Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Napi Tarot Üzenet

Minden napi Tarot

üzeneted - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Közös kapcsolódási pont: imagináció

Közzétéve: 2018. 04. 20. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 32 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Internetezés közben biztosan találkoztál már ezzel a szóval különböző témájú portálokon, ahol a közös kapcsolódási pont mindig a lélek, a lelki fejlődés, probléma megoldási módszerek voltak.

 
Imaginációs gyakorlatok végzésekor egyfajta meditatív állapotban szerzünk újabb és újabb lelki tapasztalatokat, átélhetünk kitalált, vagy már megtörtént eseményeket. Az érzelmek újra átélésével feldolgozhatóvá válnak a lelki sebek és érthetetlen történések.

Alkalmas arra is, hogy egy későbbi időpontban bekövetkező eseményt több változatban lejátszhassunk magunk előtt, ezzel mintegy begyakorolva a szituációt. Különösen jól jöhet új párkapcsolatok kezdetén, régiek végén, állásinterjú vagy vizsga előtt is.

Érdemes egy vezérfonalat követve felépítened az imaginációs gyakorlatot, azonban ha lelked szabadon kószálna inkább, semmi esetre se korlátozd a cél a fejlődés és a lelki béke megteremtése, nem a frusztrációk növelése.

Az intuíciód mindig megmutatja majd a helyes utat. Hagyatkozz megérzéseidre, merülj el érzéseidben. Most nem a képek vetítése a cél, hanem az érzelmi hullámok teljes biztonságban történő átélése, hogy amikor élesben találkozol majd hasonlóval, alkalmazni tudd a gyakorlatot, fel tudd dolgozni az eseményeket.

Amikor rábízod magad saját intuitív képességeidre, felhatalmazod testedet és lelkedet, hogy érzéseid egy mélyebb rétegébe vezessenek. Régi feldolgozatlan sérelmek bukkanhatnak felszínre, s a gyakorlat végzése közben talán nem is tudatosul benned, hogy miért nem látsz képeket vagy miért kerítenek hatalmukba furcsa és oda nem illő érzések… Mindez annak a jele, hogy dolgoznod kell lelki fejlődéseden.

Kedvenc gyakorlatom, amikor képzeletben kifekszem egy vadvirágos nyári rétre, ahol illatoznak a virágok. Hallom a madarakat csivitelését, a fák suhogását, és igen, időnként a fáradtságtól mély, de nagyon pihentető alvásba zuhanok. Máskor felszállok a fák fölé és körbenézve érdekes helyek felé indulok el, felfedezni őket. Ilyenkor magam mögött hagyom minden kötöttségemet, elmaradnak mellőlem a konvenciók és csak az érzéseimmel foglalkozom – amire, be kell vallanom, vajmi kevés időm jut mostanában.
Ahhoz azonban, hogy reggel fel tudjak kelni, dolgozni, ellátni a családot, égetően szükséges néha kiszakadnom ebből a körből. A képzelet csodákra képes!

Éjszakai munka előtt, ha már nagyon kifáradtam a fentiek miatt, egy forró, sós fürdőt készítek citromfűvel és kamillával, meggyújtok egy mécsest és úgy végzem a gyakorlatot. Ilyenkor fél óra alatt felfrissülök és rendszerezni tudom csapongó gondolataimat is, ami nem hátrány, ha az ember lánya az éjszakát alvás helyett a monitor előtt tölti.

Korábban egy másik technikát alkalmaztam, amikor tanácsra szorultam. A helyszín szintén a fürdőkád volt és üdítő félhomályban próbáltam ápolgatni fájó lelkemet. Egy domboldalra gondolatban kihelyeztem egy nagy kerti padot, amire kiültem. Kellemes tavaszi langymeleget képzelve, előttem a jövőbeni események játszódtak, mögöttem a múltbéliek. időnként mellém ült egy-egy kedves ismerős, családtag és beszélgettünk. Beszélgetőtársaim rendszerint elhunyt családtagjaim sorából kerültek ki. Vázoltam nekik aktuális problémámat, ők megértően meghallgattak, majd elláttak tanáccsal. Tanácsaikat éberen átgondolva elfogadhatónak találtam, így hasznosítottam is, igen hatékonyan. Jó módszer, amikor elakadsz valamilyen munkában, élethelyzetben, vagy egyszerűen úgy érzed, kicsúszik a lábad alól a talaj, netán összecsapnak a fejed felett a hullámok.

A gyakorlat párosan is végezhető. Feszültebb helyzetekben jó, ha az oldottabb fél vezeti a meditációt, de nem értékel, nem irányít, csak lehetőségeket ajánl fel. Rövid gyakorlás után tapasztalni fogjátok, hogy mielőtt kimondaná hová irányítsd figyelmedet, addigra te már pont azt a hegyet figyeled a saját történetedben.

Később tovább lehet fejleszteni a módszert, szavak nélküli kommunikációt is lehet alkalmazni, ami igazán pikánssá tudja tenni az imaginációs gyakorlatot, illetve kismamák számára tudom nagyon ajánlani a magzattal történő kapcsolatfelvételre. Kipróbáltam, mai napig élvezem kellemes, felemelő, egyben megható hatását.
Forrás: Ezoterikus.hu