Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Olyan depi vok, öngyi leszek!

Közzétéve: 2019. 02. 23. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 30 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Ez így nem király, vágod? Veszélyben a nyelvünk! A fővárosban és a nagyobb városokban az elmúlt 10-15 évben rohamosan romlott a magyar nyelv használatának színvonala.

 
Ennek legfőbb mutatója a szókincs erőteljes beszűkülése és a trágárság térnyerése.

Eltűnő értékek

Sokan úgy gondolják, hogy ez a modern kor velejárója. Szerintük nagyon jó, hogy ilyen lezserül lehet fogalmazni, jó, hogy kertelés nélkül ki lehet mondani bármit bárhol és bárkinek. Sajnos ez a felfogás összetéveszti a felszabadult oldottságot a gátlástalansággal és a szánalmas bohóckodással, a közvetlenséget a tiszteletlenséggel, a gyermekiséget a gyerekességgel, az őszinteséget pedig a naturalizmussal.
Néhány alapvető és időtálló szellemi törvény ismeretében következtetni lehet a jelenségek szellemi hátterére és hatásaira.

Népbetegség?

A modern, pénzközpontú világban az emberi és a szellemi értékek lemaradnak a mindenhatónak hitt pénz és fejlődés mögött. Ez határozza meg napjaink értékrendszerét is: első az anyag, utolsó a szellem. Az értékrendszer pedig mindig hűen tükröződik a társadalom és az egyén életében.

Szellemtani szempontból a káromkodás a beszűkült tudatállapothoz és a nehéz, sűrű asztrális világhoz kapcsolódik – így semmi köze a tiszta szellemiséghez, az emelkedett tudatállapothoz. A fogyasztói társadalom pénz-, szex- és testközpontúsága megfelel a tudat gyökércsakrára való beszűkülésének, ami sajnos lehetetlenné teszi a szellemi felébredést.


A káromkodás és a durva beszéd ahhoz az asztrális tartományhoz tartozik, ahol a bűnözés, az erőszak és a hatalmi harcok dúlnak, vagyis a polaritás világának legnehezebb területeihez. Aki belülről ebben a világban él, az természetesen így is fog beszélni, és aki fölveszi ezt a beszédstílust, azt beszippantja ez a kíméletlen asztrális világ.


Ehhez még tudni kell, hogy amit kimondunk, annak teremtőereje van, tehát a rosszindulatú, durva, obszcén kifejezések legelőször a beszélőre hatnak, és csökkentik finom energiáit – magyarul, egyre jobban lezárják azt az „utat”, amelyen járva az ember kiemelkedhet a szenvedések körforgásából. Akinek minden második szava durva, azt lassan betemeti mindaz, amit kimond – és nagyon nehéz kiszabadulni.

Vissza a káoszba?

A durva, parlagi beszéd gyors elterjedéséhez valószínűleg az is hozzájárult, hogy ehhez a stílushoz kevés energia is elegendő. A beszélőnek nem kell szellemi erőfeszítéseket tennie, hogy választékosan fejezze ki magát, hanem beéri a legegyszerűbb, legközönségesebb kifejezésekkel. Az egyszerűség ez esetben természetesen nem letisztultságot és nemes egyszerűséget jelent, hanem azt az állapotot, amikor a tudat a káoszba való visszahullás határán van. Mindenki felmérheti, hogy mennyi energia kell a tiszta beszédhez, ha megpróbál legalább fél órán keresztül szépen, egész mondatokban, artikulálva, mindent magyar szavakkal megnevezve beszélni. Ez a kis gyakorlat meggyőzően mutatja a szellemi különbséget a két stílus között.

Forrás: Freespirit.hu