Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Egészen furcsa indián babonákra leltünk, íme:

Közzétéve: 2021. 01. 08. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Az indián kultúra eredetét sokan megkísérelték felfedni, rengeteg történet kering a rézbőrűek rejtélyes világáról. Íme, néhány bizonyított tény az amerikai történeti archívumból!

 
A természet

Az indiánok számára az Anyatermészet az úgynevezett "Nagy lélek", melyre valamilyen utalás szinte minden törzs nevében helyet kap. Néhány indiánnál nem testesít meg valódi személyiséget, hanem inkább a személytelen energiát jelképezi. A legismertebb törzsek, melyek nevében fellelhető a Föld: Manitu, Wakonda, Wakan tanka.

Az indiánoknál a Földön élő valamennyi élőlény egyenrangú, ezért sokan viselik állatok nevét. A természethez való viszonyuk miatt sokat köszönhetnek nekik az ökológusok is, mivel rengeteg, a gondozásuk alatt álló földterület megőrizte valódi állapotát. Hisznek benne, hogy a természetben Isten hozta létre a rendet, ily módon az ember is csupán csak egy teremtmény, de Isten képe szerinti.

Szellemhit

Az indiánok mindenben a jó és a rossz szellemet látják, aminek próbálnak a kedvére tenni, hogy az kordában tartható legyen.

Babonák

A talizmán, a szent kötelék, melyet gyógyító zsákocskaként is ismernek, véd a szerencsétlenség ellen, és minden jóval megajándékoz.

A szent pipa (Calcumet), melyet békepipaként is ismernek, s füstje mitikus kapcsolatot teremt a szellemvilággal.

A ceremóniák helyei, melyek az indiánok számára szentnek számítanak, és melyek különösképpen összeköttetésben állnak a szellemekkel. Ezeknek a szellemeknek semmi közük nincs Istenhez. Az indiánok hálával és adományokkal halmozzák el ezen területeket, és itt várják a jövőjüket érintő kérdésekben is a szellemektől az útmutatást. Ezek a helyek a halottkultusszal is összefüggésben vannak.

 
Az indiánok szerint rossz ómen 2021-ben:

- feltört, betört ablakot, ajtót, nyílást látni
- nyáron a tavasszal elmaradt faágmetszést pótolni
- törött lópatkót a házba vinni
- éjszaka mosni, teregetni

Az indiánok szerint jó szerencse 2021-ben:

- három menyasszonyt látni ugyanazon a napon
- finom nedűt véletlenül másvalakire ráönteni
- élőben bivalyt és bölényt látni
- hétvégén hajat vágni
- aprópénzt találni
- Újholdkor házasodni
- kásás ételt enni ünnepi alkalmakkor
- halat enni hétfőnként

Élet a halál után

Az indiánok is hisznek a halál utáni életben, azonban a boldog vadászmezőkre csak nagy megerőltetések árán juthatunk el.

A sastoll szimbólum

A sastoll két részre osztódik, a sötétre és a fehérre. Az élet két útját, vagyis a helyes és a helytelen utat jelképezi.

A fehér bivaly hangja

Ismeretlen szerző tollából: "Itt voltam az esők és a tenger előtt, itt voltam a hó és a jég előtt. Itt voltam a hegyek és a szelek előtt. Én vagyok a Föld ereje. Én vagyok a fény, mely megtölti a Földet, és a sötétség az éjszakában. Én adom a természet színeit, mert én vagyok a természetben a növekedés és a termés."

A bivalyvadászat

Számos indián csoport a vallásra hivatkozva betiltotta a bivalyok vadászatát néhány Navaho tartományban, mivel a bivaly szent állat.

Elgondolkoztató tények...

Indián ereklyék árusítása

Az indán érdekszervezet Amerikában tiltakozik az indián temetkezési helyek ereklyéinek árusítása ellen, ugyanakkor mégsem lép fel a kőbe vésett értékek ellen?

Az indiánok földje

Az USA számos része jogilag az indiánok tradicionális temetkezési helyeként védett és elismert. A történelmi és vallási értékét azonban hamar elfeledik a jogászok, ha a terület épp ásványokban gazdagnak számít.
Forrás: Ezoterikus.hu