Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Feng Shui & Karácsony I.

Közzétéve: 2018. 12. 10. Írta: Szatmári Nóra Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

Feng Shui és Karácsony? Érdekes kombináció... Nézzük, ha e kettőt ötvözzük, milyen eredményre jutunk. Legyen neked is Feng Shuinak megfelelő dekorációd!

 
Az egyik legcsodálatosabb része karácsonynak a dekoráció, és az ünnep varázslatos középpontja: a Karácsonyfa. Kövesd tanácsainkat, és egy gyönyörűen újjávarázsolt otthonod lesz egész Karácsony idejére!

Használj sok zöldet! A karácsony könnyen terhessé és feszültséggel telivé válhat, mert túl sok a piros tűz-energia. A fenyőzöld hűsítő szín, tehát a növények és örökzöldek lecsillapítják a vad színeket és energiákat, békét és nyugalmat hozva otthonunkba. A zöld ebben az időben képes elnyelni, lecsillapítani a veszélyes energiákat, melyet a fények és a sok, izgő-mozgó ember generál. Megnyugtató színe ellensúlyozza a piros színt.

Az angyalok és kerubok szerencsés szimbólumok – betöltik a szobát jósággal, békével és mesebeli hangulatot varázsolnak.

Figyelj oda arra, hogy mindenki (a vendégek is!) tegyen valamit a karácsonyfára, így mindenki hozzáad valamit saját magából, így téve a karácsonyi összejövetelt még különlegesebbé.

Tartsd észben a kínai mondást: “öt-szín vak” ami azt jelenti, hogy a túl sok szín, hang, esemény könnyen nehézkessé, terhessé teheti az egész karácsonyt. A túl sok étel és szín kifárasztja a családot, tehát ne tedd ki a díszeket túl hamar, ne vidd túlzásba a fényeket, és ne tömd a családot étellel-itallal egész nap.


A Karácsonyfa Színei:

ARANY és EZÜST – erősíti a megérzéseidet, hivalkodást, pénzt és hírnevet szimbolizál.

PIROS – az élet színe – és egyben a legszerencsésebb szín. Növekedéssel és boldogsággal kapcsolatos. Erős energikus szín, mély és szenvedélyes szerelmet szimbolizál, emellett távol tartja a gonosz szellemeket. De ne vidd túlzásba, könnyen veszekedéseket generálhat!

KÉK – lelket, gondolatokat, és megértést szimbolizál. A hittel, hűséggel és állandósággal kapcsolatos; ez a szín hűsít és lenyugtat.

LILA – sokszor tartják még erősebbnek, mint a pirosat. Igaz emberi értékekkel, hűséggel, igazsággal, szeretettel és szenvedéssel kapcsolatos. Gyakran a magas, nemesi rang színe, hatalmat, gazdagságot és szerencsét jelképez.

FEHÉR – a gyász színe, úgy tartják, amiben nincs szín, abban nincs élet sem. A tisztaság és ártatlanság színe. A Feng Shui nem ajánlja ennek a színnek a használatát. (A fehér Kínában a gyász színe!)

RÓZSASZÍN – a gyógyítás, szerelem és romantika színe. Egy nagyon nyugtató szín, növeli körülöttünk lévő rezgést, tehát nagyon egészséges kisugárzása van. Boldogságot, és különösképpen romantikát szimbolizál.

VEGYES SZÍNEK – ez a színek egyesülését jelenti, ahol minden szín hozzáadja a saját energiáját az egészhez – tehát ezt csak igazi Karácsonyfán használd, ahol a zöld ellensúlyozza a színek kavalkádját és harmóniát hoz az egészbe.
Forrás: Ezoterikus.hu