Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kísértetek, koboldok, tündérek és gnómok - léteznek!

Közzétéve: 2018. 01. 12. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 333 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Történt már veled, hogy miközben egy parkon sétáltál keresztül hallgatva a fák morajlását, hirtelen megnyugodott a lelked egy fárasztó nap után?

Lehet, hogy egy mágikus lénnyel találkoztál, ismertebb nevükön egy gnómmal, egy tündérrel, vagy esetleg egy kobolddal? Bizony meglehet…

Az angyalokhoz hasonlóan, ezeknek a lényeknek sincsen kifejezett megjelenési formájuk, bár igaz, hogy az angyalokról mindenkinek a tollas szárny jut az eszébe, míg a tündérek szárnyai inkább a pillangóiéra hasonlítanak.

Ha úgy döntenek, hogy megmutatják magukat neked, akkor olyan formát öltenek, melyek számodra kellemes látványt nyújthatnak. A Tűz eleműek talán egy meleg gyertyafény, vagy egy kis kandalló formájában, a Víz eleműek egy hűs forrás képében. A Levegő jegyűek lehetnek finom szellők, egy hirtelen meglebbenő illat. Egy szagfelhő, egy íz, vagy bármilyen megmagyarázhatatlan benyomás a földön élő egyik lény játéka lehet veled.

A természeti lényekben való hit a vallás kezdetét is megelőzi, sőt az angyalokban való hitet is. Sok okkultista és neo-pogány hisz ezekben a természeti lényekben és természetfeletti képességeikben. A legnagyobb népszerűségre a középkorban és a reneszánsz idején tettek szert, mikor az alkímia és a mágia dívott. Ezek mind eszközök voltak a természeti erők felfedezéséhez.

A természeti lények szórakoztatóak és játékosok is lehetnek, de vannak, melyek akár katasztrófát is teremthetnek életünkben. Ha átveszik irányítást mindennapjaink felett, - csupán csak azért, hogy szórakozzanak, - jobb, ha megvárjuk, míg elunják magukat! Ez nem jelenti azt, hogy csakis destruktívak lehetnek, viszont a játékuk sokszor rosszul érinthet minket, embereket, még akkor is, ha ők pontosan tudják, hogy a nagy egész számára mindenképpen hasznos a közbenjárásuk.

A kvantumfizika szerint parallel univerzumban élünk, ahol szintén vannak állatok és élőlények, mint nálunk, - s természetesen harcok is folynak a másik univerzumban, akárcsak itt, viszont azok az ötletek, melyeket elfogadnak ott, nálunk még csak nem is hisznek benne. A mágikus lények ott élnek, ahol akarnak, úgy mászkálnak a két univerzum között, ahogy kedvük tartja.

Az emberek általában hittek ezen lények létezésében, mindaddig, míg a templom meg nem vétózta jelenlétüket. Most, hogy nem látjuk őket, nem is hisszük el, hogy léteznek, pedig ez még nem bizonyíték semmire. A Harvard egyetem pszichológia szakán  Daniel J. Simons és Christopher F. Chabris egy kísérletet végzett el, melynek során az alanyoknak egy kosárlabda-mérkőzést kellett figyelemmel követniük, pontosabban a labdát kezelő csapatot. Voltak, akik a meccs közepén egy gorillaszerű nőt látott átsétálni a pályán. Nos, az, hogy mások ezt nem látták, még nem jelenti azt, hogy nem is volt úgy, nem igaz?

A lények nevüket egyébként Paracelsusnak köszönhetik, aki pszichológus, alkímikus és orvosi kritikus volt, 1493-ban született Svájcban, - egy doktor és egy kémikus fiaként. Paracelsus elismerte a kor legnagyobb orvosi gondolkodóit és más gyógyítási tudományokban is megtalálta a hitét. Nagy gyógyítási tudása mellett hitt a természetfeletti dolgokban, az intuícióban és a láthatatlanban, melyek a betegségeket okozzák. Legnagyobb feladata a keresztény és a pogány vallásban való gyógyítási módok elemzése volt, de figyelemmel követte a spirituális elgondolásokat is. Szerinte a gyógyítás alapja, hogy feltárjuk a testben lappangó láthatatlan természeti erőket, hisz az ember nem csupán egy fizikai lény, hanem egy élő lélek is.

Kísértetek, koboldok, tündérek és gnómok

Ezen lények mindegyike egy-egy általános család tagja, még, ha tulajdonságaikban meglehetősen el is térnek.

Légi szellemek: szilfidek

A Levegő eleme az intelligenciával áll szoros összefüggésben és a tavasz jelképe. A szilfidek pillangók formájában vannak jelen a levegőben. Õk kontrollálják a szeleket, segítenek a madaraknak a tájékozódásban és a virágok beporzásában is. Áttetsző, világos sárga színűek, illatuk pedig olyan, akár a nedves fűszernövényé.

Vízi szellemek: nimfák, sellők és vízi koboldok

A Víz eleme a szerelemmel fonódik össze, az ősz és a naplemente jelképezi. Ezek a lények mitológiai kreatúrákként jelennek meg mindenfajta folyadékban, beleértve a folyókat, patakokat, forrásokat, vízeséseket és tavakat, sőt a felhőket is. Képességük sokban függ attól, hogy hol élnek. A koboldok a tengerészeket kísérik és bódítják el énekükkel. A sellők a tengereket lakják, általában kék színűek és energiát hordoznak magukban.

