Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Hogy kerülnek számok az írásba? Az 1-es így!

Közzétéve: 2018. 07. 02. Írta: Szabó Szilvia Forrás: Az írás tükrében
Értékelés
Ez a cikk 232 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A kézírásunkban gyakran érdekes, új alakot öltenek a betűk, amelyek nemegyszer szimbolikus értelmet hordoznak. Számos esetben előfordul, hogy a különböző betűmódosulások számokat jelenítenek meg.
A grafológiai számszimbolika az írásban fellelhető számoknak tulajdonít értelmet.
Vajon milyen személyiségvonásokat rejtenek az egyes számok? És hol tűnhetnek fel a kézírásban?
Megtudhatod a grafológiai sorozatból!

A nulla titkát itt találod...

1: az akaraterős egyéniség

Az egyes az első olyan szám, amelynek értéke van. Az egy jelöli az ábécék első betűjének értékét is.
A kozmoszban a Napra utal. Vallási szempontból az egyes szám az isteni lényt, azt a misztikus közép- vagy kiindulópontot, egységet jelzi, amely minden erő és létező forrása, eredete.
Szimbolikusan a varázspálca, a phallos jelképe is lehet.
Az egyes az őskezdet, az elindulás, a tudatos, megtervezett teremtés, a tett, és a hatalom számaként magában hordozza az ehhez szükséges akaratot, magabiztosságot, energiát, férfias teremtő- és fizikai erőt.

Hol találkozhatsz vele a kézírásban?

Az egyes szám voltaképpen minden egyenes vonalba belemagyarázható. Leggyakrabban az i, j formálódik egyessé, de megjelenhet az m, n, N, P betűk alakjának elején is, sőt, az s betűben is, ahogy azt az írásmintában láthatod.
Az egyes szám felbukkanása az írásban - akár férfi, akár nő írta - erős akaratú, ambiciózus, domináns típusú emberre utal, aki céltudatosan, lendületesen halad célja felé. Az ilyen ember versenyző alkat, mindenben az élen akar járni, győzelemre törekszik.  Ha még nem érte volna el a No. 1. helyezést, akkor mindenképpen törekszik a vezetői szerepre, uralkodásra vágyik. Merev, szöges írás esetén azonban már agresszív, arrogáns és másokat megfélemlítő módon akarja ezt megvalósítani és gyakorolni hatalmát.

Az egyeseket író kedveli a márkás, luxus dolgokat, hiszen ezek is a státust hivatottak reprezentálni. Ízlése kifinomult, igényes, kedveli az egyedi, egyéni dolgokat. Szereti kézben tartani, és megtervezni a dolgokat, a legszívesebben mindent egyedül végezne el.

Az egyes azonban az egyedülléttel is összefüggésbe hozható, ezért utalhat magányra, kirekesztettségre, esetleg kiközösítettségre is.


“10 kérdés és válasz a grafológiáról” e-bookot azonnal letöltheted, amikor feliratkozol a grafológiai e-mail tréningre.

Forrás: Az írás tükrében