Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Ikrek hava

Közzétéve: 2020. 05. 20. Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

2020. május 20-án 14:50-kor az Ikrek jegyébe lép a Nap. A Bikát követi, a Rákot előzi meg az állatövi sorban. Az Ikrek jegy május 20/21. és június 21. közötti időszak uralkodója.

 

Ez a csillagászati hónap az Ikrek jegyének védelme/uralkodása alatt áll. A jegy névadó csillagképe az Ikrek (Gemini). Ezen állatövi csillagképnek különös jelentőségét az adja, hogy a nappályára merőleges égi körív, a gyönyörű Tejút is keresztezi útját, s az elmúlt 2000 évben, s persze a jövőben is a nyári napforduló otthona lesz. A legrégibb közel-keleti mítoszok a világ teremtését arra az időre datálják, amikor a tavaszpont állott az Ikrek csillagképben.

Az Ikrek csillagkép két legfényesebb csillaga, a Castor és a Pollux, ezek az északi égbolt legfényesebb csillagai közé tartoznak.

Ikrek

A Castor és a Pollux Kasztórnak és Polüdeukésznak égi képmásai, akik a görög mitológia ikerhősei. Az ikrek apja hattyú-Zeusz volt, anyjuk Nemeszisz (Léda), aki a Tejút és nappálya másik, átellenes kereszteződése felett fogadta magába az isteni magot, ott, ahol a Hattyú csillagkép "behatol" a Tejút "vulvájába". Az ikrek tojásból jöttek a világra, kerek sapkájuk maga a tojáshéj volt, így az égbolt két felét jelképezve. Közismert, hogy maga a Tejút osztja két félgömbre az eget. Azt tartották róluk, hogy a téli viharok idején a hajósok segítségére sietnek.

Az Ikrek kép legtovább télen láthatóak az éjszakai égbolton, s minél jobb láthatóságuk azt jelzi, hogy tiszta az égbolt.

Forrás: Ezoterikus.hu