Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogy kerülnek számok az írásba? A 8-as titka!

Közzétéve: 2018. 09. 04. Írta: Szabó Szilvia Forrás: Az írás tükrében
Értékelés
Ez a cikk 632 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kézírásunkban gyakran érdekes, új alakot öltenek a betűk, amelyek nemegyszer szimbolikus értelmet hordoznak. Számos esetben előfordul, hogy a különböző betűmódosulások számokat jelenítenek meg.


A grafológiai számszimbolika az írásban fellelhető számoknak tulajdonít értelmet.
Vajon milyen személyiségvonásokat rejtenek az egyes számok? És hol tűnhetnek fel a kézírásban?
Megtudhatod a grafológiai sorozatból!

A nulla titkát itt találod...

Az egyes titkát itt találod...
A kettes titkát itt találod...
A hármas titkát itt találod...
A négyes titkát itt találod...
Az ötös titkát itt találod...
A hatos titkát itt találod...
A hetes titkát itt találod...8: az energikus vezető

Mit szimbolizál a 8?

A buddhista Tan keréknek 8 küllője és a szent lótusznak 8 szirma van. a hindu istennek, Visnunak 8 karjai, Sivának pedig 8 formája létezik.
A nyolcas a feltámadás, az utolsó ítélet, az örök élet, és az újszövetség jelképe. Szimbóluma a hatalmasságnak, a kozmikus törvényeknek, az újjászületésnek és a beavatottságnak.
Emellett a nyolcast az igazságszolgáltatás, a halál, a karma, a végzet számaként tarjuk számon.

Hol mutatkozik meg a 8-as az írásban?

A nyolcas viszonylag gyakori vendég a kézírásban. Megjelenhet álló és fekvő formában, mint a végtelen jele. Találkozhatsz vele a, b, g, s, d, f, ly-ben és az l felső hurokjában.


 8 a g-ben és az s-benA 8-as egy önmagából kiszabadulni képtelen vonal, nincs eleje, nincs vége. A nyolcas vonala egy olyan pálya, amin belül szabadon lehet mozogni, de képtelenség kikerülni belőle. Szimbolikusan olyan élethelyzetre, környezetre utal, amiből szeretnénk kiszabadulni, kitörni, de képtelenek vagyunk a változtatásra, ami persze bánatot, feszültséget okoz.

Más íráskörnyezetben alapvetően komoly, de jó humorú emberre utal, aki érzékenysége miatt olyan dolgot is a szívére vesz, amit nem kellene. Könnyen elkedvetlenedik, mert előbb meglátja az élet sötét oldalát, amitől világnézete egyre pesszimistábbá, humora szarkasztikussá válik.

A nyolcas számhoz köthető az anyagiasság, a gyakorlatiasság, a hatalomvágy és a sikerorientáltság is. A sok nyolcast író ember erős érzelmekkel, hatalmas cselekvési energiával bír, amit rombolásra és építésre egyaránt használhat. Túláradó indulatai miatt képtelen a türelemre, a megértésre és megbocsátásra. Ilyenkor az írás nyomatéka erős, vonalvezetése határozott, lendületes, de gyakori benne a szög.

Ha fekvő formában, a végtelen jeleként találod meg az írásban, akkor mélyen gondolkodó, intellektuális, intuitív embert jelöl, aki önmagát feltétlenül spirituális lénynek tartja.
“10 kérdés és válasz a grafológiáról” e-bookot azonnal letöltheted, amikor feliratkozol a grafológiai e-mail tréningre.

 

Forrás: Az írás tükrében