Kínai horoszkóp

Bíborcsillag horoszkóp - Rólad szól!

Fogantatási Naptár

Fogantatási horoszkóp

Rendezvényekre

Különleges jósdák, egyedi programok

Ajándékutalvány

Adj ajándékba segítséget!

Két Ösvény Tarot

Napi Tarot üzenetek - Kövesd itt!

Ezek a tavaszi-nyári Feng Shui trükkök hoznak szerencsét!

Közzétéve: 2021. 03. 02. Írta: Sáfrány Zsófia Forrás: Ezoterikus.hu
Értékelés
Ez a cikk 43 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Extra gyorsasággal közeleg a sokunk által annyira várt meleg tavasz, aztán a nyár... ezért ideje, hogy ismét körbenézzünk otthon, s néhány Feng Shui tipp segítségével harmonikusabbá tegyük környezetünket...

Akármit is tervezz idén tavasszal, vagy nyáron, legyen az utazás, esetleg lakás átalakítás, 10 tippünk között biztosan találsz néhány üdítő ötletet, hogy még könnyedebbé tedd ezt az örömteli időszakot saját magad és környezeted számára is!

A hőmérséklet emelkedés ellenére, sokan kiégve érzik magukat. Ez azzal is összefüggésben lehet, hogy a Feng Shui filozófiája szerint a nyár a tűz elemmel van összefüggésben. Pozitív oldalról nézve a tűz elem arra sarkall minket, hogy sokat járjunk társaságba és szingliként esetleg egy kapcsolatba is belevágjunk. Természetesen egy túlzott adag tűz elem épp az ellenkezőjét is kiválthatja: fáradtnak és kimerültnek érezhetjük magunkat.

10 tipp kiégés ellen:

1. Túl meleg színek a lakásban?

Ha a lakásod túlnyomórészt a tűz elem színeivel van dekorálva, vagyis sok benne a piros, a lila és az erőteljes narancs szín, akkor érdemes a fém és víz elem színeivel egyensúlyt teremteni, azaz  kombináljuk a meleg színeket hidegebb árnyalatokkal, mint a fehér, az ezüstkék, szürke, de ne hagyjuk ki a fa elem zöldjeit sem!

2. Rendetlen a lakás?

A túlzsúfolt és túlfűtött lakás mind erősíti a tűz elem erejét és eleinte pattogóvá, lángolóvá, majd energiacsappanás után igen levertté tesz.

3. Túl sok fény?

A sok mesterséges világítótest és lámpa egyfajta üvegház hatást hoz létre, főleg, ha egész nap égnek odabenn! Keress szembarát világítótesteket a kellemetlen neonfények helyett!

4. Szárazság uralkodik körülötted?

Teremts hűsítő atmoszférát magad köré egy kisebb vízcsobogóval, vagy játssz egy CD-t az esőerdő dallamaival!

5. Túl meleg a szobád?

A napfényes szobák nagyon kellemesek, viszont a munkához, vagy akár az olvasáshoz sem ideálisak, mivel elvonják a figyelmet és kimerültté tesznek! Keress inkább egy hűvös sarkat az alkotáshoz!

6. Pókháló az ágyad felett?

Nagyon fontos, hogy az alvás körülményeid megnyugtatóak és tiszták legyenek! Mindig szellőztess lefekvés előtt és után, illetve takarítsd el a porfogókat a hálószobádból! Egy kristálycsüngő igen kellemes látvány lefekvés előtt!

7. Főzés a szabadban?

Még, ha szereted is a grillezést, ne hagyd a szabadban a grillsütőt, mert a látvány, illetve majd a rárakódott természetes szenny elveszi majd az ízét és a hangulatát a sütés örömének!

8. Régi bútorok a lakásban és a kertben?

Ha ragaszkodsz is régi, bevált darabokhoz, próbáld meg azokat a kertben is tisztán tartani és pormentesen, illetve, ha már nem szívesen nézel rájuk, selejtezd ki őket vagy újíttasd fel!

9. Tele van az íróasztalod?

A jó munkához rendezett környezet szükséges, vagyis legalább most tavasszal rakosgasd el a lomokat és a használatlan, illetve használhatatlan dolgokat az asztallapról és fiókokból!

10. Lakatlan ház?

Mikor elutazol a házadban a jin energia passzívvá válik és ez sok negatív hatást is bevonzhat. Azért, hogy kiegyensúlyozd az energiákat a lakásodban, hagyj néhány lámpát felkapcsolva otthon, vagy legalább egy rádiót, hogy aktív maradjon az energiaáramlás otthonodban!
Forrás: Ezoterikus.hu