Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Mennyire vagy hűséges? Hangszíned elárulja!

Közzétéve: 2018. 03. 30. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 354 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A párválasztás során a nők úgy vélik, minél mélyebb partnerük hangja, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a férfi félre fog lépni. A férfiak ezzel szemben a magasabb hangszínű nőket gondolják hűtlenebbnek.

 
A McMaster Egyetemen készült új tanulmány szerint az ember hangmagasságból következtetni lehet, hogy valaki mennyire tekinthető hűséges típusnak.

A kutatók megállapították, hogy a párválasztás során a nők úgy gondolják, hogy minél mélyebb a partnerük hangja, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a férfi félre fog lépni. A férfiak ezzel szemben a magasabb hangszínű nőket gondolják hűtlenebbnek.  

A McMastrer Egyetemen készített tanulmány az első a témában, amely a hangmagasság és a feltételezett hűtlenség közötti kapcsolatot kutatja, és betekintést nyújt az emberi hang evolúciójába és a párválasztási szokásokba. "A szexuális stratégiákat vizsgálva megállapítottuk, a férfiak és nők a hangmagasságukat jövőbeli hűtlenségük figyelmeztető jeleként használják." - állítja Jillian O’Connor, a tanulmány vezetője. O’Connnor szerint a tanulmány eredményei arra engednek következtetni, hogy az evolúciós folyamatok során az ember kifejlesztett egy olyan védekezési mechanizmust, melynek segítségével el lehet kerülni a hűtlenkedő partnereket.
 A tanulmányban résztvevő alanyok előre rögzített női és férfi hangfelvételeket hallgattak meg. A felvételeket elektronikusan manipulálták, hogy mélyebbnek, illetve magasabbnak hangozzanak. Ezek után a résztvevőknek ki kellett választaniuk, hogy szerintük melyik hangok tulajdonosai hajlamosabb a hűtlenkedésre.

David Freiberg professzor szerint a jelenségre a hormonokban rejlik a válasz, ugyanis a magasabb tesztoszteronszinttel rendelkező férfiaknak mélyebb a hangjuk, míg a magas ösztrogénszintű nőknek magasabb a hangjuk, és a magasabb nemi hormonszintet az emberek általában összekapcsoljuk a hűtlen, megbízhatatlan viselkedéssel.

 

Forrás: Ezoterikus.hu