Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Feng Shui tippek őszre - szín, trükk, fortély

Közzétéve: 2020. 09. 10. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 81 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Teremts harmóniát magad körül! Az ősz kiváló alkalom rá, hogy megszabadítsd a házadat mindentől, amire már nincs szükséged, vagy nem kedveled túlságosan!

 

Ma már nemcsak a lomtalanításkor adhatsz túl a tárgyaidon, hanem például egy bolhapiacon is, vagy akár rászorultakon is segíthetsz velük. Sosem tudhatod, hogy másoknak mire van szükségük, ezért ne becsüld alá a javaidat! 

A kacatok eltávolításával végre lesz helyed az újonnan megszerzett tárgyak tárolására is, nem is szólva a karácsonyról, mikor már az ételek elspájzolásához is némi szabad térre van szükséged!

Gondolj arra is, hogy a hideg idő közeledtével a családod egyre több időt fog otthon tölteni! A nyugodt hangulatotokhoz egy kényelmes, rendezett környezetre van szükségetek!

Az évszak új energiája nagyon fontos ahhoz, hogy megszabadítsd lakásodat a nyári energiáktól és egy sokkal nyugtatóbb, relaxálóbb hangulatot teremts! Sokan teljesen átrendezik a bútorok helyét, kicserélik az ágytakarót, vagy akár a függönyöket is a szobákban. Bármelyik alternatíva az energiák kicserélődését eredményezi majd és biztosítja, hogy tényleg boldog és stresszmentes atmoszféra uralkodjon nálad.
Ha már eluntad az otthonod színeit, akkor is változtass! Sok nyárvégi leárazás segít majd a beszerzésben. Ha a környezetedet felfrissíted, te saját magad is megújulsz majd!

Rövid iránymutató a színek használatához:   

Az erőteljes színek egy sokkal vibrálóbb, dinamikus energiával bírnak, míg a pasztellárnyalatok sokkal harmonikusabb, lágyabb energiaszintet lopnak életteredbe. Ne felejtsd el, hogy a színek energiája a viselt ruhádon keresztül is hat, nemcsak a lakásodban!

Fekete

Sok tini hord manapság feketét, mely egyfajta jelképe az érdeklődési körüknek. A fekete azonban depressziót, negativitást, szomorúságot, elhagyatottságot, reménytelenséget, melankóliát, kiábrándultságot sugároz, ezért csak óvatosan vele!

Kék

Ez a kellemes szín segít kifejezni az érzelmeidet, empátiádat, szimpátiádat és érzékenységedet is. Igazán megnyugtató szín a hálószobába.

Szürke

A szürke nem igazán ajánlott a lakóterekbe, mivel félelmet, kételyeket, aggodalmakat, kiábrándultságot, elveszettséget sugároz magából. A hálószobába nem ajánlott!

Zöld

Nyugodt és békés szín. Fejlődést, termékenységet, pénzügyi biztonságot hoz életedbe. Segíti a megfelelő irányban történő fejlődést, nagyon támogató és biztató szín.

Pink

Ez az üdítő szín harmóniát, békességet, élvezeteket, önbizalmat, szerelmet, boldogságot hoz életedbe, vagyis mindent, ami boldoggá tesz majd.

Lila

A legeslegspirituálisabb szín a legmagasabb energiaszinttel. A lila felébreszti benned az érdeklődést és a tanulási vágyat, filozofálgatásra serkent és a tradíciók ápolására.

Piros

Igen asszertív, dinamikus, szenvedélyes és energikus szín, mely serkenti az emberek vágyait. Igazán vibráló energiát visz életedbe, motivál, aktívvá és élettelivé tesz. A túl sok piros azonban segíthet a mérget és a haragot is táplálni. Nem ajánlott szín, ha nyugodt és kellemes otthonra vágysz!

Barna

A barnához tartozik a bézs, a narancs és a khaki árnyalat is. Nagyon összeszedetté és koncentrálttá tesz. Jó alapokat hoz életedbe egy biztonságos otthon megteremtéséhez.

Fehér

Igazán nagy energiával bíró szín, mely túlságosan gondoskodóvá és odaadóvá tesz, olyannyira, hogy mindent másért teszel meg, míg magadat teljesen hátrahagyod. A túl sok fehér fal azonban elűzheti a társaságodat, mivel hideg színnek számít! A ruházkodásodban inkább a bézs szín ajánlott a fehérneműid kiválasztásakor, a fehér ugyanis az alaphangulatodat határozza majd meg, mely annyira jóságos lehet, hogy mindenki kihasználhat majd!

Sárga

Ez a szín a gondolkodásodat stimulálja. Aktiválja az intelligenciát, a logikát, az analitikát és a metodikát elmédben, ezért kitűnő szín például egy könyvtárban.

Néhány tipp, hogyan teremts pozitív chi energiát otthonodban:

1. Helyezz el néhány szép cserepes növényt a bejárati ajtód elé! Így szinte becsalogatod majd magadhoz a látogatókat és a szép színek miatt a családod is szívesen tér majd haza hozzád.

2. Akassz fel néhány szélharangot a fákra, vagy akár a bejárati ajtód felé. A kellemes csilingelés ellazít és megnyugtat majd!

3. Szerezz be egy kis kutacskát, melyben örökké forog egy gömb! Ez elősegíti majd az energia állandó mozgását és megóv a stagnálástól is, illetve megakadályozza a halott chi megrekedését a lakásodban.

4. Tervezd meg a jövő nyári kertedet! A bágua színkártya segítségével lelj rá a megfelelő összeállításra és kezd el akár néhány palánta nevelgetését már most!

5. Füstölj minden élettérben, hogy a negatív chi energia szabadon távozhasson otthonodból!

6. Akassz néhány kristályt az ablakodba, hogy a reggeli napfény táncolhasson rajta, így megvilágítva az egész szobádat és lelkedet is!

7. Rendszerezd a tárgyaidat, aszerint, hogy mire van szükséged és mire nincs! A sok rendetlenség miatti teher végre eltűnik majd a válladról!

8. Egy új szín a szobáidban szinte teljesen új köntösbe öltözteti majd nemcsak a lakásodat, hanem a hangulatodat is! Ha a falak színét nem is tudod variálni most, legalább a kiegészítők színeinek felfrissítésében éld ki magadat!

9. Szerezz néhány bambuszágat, mely friss energiájával teljesen megújítja majd az energiát otthonodban!

10. Engedd a fényt a lakásodba! Sokan nehéz függönyöket és sötétítőket választanak a télre, pedig így elzárhatják a beáramló energia útját!

Forrás: Ezoterikus.hu