Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Feng Shui színek - Bagua térképpel és kütyülistával

Közzétéve: 2020. 07. 03. Írta: Szatmári Nóra - Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 150 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Energiazónák és a színek értéke a Feng Shui-ban: Az öt elem - Tűz, Föld, Fém, Víz és Fa - különbözőképpen dominálnak környezetünkben.

Az elemeket speciális és egyéni színek jelképezik és adnak formát nekik, illetve az elemek színei harmóniát és egyensúlyt is visznek a térrendezésbe, otthon és az irodánkban is.

A színek fellelhetők a lakás minden egyes részletében, legyen az a függöny, a kárpit, a szőnyeg, vagy akár egy művészeti alkotás. Ez a cikk útmutatást ad arra, hogyan befolyásolhatjuk a Feng Shui segítségével az egyes zónák energiaáramlásait, illetve hogy hogyan használjuk helyesen a színeket a lakberendezésben és a dekorálásban egyaránt.

Először is lássuk, milyen zónák lelhetők fel a lakásodban! Az életteredet 9 egyenlő négyzetre kell felosztanod, ahogy az ábra is mutatja! Igény szerint feloszthatod az egész ház/lakás területét, vagy akár csak egyetlen szobát is, - bár ezt inkább csak akkor javasoljuk, ha albérletben laksz, vagy környezeted merőben tiltakozik a Feng Shui gyakorlata ellen!

Ez itt egy Bagua (Bágua, Pakua) térkép, melyen bejelöltük az egyes területek neveit is:
A Bagua térképes módszer alkalmazásánál a lakás bejáratát az északi oldalra kell helyezni, azaz a Tanulás, önművelés - Karrier - Utazás, segítőkész emberek frontra.
Minden lakás egyedi és speciális, természetesen a Bagua térképet is úgy kell formálni, hogy az elemzendő lakásra az "ráhúzható" légyen. Például egy téglalap alakú lakás esetében a térképet meg kell nyújtani.
Ha sikerült a térképet összehangolnod a lakással akkor készen állsz arra, hogy a színeket átvegyük.

Kattints arra a négyzetre a lenti kilenc lehetőség közül, amelynek az eleme és a színvariációi érdekelnek.

Fontos és ne feledd! Több féle Feng Shui Iskola létezik, ne kevergesd egyiket a másikkal, az több kárt okoz, mint hasznot! Laikusoknak ezt ajánljuk, nem az Iránytűs vagy a Repülőcsillagos módszert!
 

 

Forrás: Ezoterikus.hu