Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Totemállatok II. - madarak

Közzétéve: 2018. 05. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 257 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az állati totemek sokszor spirituális vezetőink is egyben. Ahhoz, hogy megértsük, mit üzennek számunkra, ismernünk kell a természetes környezetükben való viselkedésüket is!

 
Madarak

A madarak igazi túlélők, akik inkább elrepülnek, mintsem, hogy harcoljanak. Tudják, hogy mikor van veszélyhelyzet, és felkészülten kerülik is azt. Tudatosságot és alkalmazkodóképességet tanítanak számunkra. A levegő elemet szimbolizálják, így az élethez szükséges légzést is.

Sas

Igen nemes megjelenésű madár, mely gyakori totemelem. Magasan szárnyal a levegőben és váratlanul csap le a vadjára. A sas erős kapcsolatot szimbolizál a föld és az ég között, aki képes a dolgok mélyére is látni.

Héja

Rengeteg héjafaj létezik. Ez a madár ismert éles látásáról, elképesztő vadászösztönéről és lenyűgöző repüléstechnikájáról is. Totemállatként az erős víziósképességeket és a tudatosságot jelképezi, aki képes a spirituális mélységre is.

Vörös pinty

Könnyen felismerhető madárfaj, mely nem repül el másik éghajlatra az évszakok váltakozásával. Totemállatként a vitalitást jelképezi, illetve a figyelemfelkeltést is. Igen hangosan jelzi, ha veszély jön, vagyis az egész madár megjelenése egyfajta figyelmeztetés az életed bizonyos részeire, - ha rajongsz ezért a kedves állatért.

Hattyú

A hattyú meglehetősen fontos totemállat, mely igen kifinomult megjelenésű, ugyanakkor erőteljes, s nem utolsó sorban igen hosszú életet él. Pontosan ezért a finomságot, az erőt és a tartósságot jelképezi, vagyis leginkább egy partner megjelenését ígéri. A rút kiskacsából gyönyörű hattyúvá válás a fejlődést is jelképezheti valaki életében.

Kolibri

Megjelenése az élet édes oldalát jelképezi, aki, mintha arra figyelmeztetne, hogy állj meg egy pillanatra egy rózsát megszagolni. A kolibri, mint totemállat az élet szépségeire hívja fel a figyelmet.

Flamingó

Egy nagy család tagjaként a tanulás elengedhetetlen számukra. A rózsaszín a szív csakrára utal, vagyis a szívet és az érzelmeket jelképezi. Igazán kecses megjelenése erőt sugároz.

Holló

A hollók meglepően intelligens állatok, akik több dolognak vannak tudatában, mint szinte bármely más élőlény. A totemként való megjelenése valamilyen veszélyre hívja fel a figyelmet, amire érdemes kiemelten figyelni.

Vörös begy

Vörös hasával és trillázó énekével a tavaszt hirdeti, vagyis totemállatként a megújulást jelképezi, egyben a változást is. Ha ezen állat gyakran megjelenik a mindennapokban, vagy ez a kedvenced, akkor itt az ideje, hogy elvesd a régi szokásaidat és új dolgok után nézz, előre tekints!

Kacsa

A víz elemmel hozható összefüggésbe. A kacsa igen jó úszó, a mély érzelmek egyensúlyának jelképe. A kacsák igen családorientáltak és szeretik a páros létet. Egy kacsa totemállat arra figyelmeztet, hogy térj vissza a gyökereidhez és tölts több időt a szeretteiddel, - ez leginkább akkor igaz, ha ez a kedvenc madarad.

Veréb

Egyszerű énekes madár, mely jól elvan más fajtájú madarak társaságában is. Egy veréb totem a túlélésre hívja fel a figyelmet és emlékeztet arra, hogy fogadd el az egész világot, - úgy, ahogy van.
Forrás: Ezoterikus.hu