Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Gyógyítás kézrátéttel: Reiki titkok

Közzétéve: 2019. 03. 05. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 80 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Mi is az a tradicionális reiki? A reiki a gyógyítás teljes metódusa, mely vitalizálja az egyén viselkedésének összességét, megnyugtat és harmonizál is.

 
Egy technika, mely képes az energiát kézrátét útján átadni és az egyén így öngyógyítóvá válik. Szabályait a természet adja és annak energiáján alapszik. Képes egyensúlyba hozni a mentális, érzelmi és fizikai létünket is. A reiki egy igen komplex gyógymód, mely képes megteremteni az ember eredeti státuszát és annak tökéletességét. Bár hagyományai igen régmúltra nyúlnak vissza, a reikit először a XIX. században fedezte fel Dr. Mikau Usui  Japánban és csak ezután tett ismertté az egész világ számára. Ma már nemzetközi szinten elismerik a reikit hatékonysága miatt.
   
A reiki szabályai

Az ember kézzel való érintése során lehetséges a fájdalmat megérezni és gyógyítani is. Mindenki számára ismert, hogy az élő ember testtájai különböző energiákat bocsátanak ki, ennek megfelelően eltérő hőmérséklettel is rendelkeznek. Japánban ezt az energiát Ki-nek nevezik, melyből a reiki elnevezés is ered. Mantak Chia, Chi Kung mester a chi-t a következőképpen definiálja: energia, levegő, szél, feltöltődés, vitális erő és életesszencia-az univerzum által aktivált energia. A Ch-Ki egyfajta elektromágneses energia, melyet a szervezetünk termel és mely meghatározza a testünk hőmérsékletét is. Minden, ami az életben Ki-t tartalmaz, biomagnetikus energiaaurával rendelkezik.
 


A reiki folyamata

A reiki abban különbözik más természetes gyógymódoktól, hogy a mester mindig megnyitja a különböző csatornákat, melyeken keresztül szabadon távozhatnak a vitális energiák. Természetesen a megnyitáshoz szükség van az egyén akaratára is, aki engedi, hogy a mester végrehajthassa ezt a folyamatot, így áttranszformálja a beteget gyógyító eszközzé a saját maga valójában!

A gyógyítás sokszínűsége

A reiki egy természetes alternatívája a gyógyító metódusok sorának, mely teljességgel békés és semmilyen mellékhatással nem bír. Segít elűzni a stresszt az életünkből, miközben feltölt, hogy képesek legyünk kezelni a mindennapok nehézségeit is! A legfontosabb része az öngyógyítás, mikor a kezeinket szisztematikusan és intuitív módon simítjuk végig különböző testrészeinket. Bármikor alkalmazhatjuk, mikor a kezeink éppen szabadok. Természetesen sokkal jobb, ha a folyamat megnyugtató körülmények között zajlik, vagyis kellemes zene, vagy békés atmoszféra mellett.
Forrás: Ezoterikus.hu