Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Titkos Angyali Számkombináció

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Melyek a legfontosabb szerelmi szimbólumok?

Közzétéve: 2020. 02. 07. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 229 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A szerelmi szimbólumok sorába minden olyan dolog beletartozik, mely szavak nélkül is képes kifejezni érzelmeinket. Szív, nyíl, alma, csomó...

 
Talán ez az oka annak is, hogy minden civilizáció és kultúra saját szerelmi szimbólumokkal is rendelkezik, melyek képesek  "átvinni a szerelmet" annak az egy kedves embernek a szívébe!

Alma

Az alma nemcsak a szerelemet jelképezi, hanem a termékenységet és a bőséget is. Rengeteg emberi történetben játssza a főszerepet ez a gyümölcs, kezdve Ádám és Éva esetétől egészen a görög mitológiáig, mely szerint Dionüszosz almát kínált Afroditénak, hogy elnyerje szerelmét. Az alma a női szépséget és szeretetet is szimbolizálja, Kínában pedig a béke és az elfogadás jelképe.

Kupidó

A görög cupid szó eredeti jelentése vágy. Kupidó sokszor jelenik meg bekötött szemekkel sok híres festő képén, mely azt hivatott jelképezni, hogy a szerelem vak. Vénusz fiaként Kupidó felelős a szerelmek kibontakozásáért. A legenda szerint, akit eltalál Kupidó nyila, azonnal szerelembe esik az első emberrel, akit megpillant.

Hárfa

Az egyik legősibb hangszerként szinte összeforr a költészettel, a művészettel és a zenével is, annak minden szerelmi aspektusában. A hárfa ugyanakkor a kelta civilizációban ismert mitikus kapcsolatot is jelképezi, mely hidat teremt a föld és az ég között. Izlandon és Norvégiában a hárfa húrjai az utat jelölik a szerelemben a paradicsom felé.

Szív

A leggyakrabban használt szimbólum, mely szinte minden olvasatban a szerelmet jelképezi. Amikor két ember szerelembe esik, csak a szív szava számít, csakis az érzelmeinkre hallgatunk. A szív, mint szimbólum sok művészi alkotásban megjelent már, ugyanakkor Kupidó elválaszthatatlan társa is egyben.

Rózsa

A vörös rózsa szinte minden férfi egyik jolly-joker választása, ha el kívánja nyerni a kiszemelt hölgy szívét. A szerelem egyet jelent a rózsával, immáron évszázadok óta. A rózsát a virágok királynőjének tartják, így nem csoda, hogy a legkülönlegesebb embernek a legkülönlegesebb virágot kívánod ajándékozni!

Szerelmi csomó

A fiatal muszlim nők csomót kötnek egy szőnyeg rojtjából és azt küldik üzenetként szerelmüknek érzelmeik kifejezéseként.

Madarak

A galambok állítólag februárban választanak párt maguknak, így nem is lehet másképpen, minthogy valaki tiszta szándékát és őszinteségét e kecses madárral fejezze ki a másik ember felé.

Tippek a szerelmi szimbólumok használatához:

A helyes szimbólum kiválasztása nagyon fontos, mivel azok különböző energiákat is közvetítenek!

- Válaszd azt a jelképet, mely a legjobban illik hozzád és az érzelmeidhez!

- Helyezd a szimbólumot olyan helyre, ahol mindig a szemed elé kerül ez segít megérteni és befogadni az energiáját!

- Vess a szimbólumra reggel és este is egy pillantást, így képes leszel erősíteni az érzéseidet, és tudatosan vonzod majd be a szerelmet!

- Az utolsó, ámde nagyon fontos tipp: higgy a szerelem szépségégben és őszinteségében! Ne erőszakkal akard valaki más érzelmeit magadénak tudni, hisz, aki szeret, tisztán, jó szándékkal szeressen.
Forrás: Ezoterikus.hu

Bezárás