Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hányszor füllentünk egy nap?

Közzétéve: 2018. 01. 11. Írta: forrás: Medipress Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 334 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A hazugságnak vannak más elnevezései, ami által erősebb vagy épp gyengébb típusait különböztetjük meg: füllentés, félrebeszélés, mellébeszélés, kamuzás, blöfföl, lódít, ferdít... Egy felnőtt ember naponta átlagosan háromszor hazudik, leginkább a munkaórákkal, a házimunkával és a hollétével kapcsolatban...

 – állítja egy brit kutatás.

A megkérdezett háromezer ember egyharmada vallotta be, hogy a munkaterhelésével kapcsolatban rendszeresen nem mond igazat, hogy ezzel is könnyítse az életét. Egynegyedük lódít a partnerének arról, hogy hány emberrel volt korábban szexuális kapcsolata, de eltérő színezettel: a férfiak a számok eltúlzására, a nők pedig inkább a kalandok letagadására hajlamosak.

Négy emberből egy elbagatellizálja korábbi viszonyainak a jelentőségét, a megkérdezettek egytizede pedig a jelenlegi kapcsolatát sem vállalja fel mindenki előtt. A felmérés a Twentieth Century Fox Home Entertainment megbízásából készült a „Hazudj nekem!” című sorozat hátterének.

„Megdöbbentő, milyen sokan hazudnak szándékosan. Legtöbben azért teszik, hogy pillanatnyilag könnyítsenek az életükön – de a lebukás soha nem jó élmény.” – mondta a cég szóvivője a Daily Expressnek.

A megkérdezettek egynegyede tettette már betegnek magát a munkahelyén, hogy szabadnapot kapjon, egytizedük pedig a cél érdekében már hazudta azt, hogy meghalt egy rokona. Sokan álláskereséskor is hajlamosak túlozni a végzettségükkel vagy a tapasztalatukkal kapcsolatban. A nagyotmondás már a közösségi oldalakat sem kíméli: Twitteren, Facebookon is többen élénkebb társasági életet sejtetnek magukról a valóságosnál.

„A válaszolók kétharmada azt mondta, nem hazudik jól – ennek ellenére mégis megteszik, hogy kicsit egyszerűsítsék az életüket. Szomorú, hogy legtöbben főleg azoknak nem mondanak igazat, akiket szeretnek. Ijesztő a lehetőség, hogy valóságnak hihetünk olyasmit, ami talán az elejétől a végéig hazugság.”– tette hozzá a szóvivő.
Forrás: Ezoterikus.hu