Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

Kaktuszok és Feng Shui: tévhitek és valóság

Közzétéve: 2018. 11. 07. Írta: Szatmári Nóra - Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 252 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Árt vagy használ? Hogy vélekedik erről a Feng Shui? A kaktusz a föld egyik legellenállóbb növénye. A kaktusz a víz tárolására alakult ki a növényvilágban.

Akár az állandó vagy tartós vízhiány és a jelenlevő, de a növény számára felvehetetlen víz alakította ki a kaktusz faj és alak kialakulását. A kaktusz életformájához évente hosszabb száraz periódus szükséges, ez lehet téli hideg vagy nyári meleg, de a lényeg: szárazság.

Miért szúr a kaktusz?

Leveleik  szúrós tövisekké alakultak, mert ez kedvezett a száraz területeken élő növények számára. Így sokkal kisebb felületről kell kevesebb nedvességet elpárologtatniuk, ez pedig a sivatagban, ahol forrón tűz a nap, és ritkán esik az eső igen fontos tényező számukra. A kaktuszok tüskéi előfordul, hogy egyedül, de akár csoportosan is elhelyezkednek a növény testén. Szúrásuk nem mérgező, de fájdalmas lehet. Ha a kaktusz tüskéjének hegye egy sebbe fúródik vagy beletörik, az gyulladást okozhat.

Mit mond a Feng Shui?

Az általános megközelítés szerint a Feng Shui nem javasolja kaktuszok vagy más szúrós – pl. rózsa, vagy jukka - növények tartását. A tüskék és a hegyes levelek „támadást” indítanak környezetük ellen.

Számos könyv másképp értelmezi a kaktuszok hatását. Némelyik rossznak véli ilyen növény tartását, mert tüskéi negatív energiákat lövellnek szét a lakásban, de például Choa-kok Sui mester azt írja könyvében, csak rá kell beszélni, meg kell kérni a kaktuszt, hogy a kellemetlen hatásokat, (telepatikus fertőzéseket) semlegesítse, ugyanis hegyes, szúrós energiákat bocsátanak ki tüskéi, amelyeknek bomlasztó és tisztító hatásuk van. Ez magyarázat lehet arra, hogy sokan helyeznek el környezetükben ösztönösen kaktuszt.

A kaktusznak 2-3 órára van szüksége ahhoz, hogy telepatikusan megtisztítson egy teret, attól függően, hogy mennyi a helyiségben felhalmozott szennyezett telepatikus energia mértéke.

Akkor most jó, vagy nem?

Úgy vélem, semmiképpen sem az a megoldás, ha kidobjuk a szép növényünket, hanem az, hogy jól bánunk vele, szeressük ugyanúgy, mint bármely más növényét, és akkor biztos nem fog problémát okozni. Köztudott, hogy védelmi és egyéb telepatikus célokból az amerikai sámánok használtak kaktuszokat. Az indiánok a kaktuszt isteni eredetűnek tartották, ezért Mexikóban, az ország címerében a mai napig szerepel egy stilizált kaktusz rajza.

Ha ablakba, vagy ajtónál helyezzük el, megóvhatjuk magunkat sok kívülről érkező negatív energiától.

Nagyobb, nyilvános helyeken is használhatjuk jótékony, tisztító hatását.

Hová ne tegyük?

Abba a helyiségbe, ahol étkezünk ne legyen semmiképpen kaktusz, mert hajlamossá válhatunk gyomorfekélyre, s annak kialakulására.

A szerelem és egészség területén, valamint hálószobában se tartsunk ilyen növényt, hisz, miként illene össze e két fogalom: szerelem és tüske, vagy egészség és tüske?
Forrás: Ezoterikus.hu