Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Tavaszköszöntő rituálék - újulj meg!

Közzétéve: 2019. 03. 14. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 71 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A négy évszak és a változást jelző fordulónapok mind fontos földműveléshez kapcsolódó ünnepekhez kötődnek, melyek szoros összefüggésben vannak az emberek hagyományaival...

 

...például úgy, hogy az időjáráshoz és a légköri változáshoz alkalmazkodva hallgassanak a Föld szavára és persze saját lelki változásaikra is.
   

Tavaszi Pogányünnep

Tavasz - Ostara
március 21-22-én kezdődik
Virága: jázmin, rózsa
Dekoráció: húsvéti dekorációk, tavaszköszöntő virágok; hóvirág, harangvirág
Szín: sárga

Az újjászületést ünnepeljük ilyenkor, s nemcsak a keresztény hagyományok szerint. A kisebb csodák ideje ez, mikor kikelnek a fűszálak és a virágok a földből, a hosszú tél után új életre kel az egész világ. A legalkalmasabb idő arra, hogy elbúcsúzzunk a terheinktől és olyan dolgokra koncentráljunk, melyek szeretnénk, ha megvalósulnának!

Tavaszi rituálé – alkoss saját oltárt

Az oltárra mindenképpen tegyél sok virágot, friss esővizet és egy kis cserepes virágot is! Miután mindent feldíszítettél, gyújts egy gyertyát és egy füstölőt, majd hívd magadhoz az Isteneket! Állj az oltár elé és mormold magadban a következő igét!
“Ó, jó Istenség, felszabadultál a tél fagyos börtöne alól. Most minden kizöldült, az élet újrakezdődik mágikus hatásodra. Isten kiterjeszti magát és növekszik, megfiatalodik a nyár ígérete által.”

Érintsd meg a növényt és kapcsolódj össze az energiáival, mintha a természet összes energiáját magadba szívnád! Valahol a tested közepéből melegséget érzel majd, mely kiterjed egészen az ujjaid végéig. Fedezd fel a természet benned rejlő titkát, érezd át az élet rejtelmes folyamatát és dolgozz magadon, tavaszi újjászületéseden!

Egy idő után, miközben még mindig megérinted a növényt, mondd magadban:

“Átsétálok a Földön jó barátságban, nem rivalizálásban. Az Anyaistennő és az Atyaisten velem vannak ennek a növénynek a melegségében. Taníts meg a Föld elismerésére, szeretetére, minden titkára, és ne engedd, hogy elfelejtsem azokat!”

Meditálj el egy kicsit az évszak változásán, érezd, ahogy szétterjed benned és a Földön az energia!

Tavaszi mágiakeverék:

fél marék rózsaszirom
fél marék reszelt narancshéj
fél marék violaszirom
fél marék őrölt mogyoró

Engedd el a téli görcsöket, negatív beidegződéseket! A mágiakeverék hozzávalóit egy kis tűzálló tálban égesd el, majd szórd szét a kertedben, vagy egy közeli réten! Közben gondolataid folyamatosan a megújulás körül járjanak, legyél képes elhinni, hogy ez a tavasz nagy változást hoz mindennapjaidba.
Forrás: Ezoterikus.hu