Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Asztro-coach

Válaszd a jövőt! A sikerkulcs benned van!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - katt ide!

7 tuti tipp a gazdagság és jólét eléréséhez!

Közzétéve: 2020. 08. 28. Írta: Édesvíz Kiadó Forrás: 101 Feng Shui tipp
Értékelés
Ez a cikk 26 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

A régebbi időkben a konyha volt az otthoni élet központja. Itt gyűlt össze a család a napi munka után beszélgetni, melegedni, amíg elkészült a vacsora...

 
Napjainkban ez kevésbé jellemző. Ismerek embereket, akik egyáltalán nem használják a konyhájukat, és mindig házon kívül étkeznek.

Megfigyelte már, milyen gyakran gyűlnek össze az emberek a konyhában vendégség alkalmával? Az az érzésem, hogy ez a jelenség a gyermekkor kellemes, szeretettel teli konyhai élményeinek tudat alatti felidézésével hozható kapcsolatba.

A konyha legyen barátságos, világos és szellős, hogy rengeteg jótékony csit vonzhasson. Ebben a helyiségben különösen fontos a csi egyenletes, zavartalan áramlása. Arra van szükség, hogy átjárhassa az ételeket és javára szolgáljon az egész családnak. Ennek érdekében célszerű jól megvilágítani és nagy ablakokkal ellátni, hogy átjárja a napfény is.

A tűzhely, a mikró vagy a sütő álljon a ház középpontja felé, ajtó szerencse központjának irányába. Ez az elhelyezés mozdítja elő a család fellendülését. Ám, ha a főzőalkalmatosság a főbejárat felé fordul, a család egészségi állapota és működésének hatékonysága romlani fog.

Aki éppen főz, annak látnia kell a belépő személyeket, anélkül, hogy nagyon tekergetné a nyakát. Nem jó a konyhaajtónak háttal állni. Legyen a szakácsnak elegendő helye a tűzhely körül a főzéssel kapcsolatos munkákhoz. Ha a szakács feszeng és korlátozva érzi magát, az kihat az ételek minőségére. Világos színűre festett falakkal és sok fénnyel oldható a szűkösség érzete.

A konyha nem lehet túl nagy és nyitott sem, ahol örökké járkálnak, és lépten nyomon megzavarhatják a főzést. Ha a konyhánk leginkább forgalmas főútvonalra emlékeztet, segítsünk magunkon a helyiség közepére helyezett asztallal, amit sorompóként szerepeltetünk. Készítsük elő azon az ételeket, és ha elég nagy, tálalhatunk is rajta.

A tűzhely tisztasága és gondozása elengedhetetlen. Káros hatású csit termel, ha nem működik rendesen. Ebben nincs semmi meglepő. Mivel a tűzhely a család jólétének a jelképe, érdekünk, hogy rendben működjön, és minden úgy menjen körülötte, ahogy kell. Győződjön meg róla, hogy a tűzhely minden alkatrésze és főzőlapja kifogástalan. Ellenőrizze rendszeresen a konyhai készülékeket! A fenti tanácsok mindegyike könnyíti a család boldogulását.

Az éléskamra és a hűtő mindig legyen teli. Az ételek mennyisége és minősége közvetlen hatással van a család jólétére. A láthatóan bőséges élelmiszerkészlet a gazdagság, az elégedettség és a boldogság hírnöke.

A tűzhely a tűz elem és a fém elem képviselője. A hűtőgép és a mosogató a víz elemé. A hagyományok értelmében a tűz és a víz nem elegyíthető. Jóllehet, valószínűtlen, hogy Ön nyitott tűz fölött készítse elő az ételeket, ezt nem árt tudni. A fémből készült tűzhely magába zárja a tűz elemet, a fém és víz elem pedig jól boldogulnak együtt. Az is érdekes, hogy a tűzhely a fém és a tűz elemeket együttesen tartalmazza, mely két elem ugyancsak nem egymáshoz való. A föld elem egyensúlyt teremt a tűz és a fém között,jó ötlet tehát kőedényben és cserépfazékban sütni-főzni.

A vízvezetékek és a csatornák csövei ne látszódjanak. Víz folyik el ezeken keresztül, és a víz gyors távozása a jómód megcsapolását jelképezi.

A főbejárattól nem szabad rálátni a konyhára, ha nem akarunk egy életen át az ételek miatt aggódni. A térelválasztó hatékonyan leplezheti a főzés színterét. Ennek híján szélcsengő vagy függő kristály is hatásos ellenszer a gondra.

FENG SHUI TIPPEK

1. A konyha megvilágítása legyen kiváló, és keltse a tágasság érzetét. Mivel a konyha a család jómódját befolyásoló hely, sok fényre van szükség a lehető legtöbb csi beáramlásának bátorítására. Ha a konyha sötét és homályos, senki sem akar ott sokáig elidőzni.

2. A szakácsnak látnia kell mindenkit, aki belép ebbe a helyiségbe, anélkül, hogy negyvenöt fokos szögnél jobban elfordítaná a fejét. Megoldás a tűzhelyhez fölszerelt tükör, ami forgolódás nélkül lehetőséget nyújt az ajtóra pillantani.

3. A tűzhelyet tartsuk jó műszaki állapotban és tisztán. Állapota közvetlenül hat családunk jólétére.

4. Valamennyi elemet használni kell a tűzhelyen, mert így segíthetjük elő életünk fellendülését.

5. Tartsunk otthon sok élelmiszert, ugyanis a bőség érzetét keltik.

6. Próbáljunk minden csövet elrejteni, mert kapcsolatosak a jólét kiáramlásával.

7. A konyha legyen tágas, szellős, barátságos hangulatú. .
.

Forrás: 101 Feng Shui tipp

Bezárás