Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Bonyolult az életed? Lehet, hogy a neved miatt?

Rendezvényekre kell egy jósda!

Csupán néhány programötlet a 200-ból:

Ismerje meg további ötleteinket! Családi nap, céges rendezvények, privát partyk, bálok? 17 évnyi tapasztalat, megújuló ötletek, ingyenes dekoráció!

Holdnaptár

Ismered a boszorkányok 10 legfontosabb varázseszközét?

Közzétéve: 2019. 01. 31. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 19 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Akárcsak minden vallásnak, a boszorkányságnak is vannak rituáléi. Az eszközök, bár nem érnek semmit önmagukban, de szimbolikus jelentéssel bírnak.

 
Az olyanok, mint a Pálca és az Athame bármely célra használhatóak. Bár ezeket az eszközöket nem szükségszerűen kell használni, de segítenek a célirányos koncentrációban.

A 4 alapelem, melyek az életet szimbolizálják:

- Föld – pentagramma
- Levegő – pálca
- Tűz – athame
- Víz - kehely.

Ezen eszközöket nem kell megvásárolni, elég ha körülnézünk a háztartásban. Minden eszközt, amit használni akarsz, meg kell tisztítani a negatív energiáktól és az egyéb befolyásoktól! Hisz nem tudhatod, hogy milyen célra használták előtte. Ezt a tisztítást hajtsd végre fizikálisan és vizualizáció által is! Ezután ásd el a tárgyat pár napra a földbe, vizes módszert is. Mártsd a tárgyat vízbe, ez lehet a tenger, folyó vagy egy tó is! Ha ezek egyike sincs a közeledben használj egy palack vizet és adj hozzá némi tengeri sót! Hagyd néhány órára a vízben, mielőtt megszárítanád! Minden eszközt meg kell szentelni, mielőtt használatba vennéd.

Alább olvashatod az eszközök listáját és jelentésüket:

Athame - tradicionális eszköz, általában fekete nyele és acél duplán aranyozott éle van. A nyélre lehet különböző mágikus szimbólumokat írni, az elemeket felrajzolni, mint az erők forrását. Az Athame parancseszköz, vagyis olyan célra használjuk, amilyenre szeretnénk. A körök irányának kijelölésével a körök meghatározására használatos, tárgyak megszentelésére illetve a negatív energiáktól való megszabadulásra is. A legtöbb tradíció szerint sosem használják más dolgok vágására, csakis mágikus célokra. A Tűz és Levegő elemmel áll kapcsolatban. A fallikus szimbólum jelentése az Istennel áll kapcsolatban.

Pentagramma - szintén tradicionális eszköz, a legismertebb boszorkányjel, eredetileg a ceremoniális mágiából adaptálták. Általában kőből, fából vagy fémből készült lapos, kör alakú tárgy, melyre felvésték az ötágú pentagrammot, melynek közepén található egy kör. Az 5 ág az 5 elemet szimbolizálja:

Föld - az alsó bal ága a csillagnak, a stabilitást és a fizikai állóképességet jelképezi.
Tűz - a csillag jobb alsó szára, a kurázsiért és a bátorságért felelős.
Víz - a csillag felső jobb szára, az érzelmeket és az intuíciókat jelképezi.
Levegő - a csillag felső bal szára, az intelligenciát és a művészetet jelképezi.
Energia - a csillag középső felső szára, a mindenséget és az Istenséget jelképezi.

A pentagramma általában az oltár közepén helyezkedik el, a többi tárgy középpontjában. A pentagramma a Föld elemeit reprezentálja és néha az Isteni és Istenségi jelenlétet.

Pálca - Az egyik alapvető mágikus eszköze a boszorkánynak. Tradicionálisan szent fából készül. Ilyenek lehetnek a fűz-, tölgy-, alma-, barack-, mogyoró- és a cseresznyefa, hogy néhányat említsünk. A pálca hossza kb. a könyöktől az ujjakig ér. Ma már rengeteg modern pálca is van újszerű anyagokból, az Istenekkel, erőkkel való kontaktusra szánt eszköz. Szintén használatos tárgyak megszentelésére, a hold rituálé alkalmával és áldás osztásához. A Levegő és a Tűz elemet jelképezi.

Tömjénező - Az égetési rituálékor használják, bármilyen eszköz megteszi akár egy egyszerű palack homokkal is. A Levegő elemet reprezentálja és az Isten és Istenség kép mellett helyezkedik el az oltáron.

Kehely - a Víz elemet reprezentálja, a 4 alapelem egyike, az Isteni méhet jelképezi. Készülhet kagylóhéjból, csontból és lehet bármilyen flaska, amit a háztartásban találsz. A víz szentelésére használják és a bor rituálé alkalmával. Tradicionálisan a kelyhet körbe adják egymásnak a résztvevők és isznak belőle.

Seprű - a boszorkány tradicionális eszköze, az Istennel, Istenséggel áll kapcsolatban. Az Istennel a fallikus alakja miatt, az Istenséggel a hármas tagolása miatt. Korábban különböző fából állt. A nyele kőrisből, a seprűje nyírből, a kapcsa fűzfából készült. A kőris védelmez, a nyírfa tisztít és a fűzfa az Isteni sajátságos eszköz. Különböző célokra használják, de általában tisztításra és védelmezésre. Korábban a személyek és a házak védelmezőjének tartották.

Bolline - vagy más néven fehér nyelű kés. Az athametól megkülönböztetően más színű a nyele. Nem mágikus célokra használják, hanem vágásra, pl. a virágokat az oltárra ezzel nyesik el.

Katlan - ez az a konténer, ahol a transzmutáció, transzformáció lezajlik. Az Isteni erővel áll kapcsolatban, a feminitást jelképezi. Minden az Istentől ered és oda is tér vissza. Szintén kapcsolatban áll a Víz elemmel, valamint a reinkarnációval és inspirációval is. Tradicionálisan vasból készült és 3 lábon állt.

Harang - a száműzés és könyörgés céljából használják rituálé alkalmával. A rituálé kezdetét jelzi és elűzi a negatív energiákat a rituálé kezdetekor. Szintén használatos az Isteni jelenlét felhívására. Védelmezi a házat, pozitív energiákat hoz, ha felakasztjuk az ajtó felett. Ha egy kötélre függesztjük, az emberi lélek kapcsolatát jelzi a Föld és az Ég között.

Árnyékok könyve - a boszorkányok könyve, le van bennük írva a rituálék menete, a szimbólumok, versek, jelek és bűbájok, illetve alapvetően minden benne van, ami a rituálék során teendő. Tradicionálisan ezek a könyvek kézzel írottak, és a tanítványok is kézzel másolták. Ma már vannak nyomtatott, másolt és cd-n lévő változatok is.
Forrás: Ezoterikus.hu