Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Hogyan ébreszd fel a chi-energiát otthonodban?

Közzétéve: 2020. 06. 09. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 174 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Az egyik legjobb útja a spirituális energia lakásodba csempészésének, hogy beengeded a természet adta folyamatokat és ritmust az életteredbe!

 
A napi chi (energia) emeli majd a jang típusú energiák intenzitását a reggeli fénytől kezdve a napnyugtás délutánon keresztül, egészen a sötét éjszakáig. 8 tippünk segít, hogy a jin & jang energiája harmóniába kerülhessen, az energia meglelje természetes útját.

1. Kora reggeli ébredés

Ha rendszeresen emeled a reggeli energiaszintet a lakásodban, észreveszed majd, hogy egyensúly alakul ki körülötted. Ez segít, hogy kapcsolatba kerülj a belső energiáiddal is. A reggeli órák ideje az az időszak, mikor a tiszta és fiatal jang energia feltölti az otthonodat és teret ad a nap erejének. Az energia láthatatlan, csak érezhető, vagyis minden reggel végy mély levegőt és szippantsd magadba az életerőt! A szellőztetés alapvető feladat!

2. Déli napfény

Ahogy a nap előre halad, otthonod visszatükrözi a természet vitalitását is. Ez a napfelkelte és napnyugta közti időszak, mikor a belső chi-energiádat munkára használod, s hajlamos vagy elfelejteni a nap erőteljes sugarának erejét magadhoz hívni, vagy észrevenni. Szentelj pár perc figyelmet a napsugaraknak és érezd, ahogy revitalizálódsz általuk! Nyisd ki az ablakot vagy az ajtót otthon (vagy munkahelyeden), engedd be a nap erejét! Ha az irodában vagy, legalább sétálj egyet a tömb körül! Elég néhány perc, hogy elméd és lelked feltöltődjön!

3. A föld élő energiája

Fontos, hogy mentálisan is be tudjuk szívni az anyaföld energiáját! Az otthonod egy élő organizmus, ahol a te paradicsomod van kialakítva! Tekints rá egészként és tegyél hozzá mindig valamit, hogy jól érezd magad benne! Ha valami felesleges, attól szabadulj meg!
 

Végezz tértisztítást!4. A jin & jang folyamatossága lakásodban

Az éjszaka energiájától mindig meg kell szabadítani az otthonodat szellőztetéssel, hogy az új energia beáramolhasson hozzád! Az éjszaka a jin jegyében telik csendesen, de reggeltől az újjászületés időszaka indul, a jang energia meglétével az élet folyamatát segíti. Az éjszakai alvás elengedhetetlen a megtisztuláshoz, vagyis teremts megnyugtató hangulatot hálószobádban, lélegezz mélyeket és feküdj kényelmesen!

5. A belső energia

A jin órák idején, - mikor alszol, - a belső energia uralja otthonodat. Ha tisztában vagy ezzel, képes leszel befogadni azt magadba és megtalálod az élet esszenciáját is! Lelked így örökké fejlődik, akárcsak a szellemed is!

6. A lakás energiája

Szentelj figyelmet a lakásodnak és belső igényeinek is, hogy a jó szerencse ne kerülje el otthonodat! Segítsd a chi energia szabad áramlását a térben, tisztítsd meg, zárd el vagy dobd ki a régi és porosodó tárgyakat, seperd ki a fölös dolgokat a szem és a láb alól! Hagyd, hogy a természet jó illattal és hanggal hatolhasson be a lakásodba, világossággal töltse meg a tereket és a lelkedet is!

7. Fogadd be a hegyek energiáját egy kőbe zárva!

A hegyek energiája egészségessé tesz minket. Ha nem látsz hegyeket a lakásodból, szerezz egy szép követ, mely a hegyeket szimbolizálja! A kínaiak tudják, hogy a kő erőt, tudást és jó kapcsolatokat teremt számunkra!

8. Fogadd be a tengerek energiáját egy csepp vízben!

A vagyon régről ismert jelképe a víz, mely egyben az élet folyamatosságát is szimbolizálja. Egy kis akvárium, esetleg egy vizes tál mindaz, mely mentálisan is fitten tart, illetve akár a növényekkel együtt visszatükrözi a természet adta energiákat, emellett a természetes intuícióidat is élesíti majd!
Forrás: Ezoterikus.hu