürdőt, vagy hogy autót mosson - főleg, ha közben Forma 1 vagy foci világbajnokság megy a tévében.
Ezek a foglalatosságok kb. olyan fontosak egy szem kedvesednek, mint az esküvőtök napja, ezért érdemes még időben előtte megkérni rá, hogy megcsináljon néhány dolgot otthon. "Ha most elmész tankolni és bevásárolni, akkor nyugodtan nézheted utána egész délután a Forma 1-et. Képzeld, a kedvenc sörödet már behűtöttem neked!"

Helyesen dicsérni

Ha túl sokat dicséred, az akár negatív is lehet. Nem kell elájulni, ha a cipőjét elrakta a szekrénybe, mert azt fogja hinni, hogy teljesen butának tartjuk, aki képtelen ilyen egyszerű dolgokra saját magától.
Ha magától jut eszébe valami, ami tényleg meglep, akkor élvezzük egyszerűen a helyzetet. Mondjuk azt: "Hú, de fáradt vagyok! Te is? Mi lenne, ha ma csak úgy lógatnánk a lábunkat?"
Így sikerül majd belé oltani, hogy a házimunka nemcsak a te feladatod, hanem mindkettőtöké.

Válaszd ki a megfelelő feladatokat

Vannak házimunkák, melyek egyszerűbbek és nem lehet sok mindent elrontani közben. Vagyis ha a pasid igazi porszívóbajnok, akkor eszedbe se jusson rábízni a mosást! Úgyis csak neked lesz pluszmunkád, és ráadásul még mérgelődsz is majd utána. Fontos az is, hogy ne érezze azt, hogy te döntesz önkényesen arról, hogy mit kell megcsinálnia, ezért akár egy listát is készíthetsz, hogy a héten mit kell elvégezni. Legyenek a listán egyszerű feladatok akár összekapcsolva, mint pl. porszívózás+szemétkivitel. Így úgy fog tűnni, hogy ezek a feladatok kb. egyformán rövid időt vesznek igénybe. Következő alkalommal választhatja a te eheti feladataidat.

Ignoráld az elhárítását

Ha azt mondja, hogy azért nem főz ma, mert nem is tud? Egyszerűen ne is halld meg ezt a megjegyzést, menj a dolgodra, vagy ajánld neki, hogy főzzön valami egyszerűbbet! Ne hassanak meg a teátrális sóhajtások vagy együttérzés után kiáltó nagy nyögések! Tegyél az orra elé néhány egyszerű receptet és ne hagyd magad eltéríteni a dolgaidtól!

A dicséret ígérete

Vidd haza a kedvenc sörét, hűtsd be és mesélj neki valamit csábító hangon! Persze ez nem igazi stratégia minden alkalomra, de azért igazán lendületbe hozhat néhány alkalommal mindkettőtöket!

Pozitív visszacsatolás

Ha összeszedte a megszáradt ruhákat és berakta a szekrényedbe, dicsérd meg akkor is, ha nem a te ízlésed szerint rendezte el ezeket! Ha néha eszébe jut, hogy rendet rakjon, még ha nekünk kaotikusnak is tűnik, ne kritizáljuk folyton, mert az totál eltántorítja bármilyen jövőbeli meglepetésszerzéstől!

És a tudomány plusz pontja

Egy amerikai felmérés szerint azok a párok, akik megosztják a házimunkát, klasszabb szexuális életet élnek. Minél többet segítenek a férfiak, annál elégedettebbek a nők minden téren.
Forrás: Ezoterikus.hu