Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A 15 legfontosabb görög babona - ma is alkalmazzák!

Közzétéve: 2018. 03. 01. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 389 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Rengeteg babonája van minden népcsoportnak, s ebből a görögök sem maradnak ki. Tudtad, hogy legnagyobb félelmük a Gonosz szem, s bármit megtennének a távol tartásáért?

 
Gonosz szem: A gonosz szemmel összekapcsolódó hiedelmekkel több kultúrában találkozhatsz a mediterrán tenger környékén, az arab országokban, Törökország, Görögország és India vidékein. A görögöknél az ezzel összefüggő babonák egészen a Krisztus előtti VI. századig nyúlnak vissza, míg a görög-római periódusban a gonosz szem tudományos magyarázatai voltak általánosak. A gonosz szem teóriáját egész Görögországban ismerik, és még az Ortodox vallás is elismeri létezését. A görög történelem során közkedvelt volt az ajtók fölé festetett szem, mely megvédte a bentlakókat a gonosz szemtől.

A gonosz szem tulajdonképpen valaki, aki bajt okozhat neked vagy családodnak, a termőföldednek, - irigy szemének köszönhetően. A legismertebb talizmán egy üvegszem, mely visszaveri a gonosz szemet és így kiöli rossz hatását is.


Fokhagyma: A gonosz szem elleni védelem másik formája, melyet a ház sarkába akasztanak fel, mivel a hagymával egyetemben úgy tartják róluk, hogy gyógyító hatással bírnak.

Kenyér: A falvakban a kenyeret Isten ajándékának tekintik, az idősebb asszonyok megáldják a kenyeret és keresztet rajzolnak rá vágás előtt.

Piase kokkino: Ha két ember ugyanazt mondja egyszerre, azonnal azt mondják "piase kokkino", mely azt jelenti= piros érintés. Vagyis mind a kettőjüknek meg kell érintenie valami pirosat a közelükben, mivel a görögök szerint máskülönben e két személy között viszály alakulhat ki.

Kés: A görögök sosem adnak kést valakinek, ha kérik tőlük, különben a hiedelem szerint össze fognak szólalkozni a másikkal, hanem inkább leülnek az asztalhoz és hagyják, hogy ő vegye fel azt.

Pap: A görög ortodox papot és fekete macskát látni egy napon rossz szerencsét hoz.

Denevércsont: Szerencsét hoz, néhány szigeten még kis csontokat is hordanak magukkal a lakosok. Denevért megölni azonban a csontjáért szerencsétlenséget jelent.

Kaktusz: Minden görög ház csak akkor teljes, ha a ház előtt áll egy kaktusz, mely büszkén óvja a lakókat a gonosz szemtől.

Holló: A rossz hírek, a szerencsétlenség, a halál és a betegség hírvivői.

Csütörtök 13: rossz szerencsét jelent.

Tüsszentés: Valaki emleget téged.

Lefelé fordított cipő: Rossz szerencsét, vagy akár halált is jósol, ezért mindig ügyelnek rá a görögök, hogy a cipő felfelé nézzen.

: A szétszórt só egy nem kívánatos személy megjelenését ígéri. Ha egy nem kívánatos vendéged van és azt akarod, hogy elmenjen, szórj sót utána, amint elhagyta a házad!

Pénz: A görögök szerint a pénz még több pénzt vonz, ezért sosem teljesen üres a tárcájuk, van benne legalább 1-2 érme.

Hal: A halakat bölcs állatoknak tartják, illetve a templom szerint a béke jelképei.
Forrás: Ezoterikus.hu