Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

10 komoly baki a bejárati ajtóval kapcsolatban!

Közzétéve: 2021. 03. 03. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 42 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Feng Shui tanácsok: Milyen legyen a bejárati ajtód? A bejárati ajtó helye, designja, állapota és színe rendkívül fontos a Feng Shui tanítása szerint.

 
Ennek oka abban rejlik, hogy a bejárati ajtó, mint a "chi energia szája" egzisztál, vagyis annak a helye, ahol az energia beáramlik a lakásodba és megmarad a lakásodban.
 
Ezenkívül a bejárati ajtó az a hely, ahol magad mögött hagyod a külső világot és bejutsz a saját belső, intim világodba. Ezért az, hogy mekkora hangsúlyt fektetsz rá, hogy nézzen ki, nagyban befolyásolja a világhoz és önmagadhoz való kapcsolatodat. Világos üzenetet közvetít arról a világ felé, hogy ki is vagy te és hol a helyed a többiek között.
 
Egy kellemes és csábító bejárat hívogató hangulatú színben egyértelműen segíti a chi beáramlását. Emellett az embereket, a pénzt, a lehetőségeket és a szerencsét is magához vonzza.

Szóval, mit is tehetünk, hogy minél kellemesebbé tegyük a bejárati ajtónkat? 10 tippünk segít a tökéletes energiaáramlásban az otthonodban! A felsoroltak közül több nem betartása hosszú távon komoly problémákhoz vezethet!

1. Tartsd tisztán a bejárati ajtódat és az odavezető utat mindenfajta akadálytól, mely megtöri az energia áramlásának útját. Takarítsd el a szemeteseket, a fákat, akár a gyerekjátékokat is az útból. Ahhoz, hogy a chi energia jótékony hatását hosszú távon érezd, meg kell engedned, hogy az egyáltalán eljusson hozzád!

2. Az ajtó előtt se legyenek lomok, vagy a bejárati ajtó közvetlen közelében. Ne legyenek láb alatt cipők, biciklik, táskák, kabátok! Bár igen jó ötlet levetni a cipőnket a bejáratnál, hogy könnyebben tartsunk tisztaságot a házunkban, de ugyanakkor az is a célunk, hogy a belépő lássa, hogy szabadon beléphet otthonunkba. A cipőhegyek azt szimbolizálják, hogy a külső világból érkező energiát elszeparálod a lakás többi részétől.
 


3. Biztosítsd a bejárati ajtó szerepét! Gyakorta hajlamosak vagyunk rá, hogy a garázs- vagy pinceajtón keresztül lépjünk be a lakásba. Ez azt is jelenti egyben, hogy a chi energia csak arra vár, hogy végre beléphessen hozzánk, de az ajtó állandó zárva tartása miatt képtelen erre. Ez elvesztegetett chi energia, azaz elvesztegetett szerencse is egyben. Vagyis használd a bejárati ajtódat, hogy a bejárat mindenfajta jó hatás belépője is legyen egyben!

4. Biztosítsd, hogy a bejárati ajtód könnyedén és teljesen kinyitható legyen! Azok az ajtók, amelyek túl merevek és nehezen nyílnak, lecsökkentik a beáramló chi energia sebességét. Tüntess el minden akadályozó tényezőt, akár a földön, akár a levegőben lógva is van az jelen! Ha nehezen nyílónak találod a bejárati ajtódat, az azt is megakadályozza, hogy az életed helyes vágányra térjen!

5. Biztosítsd, hogy a bejárati ajtód bármilyen szögből tisztán látható legyen! Ha a látogatók nem biztosak benne, hogy hol is kellene kopogniuk, akkor a szerencse is elkerülheti a házadat. Kiemelheted a hozzád vezető utat fényekkel, bokrokkal, egy kis úttal, mely egyértelműen hozzád irányítja az érkezőt! A jelző szimbólumok egyben védelmet is jelentenek számodra!

6. Helyezz az ajtó mindkét oldalára erős és határozott fényeket, melyek a pozitív energiát hozzád vezetik. A világítást arra is használhatod, hogy megemeld a chi jelenlétét a házadban, hogy a belépő úgy érezze, hogy szinte megtelik energiával, mikor megérkezik hozzád!

7. A kopogtatód és a csengőd hangja legyen szolid és kellemes, hogy a chi ne egy idegesítő hanggal és érzéssel legyen egybekapcsolva!

8. A postaládád legyen jó állapotban! A postaláda a külvilággal való kapcsolatodat reprezentálja, ezért bármilyen kopás, hiba vagy ronda részlet azt mutatja, hogy nem áldozol különösebb figyelmet arra, hogy a világ és a közötted lévő kontaktus valóban kiegyensúlyozott legyen. Ugyanez érvényes a csengőre is, melynek mindig kifogástalan állapotban kell lennie.

9. Az unalom és az elhagyatottság a chi energia ellenségei. Ha azt szeretnéd, hogy a szerencse és a pozitív energia megtaláljon téged, akkor frissítsd fel az ajtó kinézetét néhány új, trendi, de mindenképpen kellemes hangulatú kiegészítővel, mely újra felkelti az energia figyelmét irántad és az otthonod iránt! Mindenesetre szemét, macskabűz és madárürülék semmiképpen ne csúfítsa el a bejáratunkat!

10. A bejárathoz vezető kanyargós utacska a chi energia legtökéletesebb bevonzója. Az enyhén kanyargó út az energia áramlását szimbolizálja. A túlságosan egyenes út a chi energiát túlzott gyorsasággal és mennyiségben vezeti el hozzánk, ezért előfordulhat, hogy az szinte eláraszt bennünket és a túlfeszített energiaszint nem pozitív energiát fejt majd ki sem bennünk, sem az otthonunkban.

A negatív energiaáramlás egyik ellenszere, ha készíttetünk egy bágua tükröt, vagy a bejárati ajtó üvege, vagy egy fényes kopogtató is visszaverheti a túlzott energiaáramlást!

A bejárati ajtón belülre akaszthatsz egy csengettyűt vagy egy szélharangot (öt harang a legtökéletesebb), hogy lelassítsd a túl gyors chi- áramlást. Virágos növények, vagy kisebb növények az ajtó előtt szintén energiaáramlást kiegyenlítő hatásúak. Azonban a növényeknek nem szabad túlburjánzónak lenniük, hogy ne takarják el az utat az energia és a látogatók elől!
Forrás: Ezoterikus.hu