Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Kiegyensúlyozott és boldog? Minden lehetséges!

Közzétéve: 2021. 04. 08. Írta: EGG Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Ott vagy, ahol lenni akarsz – mondogatja legkedvesebb barátnőm. Milyen igaza van! - gondolom én, amikor rávilágít életem egy-egy problematikus szakaszára.

 
Mire van szükséged? – avagy, hogyan legyünk kiegyensúlyozottak és boldogok

Ott vagy, ahol lenni akarsz – mondogatja legkedvesebb barátnőm. Milyen igaza van! -  gondolom én, amikor rávilágít életem egy-egy problematikus szakaszára.

Az önismerethez vezető út kapcsolati konfliktusokkal van kikövezve. Mindaddig, amíg nem tudjuk, milyen képességek birtokában vagyunk, amíg nem ismerjük fel a különböző élethelyzetekre adott válaszreakcióink hátterét, nem fogunk boldogulni kapcsolatainkkal sem.

Vannak olyan problémás helyzetek, amiket hordozunk magunkkal és minden kapcsolatban felbukkannak. Sokszor úgy tűnhet, hogy a hiba a mi készülékünkben van, hiszen nem lehet a véletlen műve, ha visszagondolva barátainkra, szerelmeinkre az évek múlásával, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy mindig hasonló embertípusokat vonzottunk be, vagy legalábbis cselekedeteik végkövetkezménye nagyon hasonló, ha ugyan nem azonos volt.

Amikor hadakozunk saját tulajdonságaink ellen, mégis új kapcsolatot kezdünk,  a látszólagos nyugalom mögött, mely szép szerelemmel kecsegtet, és úgy tűnik, valóra válnak dédelgetett álmaink, hamarosan kiderül, hogy ugyanabban a vödörben csücsülünk, mint azt megelőzően.

Miért történt ez meg? – tesszük fel a kérdést önmagunknak, vagy szerencsésebbek barátnőiknek.
Azért, mert nem vagy tökéletes, mert vannak hibáid, gyengeségeid, és vannak rossz napjaid, ahogyan mindenki másnak is – csak képtelen vagy ezt elfogadni.
Elég egyetlen félreértett szó, mozdulat, hogy a béke illékony érzete tova szálljon.

Amikor változik a kapcsolatunk, mi magunk is változóban vagyunk. Ha tudunk alkalmazkodni ehhez, és társunk is partner ebben, semmi gond nincs, minden megy a régi kerékvágásban tovább.

Azonban ha az egyik fél lelassít, képtelen felvenni a fordulatszámot, a kapcsolat leül, rosszabb esetben véget is ér.
Az eltérő személyiségjegyek jól kiegészítik egymást mindaddig, amíg mindkét fél odafigyel magára is és házastársára is.
Abban a pillanatban, amikor az egyik érzelmi, lelki fejlődésben elhúz a másik mellett, aki képtelen követni őt, beüt a krach, már arra sem tudunk visszaemlékezni, vajon mit is szerettünk meg benne, csak csodálkozunk magunkon, hogy egyáltalán ideáig bírtuk.

Minden élettapasztalatunkra szükség van ahhoz, hogy felülemelkedve sérelmeinken, valódi önvizsgálatot tartsunk. Nem győztese és vesztes pozíciók osztogatása a cél, hanem valódi lelki munka, alaposan megvizsgálva, mi miért történhetett és miként szolgálta az az esemény a kapcsolatot, vagy hogyan vezetett a szomorú végkifejlethez.
A társas magánynál még a csendes egyedüllét is jobb.
Egy idő után azonban óhatatlanul ránk tör a vágy valaki után, akivel megoszthatjuk az életünket, és végül nem találunk semmi romantikát életünkben.
Mindaddig, amíg másoktól várjuk ezt el, minden érzés csak röpke pillanat lesz.

A harmónia bennünk van.

A lelkünkben, a szívünkben, a cselekedeteinkben.

Lehet a szívedben szeretet gyermeked, barátaid, munkatársaid iránt, és lehet harmónia, békesség a lelkedben akkor is, amikor az élelmiszerboltban a nagybevásárlást intézve szembetalálkozol a pult másik oldalán álló hölggyel, aki történetesen a férjed szeretője.
Nem elérhetetlen, csupán idő és önismeret kérdése, no meg határtalan önuralomé.

Amikor egy ilyen szituációt, akárcsak gondolatban is végig tudsz játszani, vagy ne adj’ Isten a közepében találod magad, hatalmas erőről tehetsz tanúbizonyságot. A lelkedben dúló vihart elnyomni nehéz, viszont az élet minden területén tudod majd kamatoztatni.
Ugyanezt a készséget kell használni állásinterjún, üzletfelekkel vagy más, hasonlóan stresszes állapotokban használni.

Amikor félsz, és ez visszatart attól, hogy olyan tevékenységekbe kezdj, amelyek valószínűleg boldogabbá tennének, elnyomod magadban a kreativitást, a szeretet önmagad irányába és csorbul énképed.

Amikor megfogalmazod magadnak, hogy mit szeretnél elérni az életben, melyek általában minden ember számára három dolog körül forognak: szerelem, család, szex, továbbá a munka öröme és sikere, valamint az egészség, és tudod azt is, hogy pontosan mik azok a dolgok ezeken a fogalmakon belül is, amik vágyaid „netovábbjai”, máris felülemelkedtél egy gátló tényezőn, a céltalanságon.

Sok ember úgy éli le az életét, hogy csak sodródik az árral, hagyja magát vezetni idegen befolyások által, nem vállalja fel önmagát, sem a felelősséget a gondolataiért, tetteiért.
Te, aki ezeket a sorokat olvasod, előrébb jársz, mert keresed az utat, azt az utat, ami elvezet a sikeres és boldog élethez.

Aki szembe mer nézni a gondokkal és akciótervet készít rájuk, ellentmond a negatív érzéseknek és megkönnyíti saját életét, de ugyanúgy másokét is.
A magunk életét élni, nem a gyermekeinkét, nem a családunk elvárásai szerinti életet, azt jelenti, hogy felelősségünket felismertük, kezünkbe vettük sorsunk irányítását.
A megoldások mindig bennünk vannak, csupán a megfelelő kérdést kell feltenni magunknak: mit akarok az Élettől, mire van szükségem a boldogsághoz?
És hogyan érhetem ezt el? – merül fel máris a kérdés.
Abban a pillanatban tudni fogod, amikor megfogalmaztad a választ az első kérdésre.

  

Forrás: Ezoterikus.hu