Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Öntsünk Feng Shui vizet a lakberendező pohárba!

Közzétéve: 2021. 04. 02. Írta: Szatmári Nóra, Feng Shui Mester Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés

... azaz, mi köze Buddhának és a kínai császároknak a III. évezred lakberendezési trendjeihez? Bármily mesés, de elég sok(k). Merüljünk bele a részletekbe!

 

Már 2006-ban megírtam, hogy a Feng Shui nem lakberendezési, hanem térrendezési módszer.

Azonban az eltelt években változott némileg a véleményem. Igenis, van köze a Feng Shui-nak a lakberendezéshez, sőt, merem állítani igen komoly hatással van a mai lakberendezésre. Bárhol járok, - szerte a világban, - meglepve tapasztalom, hogy egyre több Feng Shui szabályt alkalmaznak házak és bútorok tervezésénél, színek megválasztásánál, formák kialakításánál.

A Feng Shui egy több ezer éves ősi kínai filozófiarendszer, valójában térrendezési módszer. A természet és az ember összhangjának megteremtésén alapul. Eszerint az ember energiáit a Föld energiáival kell összehangolni, s az így keletkező harmóniát a saját javunkra kell fordítani. Azonban ne feledjük, hogy milyen évet írunk, így a Feng Shui közel 4000 éves rendszerét is a mai lehetőségekre kell áttranszformálni.


A Feng Shui a “láthatatlan” technikákra, a térenergetizálás titkos trükkjeire fog megtanítani… Jól hangzik? Segítek! Kattints ide!Épp ezért nem véletlen, hogy sokakban felmerül a kérdés: hogyan teremthet harmóniát a magyar vagy az európai lakásokban, irodákban, üzletekben a térrendezés művészete?
A kínai kultúrából származó tudomány befolyással van mindennapjainkra, alkalmazásával jobb irányba terelhetjük életünket, életvitelünket. A hasznos és ártó energiák alakítják környezetünket és ennek hatására különböző életfázisainkat. Nagyon fontosnak tartom, hogy a magyar körülményeknek megfelelően használjuk a kínai térrendezés művészetét, kicsit a saját lehetőségeinket figyelembe véve, és eszerint némileg átformálva.

A Feng Shui szerint vannak kedvező és kedvezőtlen helyek. Az élet minden területére vannak jó tanácsai, amelyek betartása vagy be nem tartása mutatja meg, jó úton járunk-e. Ha otthonunkat – és ha tehetjük munkahelyünket – a Feng Shui szabályai szerint rendezzük be, akkor harmonikusabban alakulhat életünk. A jó házasság, gazdagság, hírnév, karrier, gyermekáldás, sikeres vállalkozás eszközévé válik. Olyan lehetőségek nyílhatnak meg előttünk, melyekre eddig nem is számíthattunk. A Feng Shui elősegíti, hogy összhangban éljünk környezetünkkel, a természettel, a földet behálózó, láthatatlan erővonalakkal. Az erővonalak – melyek kedvező vagy kedvezőtlen hatásúak – ellentétes dolgokhoz vezethetnek: békesség vagy zűrzavar? Egészség vagy betegség? Bőség vagy nyomorúság? Melyiket választanád? A Feng Shui arra törekszik, hogy a magunk javára fordítsuk a kedvező erők hatását. A pozitív és negatív energiák áramlásának hatásait nap mint nap érzékeljük. Hogyan tudjuk a lehető legtöbb pozitív energiát a saját javunkra felhasználni, illetve a negatív csi által okozott gondokat gyorsan, és hatásosan letudni? Nos, ebben segít a Feng Shui!


Lakberendezés vagy sem?

Szigorú értelemben nem az. Térrendezés - mert elsősorban teret rendezünk és NEM bútorokat vásárolunk, tologatunk. Ugyanakkor így a III. évezred második évtizedében nagyon is az. Hisz ne feledjük, pl. csak Budapesten élünk 2 milliónyian, egy akkora területen, ahol Kínában a császári család élt egymaga hatalmas birtokán. Így, a saját 30, 60 vagy éppen 100 négyzetméternyi, sokszor 3., 5. vagy 10. emeleti lakásunkban kell megteremtenünk azt a harmóniát, mely a kínai ősöknek sokkal nagyobb területen megadatott.

Épp ezért, a magunk kis fészkében kell olyan színeket, formákat alkalmaznunk, melyek a lehető legnagyobb harmóniát hozzák életünkbe. Egy nem túlzsúfolt - szellős lakás, a jól megválasztott bútorok, a kellemesen nyugtató vagy éppen energetizáló színek, a lágy esésű függönyök, a szép szőnyegek, a jól működő háztartási berendezések együttesen olyan környezetet teremthetnek, melyben jól érezzük magunkat, éppen ezért kevés a valószínűsége, hogy egészségi, anyagi vagy éppen érzelmi téren problémáink adódnak. Ha adódnak is, a Feng Shui környezet a gyorsabb "felépülésben" lesz segítségünkre.

10 lakberendezési tipp a jó és harmonikus Feng Shui gyors eléréséhez:

- kerüljük a túlzsúfoltságot. Az ilyen helyeken az energiák nem tudnak szabadon áramolni, és negatív hatásokkal találjuk szembe magunkat.

- ne használjunk túl agresszív, erőteljes, már-már zavaró színeket. Alkalmazzunk olyanokat, melyek nyugalmat, kiegyensúlyozottságot, békét sugároznak.

- ne tároljunk "jó lesz még valamire" tárgyakat.

- nem működik? Dobjuk ki vagy javíttassuk meg sürgősen!

- ne tároljunk otthonunkban harci eszközöket, vagy ilyet ábrázoló képeket, tárgyakat, - állandó veszekedést generálhatnak.

- divatos a hálószobai tükrök használata, de inkább kerüljük használatukat, hamar a megcsalás érzetét kelthetik, és elégtelen alváshoz vezethetnek.

- zárjuk a fürdő és wc ajtaját, a pozitív energiák elillannak a lefolyókon. (helyezzünk az ajtókra belső bagua tükröt)

- általában az elektromos berendezések által létrehozott elektromágneses tér (TV, számítógép monitor, mikrohullámú sütő, hősugárzó, távvezeték, antenna) megváltoztatják a sejtek információcseréjét. Az első figyelmeztető jelek lehetnek, ha alvászavar jelentkezik. Ennek eredményeképpen szép lassan fejfájás, migrén, idegesség, koncentrációs problémák, agresszivitás, szellemi blokk, fülzúgás, stb. jelentkezhetnek. Ez utóbbiak miatt egyáltalán nem ajánljuk a TV elhelyezését a hálószobában vagy az Egészség (keleti) területen.

- legyen sok élő növényed, melyeket természetesen gondozz is! Ha teheted, tarts valamilyen állatot is!

- a vibráló lámpák, (egészségtelen) neoncsövek, vagy a túl erős, csillogó- villogó fények bizony károsítják és fárasztják a szemet, gyengítik energiáinkat. A folyamatos félhomály depressziót okoz, megnő a balesetek veszélye. Ezzel ellentétben a lakótérben alkalmazható harmonikus világítás sokat segíthet! Engedjük be a napfényt, használjunk átlátszó burákat, gömb alakú izzólámpákat, világítsuk meg a sötét sarkokat, akár gyertyákkal, mécsesekkel.

+ 1 jó tanács: Soha ne essünk túlzásokba, nem az a fontos, hogy egy adott életterület legkülönbözőbb jelképeit halmozzuk fel a szobában, hanem, hogy létrehozzuk a harmóniát!
Forrás: Ezoterikus.hu