Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Nagy angol babonatár - botorságok garmada?

Közzétéve: 2018. 03. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 317 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hiedelmek minden nemzet sajátosságai, bár az angolokét összegyűjtve azt tapasztaltuk, hogy meglehetősen nagy az átfedés más európai hagyományokkal. Te alkalmazod valamelyiket?

 
Szerencse

Fekete macska

Az angolok úgy tartják, hogy a fekete macska szerencsét hoz, ha utad során megpillantod, ők inkább a fehér macskától tartanak. Sőt, egyfajta időjárás előrejelzőként tartják számon, ha egy macska őrült tempóban rohangál körbe a lakásban, s karmolja a szőnyeget, akkor nagy vihar közeledik. Ha a macska megállás nélkül mosakszik, az eső közeledik, viszont, ha keresztbe megy át a fekete cicus előttünk, az bizony náluk is galibát jósol.

Patkó

A jó szerencse záloga, ha patkót találnak, viszont, ha eldobják, vagy odaadják valaki másnak, a szerencse el is hagyja őket azonnal. A hálószobában felakasztott patkó távol tartja a rémálmokat, de csak akkor, ha a nyitott fele néz az ég felé, így ugyanis a szerencsét megtartja, s nem esik ki belőle.

Fa

Ha a szerencsét említjük, érdemes háromszor kopogtatni egy fán, különben a gonosz szellem szállja meg életünket. Ha véletlenül kopogtatunk egy felakasztott fatárgyon, az egy szerelmi affér bekövetkeztét jósolja. Úgy tartják, hogy a fákban jó szellemek lakoznak, melyeket kopogatással a védelmükre hívhatnak segítségül.

Falevél

Szerencsét hoz, ha ősszel egy lehulló falevelet kapnak el, minden egyes levél egy-egy szerencsés hónapot ígér a jövő évben.

Lóhere

A négylevelű lóhere náluk is szerencsét hoz.

Hajvágás

Növőholdnál hajat vágni jó szerencsét hoz.Szerencsétlenség

13-as szám

Angliában számos ember szerencsétlennek tartja a 13-as számot, néhány repülőtársaság az ülések számozásánál egyszerűen átugorja, és csak 12 és 14 található náluk. Péntek 13… ők úgy tartják, hogy a skandinávoktól származik a hiedelem, miszerint a mitológiai 12 Istenhez egy 13. társult, az ördög maga, aki szerencsétlenséget hozott az emberiségre. Krisztust is pénteken feszítették keresztre, míg az utolsó vacsorán 13 vendég volt. A 13. Judás volt.

Létra

A létra a Szent Háromságot jelképezi, vagyis, ha átsétálunk alatta, az azt jelenti, hogy megtörjük egységüket és összecimborálunk az ördöggel.A só igen drága és fontos gyógyító eszköz volt, ezért a pazarlása, kiszórása mindenképpen kerülendő volt. A sót Judás is kiszórta az utolsó vacsorán, így a balszerencsére vonatkozó hiedelem valószínűleg innen ered.

Tükör

Egy tükör eltörése 7 év balszerencsét ígér, hacsak nem temetjük el egy darabkáját Holdfénynél. Ha a tükör leesik és darabokra törik, az halált ígér a közeljövőben. Tükröt ajándékba kapni szintén szerencsétlenség.

Esernyő

Rossz szerencsét hoz, ha az ernyőt a lakásban nyitjuk ki, vagy, ha a földre ejtjük, - állítólag ez azt jelenti, hogy gyilkos van a házban.

Cipő

Új cipőt az asztalra tenni szerencsétlenséget hoz a ház népére.Ételes babonák

Ha megettünk egy főtt tojást, át kell ütni a kanalunkkal a tojás üres héját, hogy a gonosz távol maradjon.
Yorkshireben a háziasszonyok hisznek abban, hogy a kenyértészta nem kel meg, ha egy kis embrió került bele a tojásból, illetve a kenyér két végének levágása után a gonosz keringhet majd a ház körül.
 

Asztali babonák

Ha leejtünk az asztalra egy kést, akkor férfi látogató várható, ha villát, akkor női.
A fehér asztalkendőt az asztalon felejtve egész éjszaka rossz álmot hoz.
 

Állati babonák

Ha egy baba egy medve hátán lovagol, nem kap majd sírógörcsöt.
2-3 hollóval találkozni nagy szerencsétlenséget jelent Anglia néhány részén, sőt a babona szerint, ha a londoni Towert elhagyják a hollók, Anglia koronája elveszik majd.

Rossz szerencsét hoz sivítva repülő denevért látni, - leginkább azért, mivel a középkorban a boszorkányokat a denevérekkel hozták gyakran összefüggésbe.

Ha egy veréb repül be a házba, valaki meghal az ott lakók közül, ezt megakadályozandó azonnal meg kell ölni azt, különben, aki megfogta, az fog meghalni.

A fekete nyulakról úgy tartják néhány wales-i területen, hogy az ember lelkét hordozzák magukban, míg a fehér nyulakról azt terjedt el, azok tulajdonképpen boszorkányok. Ha a hónap első napján látunk fehér nyulat, az szerencsét hoz.

Nagyon szerencsétlen dolog pávatollat őrizni a lakásunkban, mivel a pávatollon kivehető szem a gonosz szemét testesíti meg.
 

Esküvői babonák

A vőlegény és a menyasszony nem találkozhat az esküvő napján az oltár előtti eskütétel előtt.

A menyasszony jobb, ha nem viseli teljes ruházatát az esküvő előtti napokon.

A jó szerencse érdekében a menyasszonynak viselni kell valami kölcsönvettet, valami kéket, valami régit és valami újat.

A vőlegénynek át kell vinnie karjában a menyasszonyt a küszöbön.

Forrás: Ezoterikus.hu