Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

A pletykásság örökletes? Titkos infók láttak napvilágot

Közzétéve: 2020. 02. 04. Írta: Elixír magazin Forrás: Freespirit.hu
Értékelés
Ez a cikk 232 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Vajon a felnőttek tudnak jobban titkot tartani vagy a kisgyermekek? És hány éves korban kezdünk el félrevonulni, barátnőkkel sugdolózni?

 

A kiscsoportos óvodások egyáltalán nem titkolóznak, teljesen nyitottak és őszinték, bármiről legyen is szó. Kis- és középső csoportban még nem is nagyon játszanak együtt a gyerekek, inkább csak összegyűlnek, egyikük játszani kezd, a többiek pedig figyelnek, de nem kapcsolódnak be. Közösséget általában csak nagycsoportban, vagy az iskolai előkészítőben alkotnak, huzamosabb ideig azonban még ekkor sem szoktak együtt játszani, de már kialakulhatnak olyan titkok, amikről csak ők tudnak, és a felnőtteket nem avatják be.

 
Akarsz tudni egy titkot?

Gyerekfüggő, hogy a titkot szigorúan őrzik-e vagy elkotyogják. Igaz, általában inkább a kislányokra jellemző, hogy egymás között sugdolóznak, titkolóznak, és a hozzájuk közeledő harmadik kislányt kirekesztik. Amelyik gyerek nem tud titkot tartani, általában külön felhívja a figyelmünket arra, hogy most valami rendkívüli dologba avat be minket, amit bizony nem szabad továbbadni senkinek. Aki viszont ügyesebb ezen a téren, az következetesen kitart az álláspontja mellett, és hét lakattal őrzi a titkokat. Abban a családban, ahol sok gyerek van, az egymáshoz közel álló testvérek gyakran tartogatnak sajátos titkokat. Sokszor jobban meg tudják állni, hogy ne fecsegjék ki titkaikat, mint mi felnőttek.

 

Mintaadó felnőttek

 

A személyiség és a nevelés egyaránt meghatározó abból a szempontból, hogy később a kicsi mennyire őrzi titkait. Egész biztos, hogy egy pletykás mamának a kislánya is nehezebben tesz majd lakatot a szájára, hiszen óhatatlanul is fültanúja lehet annak, amint az anyukája épp egy hétpecsétes titokba avatja be a barátnőjét, majd a lelkére köti, hogy ezt tényleg nem szabad senkinek sem továbbadni. A kisfiúk általában következetes titoktartók, de az apukájuktól is ezt látják, hiszen a felnőtt férfiakra sem jellemző a pletykálkodás.

Forrás: Freespirit.hu

Bezárás