Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Mennyi igaz az afrodiziákumok hatásából?

Közzétéve: 2019. 03. 15. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Kulináris Világ
Értékelés
Ez a cikk 65 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A mai kor "drogjainak", mint pl. a Viagrának felbukkanása előtt az afrodiziákumokat népi gyógyszerként készítették. Pontosan ezért két csoportra osztották ezeket...

 
... egy részüket külsőleg alkalmazták, másokat egyszerűen megettek.

Most csakis olyan afrodiziákumokról beszélünk, melyek biokémiai eredetűek és egyfajta pirulaként képesek elérni a szexuális vágy felébredését, vagy felerősödését.
A "Yohimbe", mely egy trópusi ital, igazi természetes Viagraként tartották számon, mely azonban inkább volt egyfajta bájital, mint étel. A csokoládéról is úgy tartják, hogy fokozzák a jó kedvünket és az érzést, hogy szerelembe estünk, azonban ez sem afrodiziákum igazán. Vannak olyan ételek, melyek formájuk miatt automatikusan az afrodiziákumok listáját bővítik, mint pl. az uborka, a répa, vagy a banán. Ugyanakkor megállapíthatjuk, hogy a szájhagyomány útján terjedt hatásuk ellenére nem igazán tud egyik étel sem felmutatni konkrét hormontermelődést, vagy a nemiszervek aktivitásának erősödését.


A marokkóiak pl. úgy tartják, hogy minden, ami meghódítja az érzékeinket, meghódít minket is, ezért híresek arról, hogy parfümjeik igen gazdagon tartalmaznak számtalan fűszert és illatanyagot. Van, aki az alkoholra esküszik, mely akárhogy is, de biztosan segít, hogy megnyíljon a kiszemeltünk velünk szemben, más pedig az osztrigára, melyről úgy vélik, hogy a benne lévő ásványi anyagok képesek felturbózni a szexuális teljesítményünket, de inkább az íze és a különlegessége az, mely miatt biztos hódítási tippnek tartják.

Akárhogy is, ha hódítani akarunk, vessük be nyugodtan a főzési tudományunkat, hisz régi legenda, hogy a legtöbb ember szívéhez a gyomrán át vezet az út és most nemcsak a férfiakról beszélünk!

Forrás: Kulináris Világ