Föld szellemek: gnómok, koboldok, tündérek és trollok

Ez a legnagyobb család, a tél és az éjszaka jelképezi őket. Általában zöldek és energiát képesek felvenni. A tündérek jellemzően igen kedvesek és a világ legrégebbi lakosai. Lehetnek nagyobbacskák, vagy egészen aprócskák, az erejük mindenesetre elképesztően nagy és befolyással bírnak a természetre.

Tűz szellemek: szalamanderek

A Tűz elemű kreatúrák a kreáció és a rombolás jelképei is egyben (érdekes ellentét, nem igaz?). A nyár és a nappali fény kapcsolódik hozzájuk. Általában vörös szalamandraként, vagy sárkányként jelennek meg. Azt az életérzést terjesztik a világban, hogy bármilyen ötlet némi kurázsival és képzelettel megvalósítható. A projektív energia dominálja őket, ugyanakkor nincs tűz, mely a közreműködésük nélkül meggyulladna.

Koboldok, tündérek és gnómok

Az egyes lényekről tájékozódni a szellemeken, angyalokon, vagy az embereken kívül, meglehetősen nehézkes. Bár mindegyikükben van valami közös. Általános nevük lehetne elementáris kreatúrák, természetes szellemek, melyek mindannyian a tündérek mágikus világát lakják.

Igaz az, hogy kommunikálunk ezekkel a lényekkel?

Bár az ember vette át az irányítást a földön, míg ezek a lények a dzsungelek, fák mélyén húzták meg magukat, sokan közülük mégis élnek emberek közelében és szívesen hajlandók őket akár szolgálni is. Ahhoz, hogy kommunikálhass velük, ahhoz leginkább az kell, hogy képes légy szeretni mindent, ami körbevesz téged. Megjelenhetnek bizonyos körülmények között, vagy egyes szituációkban anélkül, hogy egyáltalán észrevennénk őket. Ráadásul még arra is képesek, hogy megválasszák azt a megjelenési formát, ahogyan látni szeretnénk őket, - ez lehet azonos a természetben lévő kövekkel, fákkal, állatokkal, növényekkel, vagy akár emberekkel is. Ezek a lények beszélnek, nevetnek, gazdagok, szegények, okosak, vagy őrültek kissé, akárcsak mi, emberek, s mindegyiküknek megvan a saját jó-rossz véleménye rólunk, emberekről.

A szellemek fajtái

Általános szellemek

A házakban és a környezetünkben élnek. Századokkal ezelőtt vad, fás és hegyvidékes tájakat laktak, lakhelyük üregek voltak, melyeket néhányuk akkor hagyott el, mikor felfedezte az emberek lakhelyét. Általában éjszaka jelennek meg, kb. 50 cm magasak és legtöbbször férfiak. Szeretnek szórakozni azokon, akik alszanak éjszaka, bár néhány közülük ijesztgethet is minket, mások mégis szívesen segítenek nekünk. A kutatások szerint nevük az arab "duar" szóból ered, mely lakót jelent.

Családi kis ördögök

Ezek kis ördögszerű koboldok, melyek nem a házhoz, hanem személyekhez kötődnek, akiket szolgálnak. A boszorkányerővel is kapcsolatban állnak.

Hálószobai koboldok

Egy agresszív, individualista kobold furcsa családjához tartozik, ők felelősek a rémálmokért és főleg gyermekek, nők az áldozataik.

A tündérek általános jellemzői

Valamennyiük idős, okos és csúnya. Ha állnak, kezeik olyan hosszúak, hogy eléri a térdüket is. Dús, sima hajuk van, szeretik az odvas fákat, de az esőt nem. Hegyes füleik vannak és gizda lábaik.

A tündérek típusai

A tündérek egy csapat mágikus lényt foglal magába, melyeket két csoportra lehet felosztani:

Fénytündérek

A változásokat hozzák meg, igen szépek, áttetszők és kékes színűek. Némelyikük képes köveken, fákon és tűzön átsétálni. Képesek meglátni a jövőt, énekelnek és egészen elbűvölő zenét komponálnak közben.

Sötétségtündérek

A Föld belsejében teremtik meg otthonukat, gyakorta találni őket otthonokban, ahol sok sötét sarok és eldugott zug van. Csak éjszaka jelennek meg, szürke, fekete, piros, vagy barna színűek. Ha egy ajtózárban nincs kulcs, vagy kis repedések találhatóak a faburkolatban, azon keresztül jutnak be a házba.

Homálytündérek

Ezek léteznek a legnagyobb számban, emberek számára nem láthatóak és fák, növények belsejében éldegélnek.

Gnómok

Mivel a Föld elem lényei, ezért általában gyökereken keresztül nyerik el energiájukat. Úgy mutatnak, akár a vicces öreg bácsik, ez leginkább sokéves múltjukkal magyarázható. Úgy tartják, hogy az elveszett Atlantisz-tengert lakták egykoron. Ezek az aprócska lények fák belsejében építik fel házukat és általában naplemente után bukkannak fel. Az állatok barátai, beszélik a nyelvüket és megvédik őket a veszélytől is. Ha fúj a szél, vagy esik, azonnal futásnak erednek táncolva és játszadozva.
Forrás: Ezoterikus.hu