Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogy kerülnek számok az írásba? A 6-os titka!

Közzétéve: 2018. 08. 17. Írta: Szabó Szilvia Forrás: Az írás tükrében
Értékelés
Ez a cikk 334 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kézírásunkban gyakran érdekes, új alakot öltenek a betűk, amelyek nemegyszer szimbolikus értelmet hordoznak. Számos esetben előfordul, hogy a különböző betűmódosulások számokat jelenítenek meg.


A grafológiai számszimbolika az írásban fellelhető számoknak tulajdonít értelmet.
Vajon milyen személyiségvonásokat rejtenek az egyes számok? És hol tűnhetnek fel a kézírásban?
Megtudhatod a grafológiai sorozatból!

A nulla titkát itt találod...

Az egyes titkát itt találod...
A kettes titkát itt találod...
A hármas titkát itt találod...
A négyes titkát itt találod...
Az ötös titkát itt találod...
6: a diplomatikus műkedvelő

Mit szimbolizál a 6?

A hatos a misztikus végzet, a teremtés száma: az elv (5) és a megvalósulás (7) közti szám. A Biblia szerint Isten 6 nap alatt teremtette az eget és a földet, minden benne lévővel együtt. Kínai és hindu felfogásban az anyagnak 6 „arca” van. A zsidóság szimbóluma 6 ágú csillag.

Hol mutatkozik meg a 6-os az írásban?

A hat a felelősség, a szolgálat, a gondoskodás, és a szeretet száma, ezáltal utalhat családi, szerelmi életre, vagy ezek vágyára. Gyakori megjelenése az írásban otthonszeretetet, hűséget, segítőkészséget, hagyománytiszteletet mutat.

A hatos a szépség, az egyetemleges harmónia és egyensúly száma is. Aki tehát sok hatost rejt el az írásában, az nagyon vágyik a harmóniára, belső béke és összhang megteremtésére. Az ilyen ember fejlett igazságérzettel rendelkezik, de nem szereti, és ha teheti, nagy ívben kerüli  a konfliktusokat, vagy diplomáciai készségét bevetve igyekszik elsimítani a súrlódásokat (különösen fonalas írás esetén). A hatos a szellemi hatalom és a tágan értelmezett győzelem száma is.

A hatos szám felbukkanása fejlett szépérzéket, választékos ízlést, művészetek iránti fogékonyságot, kulturális igényességet is jelezhet, különösen ritmusos, jól kivitelezett írásban, míg szöges írásnál inkább a műkritikus szemével „élvezi-értékeli” a szépet.

Előfordul, hogy valakinek a kis h-jából lesz hatos, ám gyakoribb, hogy a kis b betű formálódik hatossá.Ez mértéktelen táplálkozásra, valamint a pénz és az anyagi javak kedvelésére, felhalmozására utal, míg ha az alsózónában találsz 6-osra emlékeztető hurkokat, az inkább ínyenc embert jelöl.

“10 kérdés és válasz a grafológiáról” e-bookot azonnal letöltheted, amikor feliratkozol a grafológiai e-mail tréningre.

Forrás: Az írás tükrében